Lyxigt och bohemiskt augustibröllop: Malin + Henrik

Malin och Henrik gifte sig den 18 augusti 2018 i Täby Kyrka och hade sin bröllopsfest i Såstaholm Herrgård. Brudparet beskriver själva sitt bröllop som lyxigt bohemiskt, med spets och blommor och en avslappnad stämning. Ida Björkman, som fotograferar under namnet Mrs Frankie, var med under augustidagen som vi nu får vara med och uppleva genom hennes bilder.

Så träffades paret

Malin berättar: Vi träffades via match.com för 9 år sedan. Båda hade skrivit i sin profil att vi tyckte om att baka. Vi bestämde träff i ett av gamla stans äldsta caféer och blev sittandes i 4 timmar. Helgen därpå bjöd Henrik mig på middag hemma hos sig och på den vägen är det. Nu har vi tre underbara små tjejer, hus och volvo så nu var det verkligen dags för giftermål. 

När jag var gravid i 6e månaden friade Henrik till mig, hemma hos oss den 31/3-13. Vi hade varit ute på stan hela dagen och jag minns att jag var sådär trött som man bara kan vara när man är gravid. Vi hade lovat att inte ge något påskägg till varandra utan istället köpa ett gemensamt med allt det godis vi gillar. Så jag blev förvånad o lite ställd när Henrik sa att han hade köpt ett påskägg som jag skulle leta efter. Det visade sig vara ett kinderägg?! Inte vilket kinderägg som helst dock för i ägget låg förlovningsringen. Jag blev så lycklig, hade verkligen inte väntat mig det just då. Henrik är tillsammans med barnen det absolut bästa och finaste som finns!

zetterberg couture

Inspiration till bröllopet

Vi ville att det skulle kännas stämningsfullt, glatt och avslappnat. Sen ville vi även ha den där känslan att lyxbohemisk. Det skulle vara spets, vacker tårta och mycket blommor. Gästerna skulle inte känna sig låsta i någon klädkod utan vi skrev "sommarfin" på inbjudningskorten. Vi letade mycket information på Pinterest och Instagram. Sen försökte vi minnas tillbaka på de bröllop vi varit på och plockade russinen ur kakan. Det viktiga för oss var att det skulle kännas att det var vårt bröllop. Personligt var ett ledord.

brudklänning spets chiffong

Om klädseln

Jag ville ha en graciös, annorlunda, kroppsnära och romantisk klänning. Det var inte helt lätt visade det sig. Jag var i flertal olika butiker och showroom men ingen kändes helt rätt. Många var för fluffiga och prinsesslika. När jag kom in på Zetterbergs Couture i Stockholm kändes det som att jag skulle finna min klänning där. Det var rätt stämning och butiken utstrålade lyx och bohem på samma gång. Den första klänningen jag provade satt helt perfekt och jag blev helt kär. Det var en tvådelad klänning med en långärmad spetsbody med djup urringning samt en kjol som var som gjuten för mig. Helt perfekt! 

Henrik hyrde sin svartblå smoking på Månberg och Bagge. Han ville ha lite James Bond-looken och var oerhört snygg, passade helt perfekt!

brudklänning bohemisk spets
förberedelser bröllop
first look brudpar
fotograf till bröllop
bröllopsfotograf

Brudbuketten

Brudbuketten är för många en viktig detalj på bröllopet. Det är ofta brudbuketten som sätter känslan kring stilen av bröllopet.
Malin hade en tydlig bild av hur hon ville att sin brudbukett skulle se ut, men resultatet blev inte riktigt som hon hade hoppats på.

Blommorna var lite av en besvikelse. Jag hade beställt en spretig, ängslik brudbukett med lite rosa, aprikos och mycket grönt. In kommer en lila tantig stor boll. Jag började nästan gråta då det var dags för bröllopsbilderna och Ida skulle göra en "first look"- fotografering nere vid sjön. Vi fotograferades med den buketten men sen kände jag bara att nej det går inte. jag kunde inte stå för den buketten alls. Som tur var hade jag köpt massa blommor dagen innan för att dekorera med lite här och där så på 5 minuter snodde jag ihop en helt annan bukett vilken blev precis som jag ville ha den. Henrik var väldigt lugn och förstående vilket jag var väldigt tacksam för, annars hade jag väl brutit ihop litegrann. Svettigt men ett kul minne såhär efteråt.

yvig och bohemisk brudbukett

Då brudgummens mor är frisör hade vi båda varit och fixat håret några veckor innan bröllopet. Jag ville ha en uppsatt frisyr som inte såg stram ut. Elina, som fixade mitt hår på bröllopsdagen, visste vad hon gjorde och det blev verkligen superfint med ett par blommor baktill. Smycken hade jag från lily and rose vilka matchade klänningen väldigt fint .

smycken bröllop
kyrklig vigsel

Vigseln

Malin: Jag och Henrik valde att gå in tillsammans. Först gick våra tre flickor, klädda i gammelrosa spetsklänningar, tillsammans med brudtärnorna, sen bestmans och sist vi. Jag var jättenervös när vi skulle gå in men allt släppte när vi fick se alla vänner och släktingar i kyrkbänkarna sitta och le mot oss. Mest nervös var jag att Ella, vår 1-åring, skulle vilja bli buren av mig hela tiden men det gick över all förväntan. Hon satte sig på mitt klänningssläp en stund ock kröp sen runt och utforskade lite. Fanny, min syssling, sjöng "How long will I love you" och allt var magiskt. Vi gick ut till "All you need is love" och alla kastade rosenblad på oss.

vigsel täby
Täby kyrka vigsel
vigsel bröllop
vigsel kyrka
täby kyrka
att gifta sig i kyrka
bröllopsfoto
brudskål

Bästa minnet från dagen

Vi brukar fråga alla brudpar vilket som är deras bästa minne från bröllopsdagen. Det är så klart en väldigt svår fråga då hela dagen är full av minnen och betydelsefulla ögonblick. Men vissa stunder känns mer än ändra. Här är Malin och Henriks bästa minne:

Vi älskade de 2 timmarna när vi just kommit fram till herrgården efter att ha åkt från kyrkan i en vacker vinröd veteranbil. Just att vi ändrade om från att ha tårtan efter middagen till att ta den direkt med brudskålen var en riktig jackpot. Vi älskar tårta och brukar anordna tårtkalas varje september så detta kändes helt rätt och väldigt "oss". Tårtan hade vi beställt från Henriks tårtföretag dintårta.se och den var gudomligt god. Marsipan med syrlig citronkräm och fluffiga vaniljbottnar. Allt dekorerad med färska blommor för den romantiska känslan. Gästerna fick nåt lite mastigt att äta på och vädret var soligt och härligt så alla kunde sitta ute under lindarna. Vi hade hyrt in en solist som spelade gitarr och höll stämningen på topp medan alla minglade runt och åt tårta lite avslappnat sådär. Riktig drömstund.

mingel bröllop
photo booth bröllop
best men bröllop

Om fotografen Ida Björkman / Mrs Frankie

Malin: Vi träffade Ida första gången när jag var gravid med tös nr 3, dvs för ca 1,5 år sedan. fick oerhört vackra bilder på hela familjen som nu pryder väggen här hemma. Ida var fantastisk på att få oss att slappna av. Oerhört begåvad och charmig, precis så som en fotograf ska vara. 5 av 5 stjärnor till henne!

brudtärnor
dukat bord bröllop
dukning bröllop
bröllopsfest
bröllopsmiddag
bröllop

Tips från brudparet

Börja i god tid och ta hjälp av vänner och släkt med det ni kan. Försök att lägga er tidigt dagen innan bröllopet. Fundera över om ni kan ha tårtan på eftermiddagen istället för efter middagen. Man är väldigt tårtsugen vid 15-snåret... ;) Men framförallt - NJUT!

brudpar tipsar

Tack Malin och Henrik för att ni delade med er av er bröllopsdag här på Sisters in Law!

Fotograf: Mrs Frankie
Brudklänning: Zetterberg Couture
Smoking: Månberg och Bagge
Festlokal: Såstaholm herrgård, Täby
Florist: Blommor och Ting Täby Kyrkby
Trycksaker: My Perfect Day
Hårstylist: Elina frisör och makeupartist , Norrtälje
Makeup: Elina frisör och makeupartist Norrtälje
Tårta: dintårta.se