Stilfullt bröllop på Österlen: Caroline + Oscar

På vackra Österlen sa Caroline och Oscar ja till varandra den 19 augusti 2017. Den skickliga bröllopsfotografen Stina Gränfors var en av fotograferna som dokumenterade dagen och det är hennes bilder vi ska få njuta av idag. Det finns så många detaljer att inspireras av i detta bröllop, allt från styling och dekor till det fotografiska uttrycket. Jag önskar er en härlig start på veckan med detta stilfulla bröllop!

Caroline  Oscar (3 of 355) kopia.jpg

Caroline och Oscar berättar

Vi träffades på en folkhögskola hösten 2009. Att vi drogs till varandra var inget vi kunde dölja, varken för oss själva eller för de andra runtomkring. Men förvridna förväntningar och förenklade romantiska bilder gjorde att vi inte vågade ge det en chans. Under sex år var vi goda vänner, men gick om varandra när det kom till känslor. Kärlek handlar så många gånger om tajming, men naturligtvis också om att våga vara öppen och sårbar.

bröllop

Så tillslut kom vi till en punkt, sommaren 2015, då vi båda släppte taget om våra tvivel och blev ett par. Ganska snabbt därefter visste vi att vi ville gifta oss. Förlovningen var enkel men känslostormande och skedde ute på Fårö, en förmiddag i mitten på augusti 2016. Den firades med crêpes, nakenbad och dans med hippies i en gammal ruin.

Caroline  Oscar (16 of 355) kopia.jpg
bröllop stylist

Valet av fotograf var viktigt dels eftersom vi båda tycker mycket om foto men också för att bilderna från den här dagen kommer finnas med resten av vårt liv. Vi bestämde oss därför för att ha två fotografer, med olika stil och erfarenhet. Stina Gränfors är en god vän till oss, är otroligt lätt att tycka om och ha att göra med, men är dessutom en fenomenal fotograf. Hon har erfarenhet att ha fotat många bröllop men har ändå ett öga för att hitta bilder bortom de traditionella. Vi gillar hennes blick för fina ögonblick och att ta bilder där miljöerna får ta stor plats. Vår andra fotograf var Carolines barndomsvän Ion Kombokis Lancing, som är en briljant modefotograf (vars bilder inte syns här).

Vi gifte oss den 19 augusti 2017 nere på Österlen. Platsen älskar vi båda, och eftersom Caroline vuxit upp där var det inget svårt val. Miljön är förtrollande, oavsett om du står precis vid havet eller blickar ut mot vidderna. Där finns fullt av bedårande ställen, och vi valde att ha vigseln i Vallby kyrka. Den blev allt det vi hoppats på och lite till. Höjdpunkten för oss båda och ett fyrverkeri av känslor. Den är som en koncentration av allt det som hela dagen egentligen handlar om. Extra fint att få tid efteråt att träffa alla de som endast kom på vigseln. Vi tog det tillfället och förlängde med en tårtbuffé så att det skulle blir mer en bara en kort kram utanför kyrkan.

bröllop

Festen hölls på Ravlunda Bränneri, en pampig gammal tegelbyggnad med högt i tak, som ligger nära ljuvliga Haväng. Vi föll för den första gången vi såg den och gjorde allt vi kunde för att få lov att ha vår fest där, och trots ägarbyte ganska tätt inpå lyckades vi. Eftersom råmaterialet var så bra behövde vi inte ösa på med dekorationer. Vi valde att lägga tid på några grejer som vi tyckte kändes roligt och som vi ville prioritera.

Caroline  Oscar (214 of 355) kopia.jpg

Borden gjorde vi själva av brädor som vi bände loss från en gammal lada i närheten av Oscars uppväxtort Moholm, och behandlade med linolja och terpentin som förutom att ge en vacker färg även gjorde att det luktade magiskt i festlokalen. Vi sydde vita linneservetter som blev en fin kontrast till de nakna borden, men som vi också kommer att få njuta av många middagar framöver. Vi hade möjligheten att skriva ut diverse klistermärken, till bland annat väggdekorationer och bordplaceringar, eftersom Oscar går på HDK i Göteborg och har tillgång till alla möjliga roliga och annorlunda maskiner.

dukning bröllop
dukning bröllop

Men det bästa av allt var nog allt det gröna. Vi tömde Carolines föräldrars hus på alla krukväxter och satte i fönstren och sedan gjorde vår kära vän Josefin Wikholm allt det andra från vackra girlanger på borden till kransar på väggarna och brudbuketten såklart.

krukväxter
dukning bröllop

Bröllop är ett spektakel, om än ett oerhört vackert sådant. Mitt i allt planerande och fixande så glöm inte bort vad det egentligen handlar om. Det som sker inombords en sådan dag går inte att schemalägga, och intrycken är överväldigande. Vår upplevelse är också att ofta får äktenskapet för lite utrymme när det kommer till förberedelse i förhållande till bröllopet. Men det är lätt att gå upp i alla detaljer och att bråka om petitesser. Det bästa är därför att ta hjälp av folk ni har ikring er. Vi frågade många av våra vänner som vi visste var mycket bättre än oss på olika specifika saker, så som vår livlina Kristina Nilsson som var vår bröllopskoordinator eftersom hon är enastående när det kommer till struktur och ordning, eller att äppelmust och öl till festen gjordes av Oscars bror Gustav och vår vän Daniel Sääf.

Caroline  Oscar (337 of 355) kopia.jpg

Leverantörer
Fotograf: Stina Gränfors
Carolines klädsel: Klänning uppsydd hos Ateljé Louise
Skor: & Other Stories
Örhängen: Glitter
Oscars klädsel: Kostym från Filippa K. Skjorta från The Truth och tillsydd av Haukland och Gautam 
Skor från Tiger of Sweden. Brosch från Vintagesmycken.se 
Florist: Josefins Floral Design
Videograf: Karl-Fredrik Hagman
Styling: Vännerna Johanna Albin och Amanda Eliasson
Ringar: Guldsmed Lancing
Catering: Jord & Bord samt Hylkegården
Grafisk profil: Annie Axéll