DIY: Snygga blomstervaser till bordsdekoration

Vi älskar att få dela med oss av små tips, pyssel och annat som underlättar för er i förberedelserna till ett bröllop. Idag ska vi, tillsammans med bröllopskoordinatorn Christi från Winsor Event Studio, leda er genom hur man enkelt skapar snygga små buketter att ha på borden. Det är enkelt, budgetvänligt och smidigt att anpassa efter eget tycke och smak. Allt du behöver för att göra själva vasen är:

  • Glas

  • Tidningspapper och tejp

  • En sax

  • Sprayfärg i valfri färg

diy+bröllop+tutorial

Börja med att klä glaset i tidningspapper, sätt fast det med tejp. Där tidningspappret inte skyddar kommer färgen att bli, så här är det alltså dags att ta fram den kreativa ådran och skapa den mall man vill att slutprodukten ska ha. Gör det så enkelt eller svårt, detaljerat eller minimalistiskt som du själv vill. Ge olika design till glasen, eller håll samma stil. Det finns oändligt med möjligheter här. Byt färg mellan glasen, testa att mixa två färger på ett glas. Ha kul med det!

diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial

En bra sak att tänka på är att låta själva spraymomentet få vara utomhus. Ofta kommer färgen på fler ställen än bara glaset, och då kan det vara skönt att inte ha färgrester över hela vardagsrumsbordet när pysslandet är klart!

diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial

När färgen torkat är det dags att ta bort pappret. Lossa tejpen långsamt och försiktigt för att inte färgen i kanterna ska följa med och lämna ojämna linjer.

diy+bröllop+tutorial

Och så var det klart! Nu återstår bara innehållet.

diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial

Välj några härliga blommor att dekorera dina vackra skapelser med. Eller något helt annat, för den delen! Det bästa av allt är ju att den här vasen kan agera så mycket mer. Kanske är den för snacks? Eller en skål med roliga små uppdrag och gåtor som bordsmedlemmarna ska lösa under bröllopsmiddagens gång?

diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial

Vad som än blir innehållet är de riktigt snygga att ha som bordsdekorationer, tycker vi!

diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial+dukning
diy+bröllop+tutorial
diy+bröllop+tutorial

Fotograf: Lifelong Photography Studio
Bröllopskoordinator: Winsor Event Studio