Ett hejdundrans firande: Brita + Niklas


I måndagens bröllopsberättelse tog vi oss till Gotland för att inspireras av Emelie och Martins bröllop. Idag beger vi oss till "Öjn" igen för att få Brita och Niklas bröllop återberättat för oss genom både bilder och text från deras bröllopsfotograf Anette Bruzan.

Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_250520176F6A4915_low.JPG

Bröllopsfotografen Anette Bruzan berättar

Niklas är vad man skulle kunna kalla en sådan där “ur-stockholmare”. Djurgårdare sedan barnsben, helst inte bor för långt bort från Sibirien i Vasastan, och gärna tar en ”Kabba” till middag, självklart ackompanjerad av en ”vänt”.
Brita är stolt dalkulla och refererar gärna till sig själv som ”lantis”. Hon pratar med bred dialekt, är driven, och växte upp i en värld skyddad av dalarnas skogar och skogstjärnar, övervägde i sin ungdom att söka in på musikkonservatorium för att få utveckla sitt klarinettspelande.
Gotland+bröllop
I början av december 2012 sålde Britas kollega, Fredrik, in till Brita att han hade en utmärkt blind-dejt till henne. Till en början skeptisk, presenterade Brita de tre kriterierna som denna dejt fick lov att uppfylla för att vara värd hennes tid:

1) Han ska vara äldre än henne.
2) Han får inte vara ”soul searching” (läs: när som helst kunna bege sig av på backpackerresa i Indien för att ”finna sig själv”).
3) Han måste vid behov kunna säga ”Nej, Brita. Nej. ”. Fredrik intygade med handen på hjärtat att denna man motsvarade detta.
Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_p2360466956_low.jpg
Två timmar in i blind-dejten den 11 december 2012 som ödmjukt bokats på restaurang ”Niklas”, var Brita varse om att Fredrik hade haft rätt – Niklas motsvarade allt detta.
De följande åren visade sig – var och ett – bli det bästa i deras liv. Gemensamma minnen skapades i Stockholms skärgård, Dalarna, Fårö, på Hawaii, Kalifornien, Italien, Portugal, Grekland, Frankrike och Spanien.
Fårö associeras ofta med Ingemar Bergman, en av Sveriges internationellt mest kända kulturpersonligheter och allmänt räknad som en av de främsta regissörerna i filmhistorien. Fårö är för Niklas och Brita deras paradis, och de associerar det istället med lugn, harmoni, tid för familj och vänner och kärlek.
Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_p2360467924_low.jpg
Detta är Öjn där Niklas samlat sommarminnen från varje sommar i sitt 34 åriga liv, varav 4 drömsomrar som paret upplevt gemensamt, och där Niklas sommaren 2016 frågade Brita om hon ville dela resten av sitt liv med honom. Det vill hon.
Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_p2360548029_low.jpg
Tidigt i processen växte ledorden för bröllopshelgen fram som självklara: välkomnande, personligt, värme och ett hejdundrans firande. Fårö var den givna platsen givet parets gemensamma förkärlek till ”öjn”. 
Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_p2361900132_low.jpg
Det blivande brudparet fick hjälp av Niklas ”gudsyster” Julia – dotter till gudföräldrarna – när det kom till den grafiska profilen för bröllopet. Julia beskrivs av paret som ett kreativt geni som också haft förståendet att hålla brudparet i kort koppel när hämningarna saknats. Redan under hösten 2016 sattes de första ramarna på plats för de grafiska produkterna – givetvis i linje med brudparets ledord.
Snart skickades en filminspirerad bröllopsinbjudan ut till gästerna (för att anspela på just Fårö via Ingemar Bergman) och konceptnamnet ”Bromita2017” etablerades. Samtliga gäster mottog i juletid en julhälsning från Bromita2017 tillsammans med två gnuggisar i form av den utvecklade logotypen. Inför bröllopshelgen fick varje gäst även en egen välkomst-goodiebag med välkomstboken, servetter med Ingemar Bergman som motiv, Bromitagodis i form av gelédalahästar, Bromita-kärlekste, och ett Bromita-bakiskit.
Förutom det grafiska konceptet lade brudparet även tid på dekoren. Bröllopsmiddagen skulle hållas i den stora ladan på Gåsemora en lokal som erbjuder en lantlig, avslappnad känsla med sina breda bjälkar och höbalar. Samtidigt hade ladan dock väldigt högt till tak och Niklas & Brita ville gärna dels ”få ner” taket för att skapa en mer mysig stämning och därtill också ytterligare få markera varje av de 15 runda bord som gästerna skulle serveras vid.
Efter gemensamma efterforskningar och ändlösa diskussioner över god mat och gott vin föll valet på att beställa 200 rislampor i varierande kulörer för montering i taket, och ljuslyktor och blommor att hänga ovanför varje bord. Mycket troligen hade paret övervägt detta en extra gång om de då vetat all den tid de skulle spendera i skylift helgerna inför bröllopet för att montera lampor och lyktor med profiltråd och fiskelina. Som tur är var detta slit också något som lika snabbt fallit i glömska när euforin från bröllopshelgen väl infann sig.
Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_p2371676385_low.jpg
Det tredje momentet – jämte grafiska produkter och rislampor – som tog mest tid för brudparet i bröllopsplaneringen var de personliga breven. Med 120 deltagande gäster fanns det en oro hos Niklas och Brita att inte hinna prata med alla gäster under bröllopet i den utsträckning de ville och inte hinna säga de viktiga ord som de ville få förmedla till varje gäst. Detta löste brudparet genom att skriva ett personligt brev till varje gäst, ett brev som också visade sig passa utmärkt som bordsplacerings-kuvert när gästerna väl skulle hitta sin plats vid middagen.
Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_p2371613027_low.jpg
Niklas och Brita upplevde båda sitt livs härligaste och häftigaste helg den 26-28 maj 2017. De är båda ense om att de omöjligt hade kunnat föreställa sig i förhand vilken euforisk känsla som skulle infinna sig. En känsla som också skapade en bröllopsbubbla som skulle leva kvar i flera veckor därefter.
Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_p2362375867_low.jpg
Deras tips till andra blivande brudpar är att göra bröllopsplaneringen till en gemensam hobby, något att få utveckla och dela gemensamt, och också att lägga det på en nivå där det hela tiden kan vara roligt. Många av de detaljerna man initialt ser som otroligt viktiga blir ändå perifiära när bröllopshelgen väl infinner sig – då är det heller inte värt att ha lagt ner frustration och negativ energi på det, om inte förberedelserna i sig har varit energigivande. Med rätt ambitionsnivå och fokus blir bröllopsplaneringen något vackert, gemensamt, och en perfekt upptaggning inför en gemensam fantastisk helg och dagar att minnas för livet.
Kampaumlmpe_Brome_AnetteBruzanWeddingPhotography_p2371725094_low.jpg

Tack Anette för din fina berättelse om paret, både i text och bilder!

Fotograf: Anette Bruzan
Fest lokal: Stora Gåsemora, Gotland
Brudklänning: By Malina
Make up: Fotograf Anette Bruzan
Blommor: Irisdals Blomsterhandel, Visby