Känslostarkt skogsbröllop: Linda + Allex

Linda står vanligtvis bakom kameran i sin roll som bröllopsfotograf (Linda Eliasson Photography). Men den 9 maj 2015, när hon sa ja till sin Allex, blev det ombytta roller. Paret anordnade en ceremoni i den så kallade Labyrinten i Tibble by utanför Västerås och det blev ett intimt och personligt bröllop med många känslor, som bröllopsfotografen Liron Erel har förevigat i dessa bilder.

L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0037.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0038.jpg

Linda berättar

Jag och Allex träffades som tonåringar (vi firar 20 år i år!) då vi spelade i samma fotbollsklubb. Vi hängde ihop några stormiga tonårsår, gjorde slut men fann varandra igen. Senare flyttade vi ihop, men det var första under en halvårslång resa till Indien 2009 som vi fann fundamentet i vår relation. 2011 föddes vår älskade dotter Arvida.
Under en ensam fjällvandring sommaren 2014 bestämde sig Allex för att fria. Vi hade knappt haft kontakt med varandra då han hade väldigt dålig telefontäckning. Väl hemma målade han och Arvida en jätteteckning och tapetserade väggen innanför hallen med. "Vill du gifta dig med mig?" var det fösta jag möttes av när jag steg in full av längtan och lycka.
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0039.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0040.jpg
Jag hade förälskat mig i klänningen med stort K under en provning hos Elsa Billgren i hennes fantastiska vintagskattkammare ett halvår innan bröllopet, men fick tänka om då jag blev gravid och insåg att jag trots allt inte skulle komma i den. I sista sekund hittade jag en enkel men charmig klänning via Asos som jag nätt och jämt hann få hem... Smått stressigt faktiskt. Jag var gravid i vecka 20 när bröllopet stod. Jag second hand-fyndade en mockajacka som jag bar delar av dagen då majsolen inte riktigt värmde ännu. 
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0042.jpg
För Allex var det viktigt att få känna sig bekväm och avslappnad. Gult var temafärg och det gick igen i hans fluga. I övrigt enkelt med vit skjota och grövre byxor.
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0044.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0048.jpg
Vi älskar blomster och blad, så här snålades det inte! En krans i håret var en stor dröm för mig och vår fantastiska florist förstod precis vad jag menade och band en vacker kreation med inslag från buketten som jag var så nöjd med! Jag var också mycket glad när jag hittade min drömring, en nätt liten sak från 50-talet via en vintagewebshop i New York.
Jag älskar varmtgult och mörkgrönt och hade några absoluta favoriter listade; ranunkel och craspedia (solboll) bland annat, men i övrigt gav jag floristen rätt fria händer. Blommorna gick igen i den den enkla dukningen med blomster i småvaser.
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0054.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0056.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0066.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0063.jpg
Som bröllopsfotograf hade jag naturligtvis hämtat massvis av inspiration på egna uppdrag och bland andra kreatörer i branschen, men för oss var det viktigt att inna planeringen drog igång backa ordentligt – jorda oss och se till vad som faktiskt var viktigt för just oss. Vi älskar natur och skog, så en utomhusvigsel var ett måste. Någon plan B fanns inte. Det enkla, handgjorda och personliga stod i fokus från trycksaker via mat till detaljer.
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0062.jpg

Vigseln

Vi har spenderat massor av tid i och kring Labyrinten sedan unga år, varför platsen kändes självklar. Inramningen är enkel och vacker, platsen ligger på en höjd omgiven av tallar och björkfond. Vi hade två önskningar här; vigsel i natur med mycket musik, och så fick det bli. Vänner och släkt, bland annat Allex pappa, sjöng och spelade. Vi tände rökelser, och grät båda, mycket.
 
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0072.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0074.jpg

Lindas bästa minne från dagen

Jag förlorade min pappa bara en månad innan bröllopet och väntade samtidigt mitt andra barn. Det var en känslomässig bergochdalbana, alltsammans. Att min 90-åriga farmor, som så nyligen förlorat sitt enda barn, tog sig till Västerås och upp för den relativt höga höjden för vigseln, för att sedan ta emot mig fick hjärtat att fullständigt brista. Minnet av dagen är ändå så ljust och lätt. Vigseln var ändå oerhört känslomässig; vi grät mycket allesammans. På bröllopsdagens morgon lös solen för första gången på mycket länge och min bror sammanfattade det hela så fint i sitt tal till oss senare på kvällen; ”Jag är säker på att solen är vår pappa som skiner över oss idag”. 

L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0086.jpg

Om fotografen Liron Erel

Jag fann Lirons portfolio via Instagram och föll för hans bilder; enkelheten och värmen. Jag såg det som en stor fördel att han aldrig varit i Sverige eller på platsen tidigare och därför kom med nya och nyfikna ögon. Liron är fantastisk, både på ett privat och professionellt plan. Hans okomplicerade och vänliga sätt lyser igenom berättandet. Vi kom varandra mycket nära under de tre dagar han var i Sverige och har hållit kontakten sedan dess. I april förra året fotograferade jag hans och Natalies bröllop på franska landsbygden. En stor dröm och ära!
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0095.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0101.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0102.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0104.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0108.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0110.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0111.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0128.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0125.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0132.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0135.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0136.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0130.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0153.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0154.jpg
L&A+Wedding+in+Sweden+-+Liron+Erel+Photographer+0158.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Följ hjärtat, lita på magkänslan. Vad är viktigt för er? Stirra er inte blinda på detaljer och scheman – frångå inte det viktigaste; att bröllopsdagen ska vara en fantastiskt roligt fest!
  • Anlita en skicklig bildberättare som förevigar er dag! Det är en investering ni aldrig någonsin ska ångra. 

Tack Linda och Allex för att ni berättar om er stors dag här på Sisters in Law!

Fotograf: Echoes and Wild Hearts
Brudklänning: Asos
Brudskor: Swedish Hasbeens
Festlokal: Badelunda kyrkskola
Florist: Mästerblomman Västerås
Trycksaker: Linda själv
Hårstylist: Naturalis