Sätt färg på bröllopet

Det finns många sätt att arbeta med färger till ert bröllop. Här tipsar vi om olika sätt att skapa en färgsprakande och livlig känsla genom bland annat dukningen, dekorationerna eller blommorna.

Det dukade bordet

På det uppdukade bordet finns alla möjligheter att skapa en personlig känsla på bröllopsdagen. Här kan ni arbeta med färgglada servetter, porslin, ljusstakar, udda glas och så klart blommor i mängder.

Fotograf: De Joy Photography

Vill man komma åt en lite mer minimalistisk känsla, men ändå få till färgklickar så kan ni till exempel arbeta med jordnära toner, som nedan. Grått, beige, puderrosa och persikatoner ger en harmonisk känsla samtidigt som det livar upp.

Vill man inte gå all in på färgglatt porslin och servetter, utan hellre arbeta med färre färgklickar, så kan ett enkelt knep vara att placera ut små stillebens av blommor och ljus i olika färger på bordet. Eller knyta färgglada band rund besticken.

Trycksaker är också ett bra sätt att få in mer färg på bordet. Satsa på färgglada bordsplaceringskort och menyer. 

Fotograf: Marion Heurteboust

Dekorationer och andra detaljer

Vill man åt en färgglad och livfull i hela festlokalen kan man göra som Brita och Niklas som satte upp över 200 rislampor i varierande färger till sitt bröllop.

Fotograf: Anette Bruzan.

Fotograf: Anette Bruzan.

Att arbeta med färger i maten är ett tacksamt sätt att liva upp omgivningen. Spana bara in buffébordet nedan och se fler bilder här: Modernt och avslappnat på Facienda.

Fotograf: Therese Winberg

Fotograf: Therese Winberg

Glöm inte att ni kan arbeta med färger även till minglet, till exempel till serveringen av fördrinken.

Blommor

Brudbuketten är ofta det som ger den där extra färgklicken till looken, men arbeta gärna med en matchande krans i håret för att skapa en större effekt. 

Ett ytterligare sätt att sätta färg på stylingen är genom att satsa på färgglada skor. Kolla så snyggt med knallröda skor nedan!

Fotograf: Linda Eliasson

Fotograf: Linda Eliasson

Och slutligen konfetti. Glöm inte konfettin! Livet och ert bröllop blir SÅ mycket roligare med konfetti.

Fotograf: Claire Penn

Fotograf: Claire Penn

Hur kommer ni att arbeta med färger på ert bröllop? Dela gärna med dig av dina tankar i en kommentar nedan.