Avslappnat bröllop i dramatiska toner: Caroline + Christian

Caroline och Christian gifte sig den 13 maj 2017 i Tuve Kyrka utanför Göteborg. Deras bröllop känns otroligt välplanerat och är så vackert in i minsta detalj. Då Caroline till vardags arbetar som inredningskoordinator är det kanske inte så konstigt, eftersom hon är van vid planering och projektledning. Några egenskaper som är ytterst hjälpsamma vid bröllop. 

De anlitade den Göteborg- och Skövde-baserade bröllopsfotografen Linn Carlson, som jag har visat bilder från tidigare. Bland annat Avslappnat bröllop med ladufest: Hanna och Walti

Men nu, över till Caroline som berättar om sitt och Christians vackra bröllop. Jag hoppas att ni alla får en fantastisk start på veckan med dessa fina bilder!

Bröllopsstylist

Caroline berättar

Mitt i studentförberedelserna fann vi varandra. Vi träffades under en studentfest någon vecka
innan vi båda skulle ta studenten genom gemensamma vänner och sedan dess har det varit vi två. Detta är nu nio år sedan. Förlovningen började vi prata om på allvar 2012 men vi fick inte tummen ut förrän i april 2013. Vi visste då att vi ville gifta oss men hade inget bråttom. Men givetvis började man fundera och mentalt samla inspiration redan då.
Jag tror att jag hade en ganska så tydlig bild av vad jag ville ha för klänning. Jag är inte särskilt van vid att vara så uppklädd så en stor prinsessbakelse till klänning kändes helt fel. Jag hade tidigare spanat in ett konto som jag hittat på Instagram, Tekla Stories, och hörde av mig till Camilla för att komma ner till Malmö för provning tillsammans med mina tärnor.
Bröllop
Tekla Stories
Jag hade tänkt redan innan att jag ville ha spets upptill och tyll nedtill men provade flera olika modeller som fick både tumme upp och ner från medföljande sällskap (och även av mig och Camilla). Jag bestämde mig inte där och då men bar med mig alla tankar och funderingar från den dagen och provade klänning på ett annat ställe. Men valet föll på en av Camillas skapelser med trekvartsärm i spets, djup rygg och lång tyll.
Chrille hade på sig en blå kostym från Tiger tillsammans med en vit skräddarsydd skjorta. Bruna skinnskor och till det sin morfars gamla klocka. Chrille och hans marskalker bar matchande champagnefärgade flugor. Mina tärnor hade fått helt fria händer gällande kläder och det blev en härlig mix av blått, grått och dovt rosa.
Skor bröllop

Om bröllopsfotografen Linn Carlson

Den främsta anledningen till att vi valde Linn är hennes stil på bilderna. Vi gillar när bilderna blir lite dramatiska och inte alltför gulliga. Det är mer vår stil. Vi kollade nog igenom varenda bild hon hade på sin hemsida och blev imponerad över hennes sätt att fånga ögonblicken och allt runt omkring. Inte bara de uppställda porträttbilderna.
Det var viktigt för oss att ha en fotograf som kunde föreviga hela dagen och verkligen fånga stämningen bland gästerna. Detta gjorde hon med bravur. Ingen av oss är särskilt van vid att stå framför kameran men hon fick oss att slappna av totalt och inte tänka på kameran alls. Överlag väldigt proffsig! 
Brudbukett Göteborg
För mig som jobbar som inredningskoordinator har det alltid varit extra viktigt med det visuella, inget undantag för denna dag. Så därför blev det en självklarhet att blommorna skulle få vara en stor del av våra dekorationer. Jag har länge sparat inspiration via Pinterest och hade en väldigt klar bild av vad jag ville ha, trodde jag. Men efter att ha sätt så många otroligt vackra vita buketter med en massa pioner och eucaluptus kändes helt plötsligt väldigt ospännande. Detta blev det enda och
största vändningen under planeringen: Jag ville färg! Massor, massor av färg på blommorna.
Jag och min kusins flickvän Sofie som jobbar som florist på Fröken Fröjd i Allum satte oss tidigt ner och började spåna kring de olika blomsterarrangemangen vi skulle ha och jag visade mina (nya) inspirationsbilder med buketter i korall, gult, rosa och orange och hon förstod genast vilken linje vi skulle gå på. Dagen till ära gjorde Sofie våra buketter och även en maffig dekoration till honnörsbordet. Till övriga bord hade vi samma typ av blommor i vaser och burkar i olika storlekar som jag och min svägerska stod och snittade och placerade ut i ett antal timmar dagen innan.
Det var supermysigt att mötas innan vigsel för att ta porträttbilder efter att ha varit ifrån varandra sedan kvällen innan.  Det var också härligt att kunna peppa och tagga inför den kommande vigseln. För det var precis så vi kände oss, exalterade och spända av förväntan. Vi kände oss inte särskilt nervösa, bara pirriga. Men när vi väl hade gått den relativt korta promenaden i kyrkan började mitt ena ben skaka helt okontrollerat. Som tur var hade jag en lång klänning som dolde benen. Men min syster som var tärna och stod närmast såg att buketten skakade.
Vigsel bröllop
Vi pratade tidigt om att vi ville ha en lättsam och avslappnad vigsel och det var viktigt för oss att det inte skulle kännas stelt. Då vi har många musikaliska begåvningar i vår närhet kändes det väldigt roligt att fråga om de ville vara med och förgylla vigsel och vår allra viktigaste stund. Chrilles svåger (som även var en av hans marsalker) Andreas sjöng ingångslåten som var Edge of desire med John Mayer.
Vi valde psalmerna "I denna ljuva sommartid" och "En vänlig grönskas rika dräkt" som vi båda tycker väldigt mycket om.
Vidare sjöng vår vän Emma Sara Dawn Finers kärleksvisan och två av Chrilles bröder hade på önskemål slängt ihop ett medley med Håkan Hellström-låtar. Alla akterna var väldigt uppskattade med jubel och applåder. Avslutningsvis rev Chrilles bror Richard av Shut up and dance som utgångslåt vilket avslutade vigseln med ännu mer jubel, applåder och brudnäbbarna fick feeling och dansade ut efter oss.
En liten rolig parantes är att Chrille hade gylfen öppen under hela vigseln, men som tur var var det bara min ena mormor som såg det. Dock väldigt roligt så här i efterhand!
Vi har tänkt och fantiserat om vårt bröllop under flera års tid men den allra svåraste nöten att knäcka tyckte vi var lokal för middag och festen. Jag tror att vi har varit runt på ett tiotal olika lokaler runt om i Göteborgsområdet som varit för tråkiga, för marina, för lantliga, för stora, för små och för långt bort.
Vi hade tidigare koll på Stora Holms säteri utanför Tuve och sett mycket bilder därifrån och just denna lokal föll oss inte heller i smaken. Det vi inte hade koll på var att de hade ännu en lokal, Studio Stora Holm. När vi var där och kikade tillsammans med ägaren så föll vi pladask. Flera meter i takhöjd, råa betonggolv och stora fönster ut mot stallbacken och mot en ljuvlig trädgård på baksidan. Vi bokade direkt, där och då.
Bröllopslokal Göteborg
Jag jobbar till vardags som inredningskoordinator och är van vid planering och projektledning så detta såg jag verkligen inte som en nackdel utan tyckte bara att det skulle bli jättekul. Lokalen i sig har en väldigt bra grund och det var ingenting som behövde döljas på något sätt. Men då det är väldigt högt i tak blir det väldigt vitt. Jag valde tidigt att gå på grå dukar och servetter för att få lite avbrott från det via. Dukarna är egentligen gardiner från IKEA som jag fick hjälp med att sy om till rätt storlek.
Chrille är väldigt duktig på det grafiska och pysslade ihop både inbjudningskort, festhäften, och vigselprogram. Vi satte namn på alla festhäften så det samtidigt blev placeringskort. Där hade vi också en liten baktanke och kunde på sätt skriva lite personliga hälsningar till de som hjälpt till lite extra inför bröllopet. För att få till en mysig känsla med så högt i tak pendlade vi ned 50 st rislampor från IKEA från taket vilket blev en jättehärlig effekt.
Många säger att det är detaljerna som gör det och det stämmer till viss del. Men får du inte ihop en helhet, då kan detaljerna lika gärna kvitta.
Bordsplacering bröllop
Till middagen hade vi en sittande förrätt som serveringspersonalen placerat ut. Därefter följde en superhärlig sommarbuffé som vi sedan avslutade med tårta och avec. Ingen av oss var särskilt sugen på att ha ”cut the cake”-ögonblicket så vi gjorde helt enkelt så att serveringsersonalen hade skurit upp alla bitar i förhand. Det var en riktigt fartfylld middag med väldigt mycket tal, spex och lekar.
Bröllop catering göteborg
Våra toastmasters hade gjort en riktigt hästjobb och styrt upp det hela på ett helt fantastiskt sätt med alla tal, pauser och aktiviteter. Efter tårtan dansade vi första dansen och sedan var det fullt röj på dansgolvet med konfetti, laser och isfacklor. Lokalen vi var i hade en sluttid på 02.00 vilket vi tyckte var hur bra som helst. Då blev det verkligen fest till klockan slog prick 02.00 och festen dog inte som det kan göra ibland när det inte finns någon tid att förhålla sig till. Jag tror också att det faktiskt gjorde att folk stannade kvar för man visste hur lång tid det var kvar.
bröllopsinspiration
Morgonen därpå hade vi brunch på hotellet vi bodde för de som ville. Det var jättemysigt att träffas igen och hinna prata ännu mer med gästerna. Så lyckat! Hela dagen, från morgonen till nattens sista dans, var en hel berg- och dalbana i känslor, tårar och skratt som jag önskar att alla får uppleva.
Bröllopsfotograf Göteborg

Tips från brudparet

  • Börja i tid! Ska du ha ett festhäfte med beskrivningar av gästerna? Börja direkt när du gjort gästlistan! Man kan skriva lite då och då, så snart man kommer på någonting som utmärker denna person. För detta tar tid.
  • Leta begagnat eller hyr! Framförallt dekorationer. Det finns flera köp- och säljgrupper på t ex Facebook där folk säljer sina dekorationer de bara har använt en dag. Bra för plånboken och bra för miljön!
  • Det bästa är att man kan ångra sig och, och sen kan man ångra sig igen. Så med det sagt: börja inte köpa en massa grejer förrän du helt spikat hur du vill ha det, t ex dekorationer. I dag finns det mycket välsorterade butiker på nätet för bröllopsdekorationer som har snabba leveranstider så det går snabbt att få hem när du väl spikat ditt koncept. Annars sitter du där med grejer som aldrig kom till sin användning, så onödigt.
  • Tänk inte så mycket på hur andra skulle ha gjort. Bröllop kan man göra lite som man vill, vilket är så underbart. Skräddarsy det efter dina önskemål och tankar. Det är lätt att lyssna mycket på andra och hur man ”bör” göra saker och ting. Skippa det! Vill du inte ha tårta, ha inte det. Vill du börja med tårta efter vigseln, men gör det! Det gör det dessutom extra minnesvärt men ha absolut ingen stress över att allt grejer behöver va unika, det är omöjligt att uppfinna hjulet igen.
  • Hyr in städ! Det är inte roligt att behöva städa lokalen dagen efter. Budgetera för detta!
bröllopsfotograf

Leverantörer
Fotograf: Linn Carlson
Festlokal: Studio Stora Holm, Göteborg
Blommor: Fröken Fröjd, Sofie Nilsson, Partille
Klädsel och styling: Tekla Stories
Frisör: Jennie Rimnäs, Bon Bon
Make up: Martina, Junkstyle
Catering & serveringspersonal: Sofina, Göteborg
Ljud och ljus: Oliver Westlin
Styling och koordinering: Caroline Ulkner