Rustikt Septemberbröllop På Österlen: Emma + Andreas

“Världens bästa fest!” - Så väljer brudparet Emma och Andreas att beskriva sitt bröllop. Och visst är det så varje bröllop bör sammanfattas? Världens bästa fest, där nära och kära kommer för att fira er kärlek, skratta, dansa, äta och dricka gott, kanske lära känna nya bekantskaper och bara trivas ihop under en natt som man aldrig vill ska ta slut.

Emma och Andreas gifte sig den 1 september 2018 och anordnade ett rustikt bröllop på MårtenPers Källa på vackra Österlen. Ett av våra tidigaste bröllop som vi publicerade på Sisters in Law strax efter att vi lanserade var ett bröllop från samma festlokal: Bohemiskt bröllop i rustik lada: Linnea och Joshua. Ända sedan dess har MårtenPers Källa varit en plats som legat högt upp på redaktionens topplista bland fina bröllopslokaler i Sverige och du kommer förstå varför snart.

Brudparet ville, som så många andra brudpar före dem, föreviga sin dag genom bilder från en professionell bröllopsfotograf. Emma och Andreas valde den Göteborgsbaserade bröllopsfotografen Frkn Falkman och vi ser nu fram emot att få förgylla er dag med dessa underbara bilder, när vi nu lämnar över ordet till Emma som berättar om sin och Andreas dag.

bröllop first look

Så träffades brudparet

Emma: Vi träffades genom Tinder för snart 3 år sen. Vid den tiden var jag ganska (läs mycket) trött på att dejta och kände att det var dags att avinstallera den appen. Men, så valde jag att ge det en sista chans när jag matchade med Andreas. 
Så, en sen lördagskväll, efter att jag hade varit ute och ätit och druckit några glas vin med en kompis, skrev jag till Andreas att jag hade ett erbjudande. Han kunde välja att träffa mig inom 30 min eller så skulle jag gå och sova istället och sen lägga ner Tinder helt. Det var ganska hårt skrivet av mig, men jag var verkligen så trött på att dejta utan att hitta rätt och menade fullständigt allvar. Men jag hade tur! Han ville träffa mig och det tog, mycket riktigt, inte mer än 30 minuter innan han var på plats. Det 'klickade' direkt och vi satt uppe hela natten och pratade. Jag minns fortfarande den natten som något helt fantastiskt. Morgonen därpå gick Andreas och köpte frukost till oss och sedan dess har vi i princip bott ihop.

bröllop first look

Emma: Ganska fort efter att jag och Andreas träffades så var jag helt säker på att jag ville leva med honom för alltid. Det gick otroligt snabbt men jag bara visste det Vi passar verkligen för varandra. Ju mer jag tänkte på det så gick jag igång på idén att jag skulle fria till honom. Så himla fint att få visa sin kärlek på det viset och jag var ju helt säker på att han skulle svara ja.

Så, på morgonen på Andreas födelsedag för snart 2 år sen, väckte jag honom med presenter och ett kort. På kortet hade jag skrivit några ord om hur glad jag är för att få vara med honom, och i slutet av texten skrev jag 'Vill du gifta dig med mig?' Jag tror inte alls han hade förväntat sig att jag skulle göra det, i synnerhet inte just då så det blev en väldigt känslosam och fin stund.

bröllop first look
bröllop first look

Val av klädsel

Emma: Jag var helt bestämd från början med att jag ville ha en skräddarsydd klänning. Jag hade en bild i mitt huvud hur jag ville att min klänning skulle se ut; enkel och tidlös i modellen,i äkta siden för snyggt fall och lyxig känsla. Jag är superglad över resultatet.
Andreas valde att satsa på en skräddarsydd kostym från Engelska Herr i Malmö. Vi kändes oss så himla fina hela dagen så det kunde inte ha blivit bättre.

Jag ville hålla både hår och smink stilrent och enkelt och jag kände mig verkligen bekväm och fin hela dagen.

brudbukett bröllop

Brudbuketten

Emma: Min brudbukett, tärnbukett och övrig blomsterdekoration anlitade vi Korsbackens blommor i Simrishamn för. Vi hade ett kort möte med dem före bröllopet där jag visade ett par inspirationsbilder på hur jag ville att min bukett skulle se ut och sen gav jag dem helt fria händer att skapa något som passade. Och som de infriade mina ganska höga förväntningar! Så duktiga och de förstod precis vad det var jag ville ha.

bröllopsfotograf Frkn Falkman
bröllopsfotograf Frkn Falkman

Bröllop på Österlen

Emma: Vi gifte oss på Mårtenpers källa och kunde inte vara mer nöjda med denna fantastiska plats belägen vid åkrar precis vid havet på Österlen. Vilket ställe! Vi blev helt sålda så fort vi såg det. 

Vigseln ägde rum i en superfin liten teater. Vi hade en borgerlig vigsel och vi är så nöjda med hur avslappnad och fin den blev.
Festen hade vi på Mårtenpers bo, bara en kort promenad från teatern. Det är verkligen en helt otrolig lokal. Sån rymd och med en havsutsikt som gör en mållös.

bröllopsfotograf Frkn Falkman
bröllopsfotograf Frkn Falkman

Om fotografen Frkn Falkman

Emma: Jag hittade Amanda på Instagram och föll direkt pladask för hennes fina bilder. Jag gillade verkligen att bilderna inte är poserande och med stark ljussättning. Älskar att de är så konstnärliga. För jag upplever verkligen Amanda som en konstnär. Hon har en otrolig förmåga att se små detaljer överallt som skapar fantastiska bilder.

Varken jag eller Andreas är superbekväma med att stå framför kameran, men Amanda fick oss verkligen att känna oss avslappnade och gjorde att det kändes så enkelt och kul. Hon är verkligen helt fenomenal!

black and white wedding portrait
bröllopsfotograf sverige
bröllopsfotograf Frkn Falkman
bröllopsfotograf
festlokal bröllop
rustik festlokal bröllop
rustik festlokal bröllop

Bästa minnet från dagen

Emma: Vårt bästa minne är från precis innan vigseln. Vi gömde oss tillsammans med brudtärnor och best man i ett litet rum bakom läktarna där alla gästerna skulle sitta för att se vigseln. I en halvtimme hann vi peppa varandra men framförallt göra oss galet nervösa. Benen kändes som spaghetti. Vi byggde upp en fantastisk känsla som inte minskade när musiken (Dreams med The Cranberries) gick igång på full volym framför gästerna. Känslan när vi gick upp på scenen och vände oss om och såg alla fina människor som var där för vår skull är obeskrivlig. Då förstod man att det här är vår dag och kan njuta av en fantastisk middag och fest!

festlokal bröllop
vigsel rustik lokal
byta ringar bröllop
puss vigsel bröllop
bröllop
kasta ris bröllop
bröllop
fest bröllop
festlokal bröllop
festlokal bröllop
festlokal bröllop
dukning bröllop

Emma: För oss var det viktiga att lägga krut på att alla gäster kände sig bekväma och avslappnade, att maten och vinet skulle vara något extra, och en välfylld bar. Bröllopet skulle vara en smakupplevelse och en jäkligt rolig fest, helt enkelt! Dessutom bestämde vi oss för att ha liveband (Bröderna Berggrensson) som spelade på festen. Ett val som vi är otroligt nöjda med. De var otroligt proffsiga och levererade verkligen. 

festlokal bröllop
festlokal bröllop

Brudparet tips till andra som planerar bröllop

  • Vi bokade lokal, fotograf, catering och liveband ganska så fort efter att vi bestämde att vi skulle gifta oss och det är vi så väldigt glada för. Vi fick verkligen precis det vi ville ha eftersom vi var ute i god tid och därför kändes inte planeringen på något vis betungande för vi hade alla 'stora' grejer på plats direkt och det är verkligen mitt bästa tips. Det sparar en så otroligt mycket oro och stress.

  • Sen vill vi också slå ett slag för ett bra liveband. Har man en budget där ett band ryms så är det verkligen värt det. Det blir sådan fart på festen!

festlokal bröllop

Fotograf: Frkn Falkman
Brudklänning: Skräddarsydd från Saaris skrädderi i Malmö
Kostym: Made to Measure-kostym från Engelska herr i Malmö
Festlokal: Mårtenpers bo, Österlen
Florist: Korsbackens blommor, Simrishamn
Hår + Makeup: Lina Ling
Catering: Hörte brygga