Borgerlig vigsel i Stockholms stadshus: Lisa + Mehdi del 1

Lisa och Mehdi anordnade ett bröllop i två delar. De gifte sig borgerligt den 7 april 2018 i Stockholms stadshus och anordnade en större bröllopsfest i Toscana, Italien i början av juni. Att gifta sig utomlands kan vara lite krångligt juridiskt, så därför bestämde sig paret för att helt enkelt ordna det juridiska i förväg, och på så sätt ha större frihet att utforma sin bröllopsdag nere i Italien.  

I vårt senaste nummer av Sisters in Law Magazine får vi också se ett bröllop i två delar, med intim borgerlig vigsel i juni följt av en trädgårdsfest med flera gäster i augusti. Inte med anledning av juridiska skäl, utan för att brudparet ville olika. Läs senaste numret för att inspireras av hur man kan kompromissa genom att anordna ett tvådelat bröllop.

Här får vi se bilder från Lisa och Mehdis aprilvigsel som den italienska fotografen Alice Tramontina (samma fotograf som senare var med dem i Toscana) förevigat. Nästa vecka får ni se deras underbara Toscanabröllop som är precis så ljuvligt som man kan föreställa sig att ett bröllop bland vinrankor i Italien kan vara!

Stockholm stadshus bröllop
Stockholm stadshus bröllop

Lisa berättar

Eftersom det är ganska krångligt att gifta sig juridiskt i Italien och vi ville utforma vår bröllopsdag som vi ville så gifte vi oss borgerligt i Stockholms stadshuset i hemlighet.

Stockholm stadshus bröllop

Lisa om klädseln

När jag letade bröllopsklänning till vårt andra bröllop hittade jag en underbar långklänning på Valerie men så fin ringning, det blev inte den men jag köpte en liknande i kort modell från samma märke att ha på bröllopet i stadshuset.
Borglig vigsel Stockholm
Borglig vigsel Stockholm
Vi spenderade mesta delen av dagen utomhus så dagen innan hade jag letat igenom varenda butik efter en fin kappa, det blev en rosa som matchade fint till skor och handväska.
borgerlig vigsel
borgerlig vigsel stockholm

Bästa minnet från dagen

Att spendera hela förmiddagen med varandra, pussandes och bubbliga, på väg till stadshuset och att den riktiga nedräkningen till bröllopet började.
borgerlig vigsel stockholm
borgerlig vigsel stockholm
Borglig vigsel Stockholm
Borglig vigsel Stockholm
Vi bokade Alice och hennes syster för att fota oss i Italien när hon kom med idén att även ta bilder i Stockholm, så vi bokade vår vigsel den dagen för att även kunna se tillbaka och minnas den. Alice var lätt att jobba med och vi märkte knappt att hon var där, hon fick oss att känna oss avslappnade och som oss själva.
Även om ni gifter er borgerligt, ha med en bra fotograf. Det är så fint runt om och i stadshuset!
Borglig vigsel Stockholm stadshus
Borglig vigsel Stockholm
Borglig vigsel Stockholm stadshus
Borglig vigsel Stockholm stadshus
Det var en jättefin ceremoni även om den var kort och vi hade valt att bara vara vi två denna dag så vi var bara i en bubbla av glädje och kärlek.
Borglig vigsel Stockholm stadshus
Borglig vigsel Stockholm stadshus

Fotograf: Alice Tramontina
Klänning: Valerie
Brudgummens klädsel: Bläck