Sommarbröllop med utomhusvigsel i regn: Maja + Erik

Maja och Erik gifte sig den 28 juli 2018 på Uddetorp Säteri i Borgstena utanför Borås. De beskriver själva sit sommarbröllop som kärleksfullt, glittrigt och med ett dramatiskt väder. Under själva vigsel både regnade och åskade det, men vädret påverkade inte hur lyckad dagen ändå skulle bli. Med bilder från Åsa Lännerström får vi nu ta del av Maja och Eriks dag.

sommarbröllop

Så träffades paret

Maja: Vi träffades i kön till ett uteställe i Göteborg den 28/7-13. Erik hade en fribiljett som gav två personer fritt inträde. Han stod före mig i kön och undrade om jag ville vara hans +1. Därefter började vi dejta och blev snabbt ett par. Sommaren 2017 var vi i USA och hälsade på Eriks släkt och avslutade resan med några dagar i New York. Erik friade då en kvälll högst upp i One World Observatory med en helt otrolig utsikt! Dagen efter gick vi till the Diamond District i New York och designade våra ringar. Jag hade inte sett ringen jag ville ha någonstans och att kunna designa den själv kändes extra speciellt. Ringen som Erik friade med, sparade jag sedan till bröllopsdagen och nu bär jag båda.

sommarbröllop

Temat på bröllopet

Maja: Vi båda var ganska tidigt överens om att vi ville ha ett avslappnat, lantligt, somrigt bröllop och med en lyxig känsla. Vi älskar båda lavendel samt havet och våra tema-färger var blå, lila, vit och silverglitter. Jag och Erik är varandras kontraster och de speglade också vårt bröllop med sol/regn, skratt/tårar, lyx/loge och högtidligt och spontant.

Bröllopstema
Bröllopstema lavendel
Bröllopstema+Hav+Lavendel+Blått

Val av klädsel

Maja: Jag hade svårt att hitta den rätta klänningen och det var nog en av de saker som stressade mig mest under planeringen. Jag började tidigt leta och besökte flera städer i Sverige samt utomlands. Jag ville ha en kroppsnära klänning, med off-shoulder, champagne-färg och med ett litet släp. När jag inte hittade denna klänning så bestämde jag mig för att sy upp den i Göteborg. Även om resultatet inte blev precis vad jag tänkt mig, och klänningen blev försenad, och färdig först samma vecka som bröllopet, så kände jag mig väldigt vacker under bröllopsdagen.

Erik kallas bl.a. för Lövet av vänner och familj och jag valde en spets full med löv som en liten överraskning till honom. Erik hade betydligt lättare med sin klädsel. Han bestämde sig tidigt att han ville ha en klarblå kostym och provade en del för att hitta just rätt färg. Han fastnade för en kostym från Tiger of Sweden. Tillsammans med silverfluga och svarta skor.

Brudklänning

Styling och accessoarer

Maja: Jag gjorde min make-up själv och mitt hår gjorde Elin på Fin i Borås. Jag blev otroligt nöjd och Elin var så härlig att ha nära under förberedelserna tillsammans med mina tärnor. Jag ville ha en romantiskt och lite busig håruppsättning och hade både lavendel, en liten myrten-kvist (för att bringa lycka från en familjevän) och brudslöja i.

Sommarbröllop+bröllopsberättelse

Brudbuketten och blomsterarrangemang

Maja: Blommorna och även tärnornas klänningar gick i blå-lila. Min mamma är fantastiskt duktig med blommor och hon gjorde både bordsdekorationer, brudbågen och även tärnornas brudbuketter. Underbara Fritz i Halmstad gjorde min brudbukett efter instruktionen: Vild och vacker! Den skulle vara busig och mjuk. Jag ville ha eukalyptusgrenar som spretade ut, pampasgräs, gråblå tistlar, lila klematis, vita pioner och lite av varje, så att det inte blev för strikt. Mamma köpte alla blommor hon hittade i blå-lila och pyntade brudbågen med lila gladiolus, lila aster, vita rosor och brudslöja. Den blå-lila hortensian som egentligen var avsedd för brudbågen snoddes i sista sekund ihop med brudslöja till fyra blå bollbuketter som passade perfekt till tärnklänningarna. Jag hade egentligen bestämt att inte ha några tärnbuketter, men ändrade mig i sista sekund. På borden hade vi många små vaser med några enkla kvistar i varje, i tre olika kombinationer. Eukalyptus, riddarsporre, veronika, lavendel, brudslöja. I stället för att kasta risgryn hade vi rosenblad i olika färger som delades ut från korgar.

Brudbukett+Sommarbröllop
Bröllopsinspiration

Uddetorp Säteri - Festlokal för bröllop

Maja: Vi är båda från Västkusten, jag är född och uppvuxen i Halmstad och Erik på Vrångö i Göteborgs Södra Skärgård. Vi ville gifta oss vid havet, men fastnade inte för något ställe vi besökte. När vi kom till Uddetorp Säteri första gången så föll vi pladask båda två och kände att det är här vi ska gifta oss. Vilket ställe, omgivning, personal och allt samlat på samma ställe! Vi visste också tidigt att vi ville gifta oss utomhus, med ljusa färger, ha festen i en loge och att firandet skulle vara i tre dagar. Jag kan rekommendera Uddetorp, de har verkligen allt. De har en helt otroligt vackert inredd mangårdsbyggnad där bröllopsföljet kan bo över helgen och två vackra festlokaler. Logen som vi valde är stor, mysig och lyxig med pampiga kristallkronor.

Det finns flera superfräscha toaletter att tillgå, så ingen behövde stå i kö under festen, plats för stort dansgolv och en cool bar. Sist men inte minst är naturen runtom Uddetorp magisk. Vi ville glömma tid och rum och bara vara här och nu under bröllopshelgen. Vi ville bara ha gäster och personal på plats och inga övriga personer eller bilar som störde. Det blev bara vi, naturen, våra vänner och familjer.

Festlokal
Lantligt bröllop

Vigseln

Maja: Vigseln var det bästa under hela bröllopsdagen! Eftersom vi ville gå in tillsammans så hade vi både First look och en del av fotograferingen innan vigseln i de vackra omgivningarna. Men en halvtimme innan vigseln skulle börja så kommer det några försiktiga regndroppar (de första på väldigt många veckor denna extremsommar) och jag börjar svettas ordentligt! Jag hade varit orolig för regn och att vi skulle bli tvungna att ha vigseln inomhus. Men det verkade bara vara lite regn och det ska ju bringa tur!

Bröllop i regn

Mitt starkaste minne under vigseln var när vi gick in tillsammans och såg alla våra vänner och familjer samlade. Då brast det för mig och jag grät så mycket! Bästa stunden, och jag vill återuppleva den igen och igen. Musiken var väldigt viktig för oss, då jag själv jobbar som sångerska och har sjungit på många bröllop. Vi valde Songbird och All Angels Version. Två av mina nära vänner och kollegor sjöng under vigseln och det var magiskt. Vi är också otroligt glada över vårt val av vigselförrättare. Ulrik som vigde oss hade sådan värme och var både avslappad, högtidlig och rolig.

Precis när vi kommit fram och musiken tystnat så började det sakta men säkert att regna och jag tänkte direkt att nu får vi flytta in eller hoppa fram till våra löften. Men Ulrik stod stadigt och fortsatte sitt fina tal trots att himlen helt öppnat sig, det stormade och regnet öste ner! Jag kommer ihåg att jag tittade ut över alla gäster och blev så varm av all deras kärlek. Där satt personerna vi älskar mest under sina paraplyn och alla log så stort, och vigseln fortsatte fylld med skratt och glädje.

Vigsel bröllop
Bröllop i regn

Många gäster skojade senare att dramatisk brud kräver dramatiskt väder, då det även kom en åskknall mitt under vigseln. Så här i efterhand skulle vi inte vilja ha det på något annat sätt. Det blev som en extra dimension med vädret och bara extra minnesvärt. En hel sommar utan en droppe och så brakar det loss precis under vigselakten. Regnet frambringade så mycket skratt och värme när alla kröp ihop under paraplyerna.

Bröllop i regn

När vi sedan läste våra löften till varandra slutade regnet tvärt och solen började stråla och värmde oss alla. Våra löften lockade fram både skratt och tårar av de rörda gästerna. Vigseln avslutades med att vi sjöng ”Fire in your heart” av Sissel, jag och Erik, gästerna och alla mina artistkollegor. 

Bröllop i regn
Sommarbröllop
Bröllop
Bröllop Sisters in Law
Bröllopsfotograf

Om fotografen Åsa Lännerström

Maja: Vi föll för Åsas stil och bokade henne tidigt. Vi gillar hur hon väljer att fotografera och hennes sätt att föreviga glädjen i sina bilder. Hon är väldigt avslappad och har en härlig personlighet. Lätt till skratt och hon fick oss att slappna av direkt under vår provfotografering. Sen gillade vi också att hennes bilder är ljusa, känns somriga och med mycket känslor.

Nyfiken på att se mer från Åsa Lännerström?
Spana in hennes plats i arkivet med bröllopstjänster här på Sisters in Law!

Bröllopsberättelse

Tips till andra som kan hjälpa i bröllopsplaneringen

  • Var ute i god tid, då både ställen och fotografer m.m. bokas upp långt i förväg. Välj både bröllopsfölje och toastpar med omsorg och eftertanke. Tärnor och marskalkar är er närmst denna dag. Välj de personer som ger er lugn, som ni kan lita på och som sprider glädje. Lika viktigt med toastparet. De har en stor roll under kvällen med att sätta en härlig stämning och att se till att middagen och talen flyter på i ett bra tempo. Se till att prata igenom era önskemål och tankar så ni får en dag som förmedlar just er två och er kärlek. Njut av resan, att få gifta sig är underbart och att man har hittat den man vill dela sitt liv med. Försök vara så närvarande ni bara kan när bröllopsdagen äntligen kommer. De säger alla, men det är så viktigt. Samt dokumentera! Filma vigseln och se till att det tas mycket bilder. Vi ser fram emot att fira våra kommande bröllopsdagar och se tillbaka på filmer/bilder med varsitt glas champagne och minnas oss tillbaka till den hittills bästa dagen i våra liv.

  • Det är ofta de små detaljerna som gästerna minns och det som får bröllopet att bli just ert. Alla vet hur mycket jag älskar glitter så redan när gästerna öppnade sina inbjudningar så visste dom att denna dag skulle glittra. Det var glitter både i välkomstlemonaden, på bröllopstårtan, på vigselmatten, på brudbuketten och i bordsdekorationen. (Det fanns också glitterspray i toakorgen så alla gäster kunde bättre på om de kände att de glittrade för lite;) Vi hade en egen drink i baren som vi själva tagit fram med glowing sticks i, som gästerna sedan kunde ha på dansgolvet. Alla gästerna hade också tillsammans med varsitt gästhäfte och en liten presentpåse vid borden, en ”excet-fribiljett” en likadan som Erik hade kvällen vi träffades. I bussen som tog gästerna hem till hotellet hade vi små vattenflaskor med huvudvärks-piller i stolsfickorna. 

  • Och viktigast av allt! Det finns inga regler eller måsten under ER dag. Bjud dom ni vill, spela den musik ni vill, servera den mat ni vill. Det är lätt att tänka för mycket på vad gästerna kommer uppskatta och föredra. Jag har exempelvis inte gillat alla gånger man varit på kyrkbröllop och sett hur gästerna blir obekväma för de inte vet vilken sida eller rad de borde sitta på. Så vi gjorde en fin skylt med texten ”Today two families become one, so pick a seat not a side” och så fick alla sätta sig där dom ville och kände sig bekväma. Vi ville inte ha ringbyte under vigseln så det tog vi bort. Vi tog bort desserten då vi ville hugga in direkt på tårtan. Vi bestämde bordsplacering helt efter vem vi trodde att gästerna skulle ha roligast och trivas bäst med, och inte efter tradition eller kön.

Bröllop Sisters in Law

Tack Maja och Erik för att ni delade med er av er dag!

Fotograf: Åsa Lännerström, www.asalannerstrom.com
Brudklänning: Ivory & Grace
Kostym: Tiger of Sweden
Festlokal: Uddetorp Säteri, Borgstena, Borås
Florist: Fritz blommor i Halmstad + brudens mor
Trycksaker: Vistaprint + DIY
Hårstylist: Fin i Borås