Lekfullt och bohemiskt Gotlandsbröllop: Therese + John

Therese och John gifte sig på Gotland den 2 juli 2017. Bröllopsfotografen Linnea Ronström förevigade dagen som vi nu ska få en glimt av i denna bröllopsberättelse.

Bruden Therese arbetar som frilansdesigner och kreatör med fokus på vintage, återbruk och kreativitet och bloggar om detta på sin blogg Plåthuset. Hennes intresse för det naturliga skiner igenom under detta avslappnade bröllop och det är inspirerande att se. 

Mot slutet av berättelsen ger paret flera bra och konkreta tips för er som planerar bröllop just nu. Dessa tips går helt i linje med vad Sisters in Law står för. Helt enkelt "Kom ihåg vilka ni är och vad ni gillar. Det är ert bröllop och det är ni som bestämmer hur det ska vara oavsett traditioner och åsikter från andra."

Kyrka+gotland.jpg

Therese berättar

Med en väldigt begränsad budget så landade bröllopet automatiskt i en slags enkelhet - man tager vad man haver så att säga. Stilen och temat blev där med ganska bohemisk och naturnära med fokus på sommarfest snarare än typiskt traditionellt bröllop.
Gotlandsbröllop.jpg
Vi inspirerades mycket av platsen, Bara ödekyrka, en plats som badar i sol nära skogen och naturen. Vi kikade också mycket på bilder från olika enkla och bohemiska bröllop på Pinterest, för inspiration till klänning, bukett, handgjorda skyltar, aktiviteter, lekar med mera.
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_044.jpg
Gotland+bröllop.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_019.jpg
John hade en svart kavaj och en stor sammetsfluga sedan tidigare som han tycker mycket om, så det var ganska givet för honom att (åter)använda de plaggen. Jag ville gärna hitta en ljus vintage långklänning men efter en del letande föll valet ändå på en ny klänning i lite vintagestil från ASOS.
Gotland+bröllop.jpg
John hade som sagt en stor sammetsfluga som vi hittat på loppis på Gotland några somrar tidigare, den kommer fram ut garderoben vid olika festligheter och även denna gång. Svarta herrskor hade han också sedan tidigare. Jag hade ett par träsko-sandaler i naturfärgat läder som både är bekväma och lite avslappnat festliga. Ringen hade vi köpt på Tradera, en reglerbar vintage-silverring från 60-talet med en stor sten av bergskristall - designad av Bengt Hallberg (BeH).
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_033.jpg

Therese bästa minnen från dagen

Starten på dagen var ju fantastisk, att vakna upp till solsken efter att det hade regnat i veckor. En grymt bra förutsättning för den sommarfest vi hade önskat oss. Jag minns alldeles särskilt väl när vi klev in i kyrkan, så mycket kärlek i luften och helt enormt stort att se alla nära och kära samlade i den lilla kyrkoruinen. Sedan minns jag fotograferingarna med Linnea, hon skapade en magisk stämning genom att vägleda oss genom fotograferingen med fina personliga och emellanåt känslosamma frågor. Vi fick på så sätt ett tillfälle och en paus från vimlet, att bara vara vi och förklara för varandra vad den andre betyder och vad vi tycker mest om hos varann.
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_052.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_065.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_077.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_080.jpg

Johns bästa minne från dagen

Jag minns vigseln extra väl, den var alldeles magisk inne i den lilla och soliga ruinen. Jag har också väldigt fina minnen av fotograferingen i skogen efter vigseln och på kvällen vid solnedgången uppe på Bara-berget.
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_096.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_091.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_115.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_110.jpg
Vi köpte vårt hus på Gotland sommaren 2014 och Bara Ödekyrka ligger precis i närheten. Första gången vi besökte den storslagna kyrkoruinen och den soliga platsen så kände vi båda att den skulle vara perfekt för vårt framtida bröllop. Festen hade vi egentligen tänkt ha en liten bit bort på en gammal festplats med dansbana. Men sommaren 2017 var ju vädret ganska ostadigt så vi bestämde oss helt enkelt för att vara i Bara bygdegård precis intill ödekyrkan.
Det är en ganska enkel lokal men med alla förnödenheter som möbler, glas, porslin och toaletter. Vi hade dukat inomhus eftersom det regnade hela veckan innan bröllopet, men på dagen för vårt bröllop så tittade solen fram och det blev helt fantastiskt väder! Så alla gästerna högg tag i långborden och bar ut dem på gårdsplanen. Ett roligt och härligt minne hur alla hjälptes åt för att flytta ut kalaset i solen! senare på kvällen så förvandlades lokalen till ett stort dansgolv.
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_135.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_134.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_144.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_162.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_145.jpg
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_158.jpg

Om fotografen: Vår fotograf Linnea valde faktiskt oss, och tur var väl det?! Jag, Therese och Linnea hade lärt känna varandra en liten tid tidigare i ett gemensamt projekt. Vi hade egentligen inte tänkt att ha någon fotograf (fråga mig inte hur vi tänkte då, jag tror vi var lite stressade av vår begränsade budget) men Linnea talade oss som tur var tillrätta :) Och vi hade aldrig kunna drömma om någon bättre fotograf! Bilderna är idag något bland det finaste vi har, när vi ser dem så kastas vi raka vägen tillbaka till den fantastiska dagen. Hon har fångat känslan och magin i luften exakt! När vi fick bilderna levererade så fick vi gåshud båda två och jag började storgråta. Linnea är både en fantastisk person och fotograf och idag har vi blivit goda vänner mycket tack vare att hon fotograferade vårt bröllop - vilken bonus eller hur!

Linnea_Ronstrom_Gotland170702_177.jpg

Tips till andra som planerar sina bröllop

Att våga tänka utanför boxen och lyssna till vilka Ni är och vad Ni gillar. Vi ville inte ha ett pampigt traditionellt bröllop, utan mer utav en uppsluppen sommarfest. Det är nog lätt att släppa drömmarna om ett bröllop om man har en väldigt begränsad budget, men om man ser sig omkring så kan det finnas mycket resurser bland vänner och bekanta. Det fina och oväntade platser att gifta sig på särskilt utomhus på sommaren och som inte behöver kosta så mycket (bygdegård, gammal lada/magasin, strandbod, någons sommarställe, picknick, stranden osv).

Tips för att hålla nere budgeten

Låna/köp på loppis vita lakan som dukar, plocka vilda blommor i naturen och växter i trädgårdar till bukett och dukning. Köp eller låna udda fint porslin till dukning, be en vän sminka dig och fixa håret, köp en vintageklänning och kostym secondhand (Tradera och Blocket är toppen). Låna ljusslingor, säkert känner du någon med bra musikutrustning osv. Ett bra upplägg är också att köra på knytis-buffé, önska mat till buffén istället för en bröllopspresent! Så som sagt, kom ihåg vilka ni är och vad ni gillar. Det är ert bröllop och det är ni som bestämmer hur det ska vara oavsett traditioner och åsikter från andra.
Linnea_Ronstrom_Gotland170702_173.jpg

Tack Therese och John för att ni delade med er av detta otroligt inspirerande bröllop! 

Leverantörer
Fotograf: Linnea Ronström
Plats för vigsel: Bara Ödekyrka, Gotland
Festlokal: Bara bygdegård
Bruden klänning: ASOS
Brudgummens kavaj: Tiger
Trycksaker: Vi gjorde enkelt inbjudningskort genom att använda en fin mall på Vista Print.