Lär känna rösterna bakom Bröllopspodden

Idag lär vi känna rösterna bakom Bröllopspodden en aning. Det är bröllopskoordinatorerna Lisa Larsson och Fanny Staaf som driver podden där de delar med sig av sin expertis varje vecka. Vi har ställt några frågor till dem, men genom att lyssna på podden kan ni lära känna dem ännu mer.

Och förresten! Just nu pågår det en tävling hos Bröllopspodden på Instagram, där tre personer kan vinna senaste numret av Sisters in Law Magazine. Besök @brollopspodden och leta upp bilden på Sisters in Law Magazine för att tävla. Lycka till!


Lisa Staaf och Lisa Larsson. Fotograf:  Anette Bruzan

Lisa Staaf och Lisa Larsson. Fotograf: Anette Bruzan

Lisa berättar hur Bröllopspodden startades

Idéen med Bröllopspodden fick jag redan hösten 2013, men det tog ytterligare ca 1,5 år innan jag släppte första avsnittet i april 2015. Då hade jag en ny gäst i varje avsnitt. Min första gäst var ingen mindre än Lars Wallin och vi pratade så klart om brudklänningar, ett riktigt “nypa-mig-i-armen-avsnitt”. Min grundidé var att jag ville starta en podcast för blivande brudpar som inspirerade dem att våga gå sin egen väg för att skapa ett personligt bröllop, på riktigt. Nuförtiden bjuder vi även på tips och råd utifrån vår egen erfarenhet som två bröllopskoordinatorer, men bjuder så klart fortfarande in spännande gäster. I höst kommer vi även ta in en blivande brud som vi ska få följa med hela vägen fram till hennes bröllopsdag, det ska bli superkul!

Vad har ni själva för bakgrund?

Lisa: Jag började min karriär som makeupartist och jobbade med det ett par år innan jag gick vidare och utbildade mig till projektledare med inriktning mot marknadsföring och event. När jag slutligen började jobba som bröllopskoordinator, efter en utbildning på Bröllopsakademin i Stockholm, och startade Bröllopspodden var det som om pusselbitarna föll på plats. Jag älskar det fortfarande efter 6 år i branschen!

Fanny: Jag växte upp i en blomsterfamilj och fick alltid mycket utrymme att vara kreativ när jag var ung. När jag blev äldre ville jag hålla kvar vid det kreativa men upptäckte även min passion för att planera och organisera vilket sedan gav mig idéen att utbilda mig till bröllopskoordinator där jag får använda båda delarna. Jag jobbade några år i branschen utomlands (New York City och Australien) innan jag flyttade hem till Sverige och startade mitt företag. När jag var hemma i Stockholm igen träffade jag Lisa och på den vägen är det.

Fotograf: Cecelina Photography

Fotograf: Cecelina Photography

Vad kan man förvänta sig av att lyssna på er podd?

Massor, massor, massor av inspiration, spännande gäster, tips och råd! Vi fördjupar oss i alla möjliga ämnen kring bröllop och fest och guidar brudpar genom deras bröllopsplanering. Vi delar med oss av all erfarenhet vi fått av många år i branschen samtidigt som vi inspirerar till att följa sin egen “bröllopsväg” och göra sitt bröllop personligt.


var kan man lyssna på bröllopspodden?

Vi finns där poddar finns, som Podcaster, Acast eller Spotify. Där släpps ett nytt avsnitt varannan vecka, men man kan även vara prenumerant hos PodMe där vi släpper avsnitt varje vecka istället för varannan. Det är en prenumerationstjänst för poddar där man får 100% innehåll och dessutom exklusiva tävlingar och grymma rabatter. Det är även helt utan reklam och kostar endast 29:- per månad, och första månaden får man testa tjänsten helt gratis. Hos PodMe kan du lyssna på senaste avsnittet, och där finns både gratis- och premiumavsnitt!

Har ni själva något favoritavsnitt från er podd?

Lisa: Oj, vad svårt för det finns idag över 170 avsnitt ute. Men ett av våra absolut mest lyssnade avsnitt är “Bröllopsmissar du vill missa del 1 och 2” och vi måste nog säga att det är två av våra egna favoriter också. Annars är nog ett av mina favoritavsnitt ett med Ebba K. von Sydow och Emilia de Poret där vi pratar om styling och bröllopsoutfits, det är ett riktigt härligt och inspirerande avsnitt.

Fotograf: Cecelina Photography

Fotograf: Cecelina Photography

Tre tips till er som planerar bröllop just nu

1. Låt inte planeringen ta över ert vardagsliv! Planera in bröllopsdater där ni avsätter tid för att planera och ta beslut kring bröllopet samtidigt som ni delar på en flaska vin en kväll eller kanske dricker te och tar en fika en söndagseftermiddag.

2. Ta en sak i taget. Stressa inte över vad som ska göras längre fram och påbörja 10 olika uppgifter utan ta en sak i taget och se till att ni avslutar några innan ni går vidare.

3. Fundera på vad NI vill ha på ert bröllop. Ta bort ordet bröllop en liten stund och fundera på hur ni skulle lägga upp en stor fest för era nära och kära. Hur skulle ett sådant upplägg kunna se ut? Och om vi får ge er ett sista tips så är det att lägg tid på att planera er vigsel, många glömmer bort att planera kring den. Och det är verkligen en magisk stund!


5 snabba frågor

Bröllop eller elopement?
Lisa: Bröllop alla gånger!
Fanny: Bröllop såklart!

Herrgårds- eller ladufest?
Lisa: Herrgård, eller ännu hellre slott om jag fick välja, haha.
Fanny: Herrgårdsfest, och håller med Lisa om slottet!

Strand- eller skogsbröllop?
Lisa: Jag måste ändå säga strand, för hellre sand mellan tårna än myror, haha.
Fanny: Strandbröllop, både i Sverige eller i något tropiskt land.

Om ni bara får välja en: Brudbukett eller blomsterkrans?
Lisa: Brudbukett. Blomsterkrans har jag gärna på midsommar istället.
Fanny: Brudbukett, en tradition som jag älskar!

Rustikt eller klassiskt?
Lisa: Klassiskt.
Fanny: Klassiskt, det kommer hålla för alltid.

Tack Lisa och Fanny för att ni berättat om Bröllopspodden och lite om er själva! Ni som läser, se nu till att lyssna på deras podd för att ta del av ännu mer bröllopsinspiration!