Stylish gotlandsbröllop med bohemiska inslag: Beatrice + Petter

Beatrice och Petter gifte sig den 3 september 2016, precis vid den tiden då sommar går över till höst - deras favorittid på året och samma dag som de förlovade sig två år tidigare. De gifte sig i en kyrka utanför Visby och hade sin fest i en vacker och rustik 1700-tals lada. Deras dag var avslappnad och lekfull, samtidigt som den var väldigt stylish och bohemiskt elegant. Det finns SÅ mycket fina detaljer att inspireras av i detta bröllop! 

Bakom kameran stod den kreativa bröllopsfotografen Therese Winberg, som fångat brudparets dag på bästa sätt. Jag lämnar nu över ordet till Beatrice och Petter som får berätta om sitt bröllop.

Visby bröllop.JPG

Förlovningen

Vi träffades när vi var 19 år gamla och en septemberkväll åtta år senare friade Petter. Ringen hade legat i jackfickan i två dagar för att han väntade på rätt tillfälle men kunde inte hålla sig längre när vi var ute och besökte det gamla observatoriet i hemstaden Uppsala en torsdagskväll.  

Klädsel, accessoarer och styling

Redan från början visste Bea att hon inte ville ha en klassisk bröllopsklänning. Valet blev en uppsydd klänning från Ida Sjöstedt Couture kollektion i guipure spets och långa ärmar och matchades med utsläppt hår och en blomsterkrans.
Ida Sjöstedt Bröllopsklänning
Bohemiskt bröllop.JPG
Petter valde en klassisk svart kostym från Oscar Jacobsson och hade till det vintage manschettknappar och svart sidenslips och näsduk från Fornasetti.
Bröllop Visby.JPG
Brudtärnorna fick själva välja vad de skulle ha på sig i vitt eller cremefärgat och marskalkarna bar svarta kostymer tillsammans med svarta slipsar.
Brudtärnor klädsel
Bröllopsfotograf Visby Stockholm.JPG
Brudbukett.JPG
Buketten innehöll bland annat vit protea, tistlar, blushing bride och vaxblommor. Som vi jagade efter vita proteor, enligt floristen beställde hon de sista i Europa. Ringen är en antik art deco ring från 1920-talet inköpt på Lars Y Johanssons smycken och antikviteter på Östermalm. Inte alls en klassisk vigselring men Beatrice ville ha något unikt och föll för denna ring och dess symbolik där de tre stenarna representerar hennes och Petters dåtid, nutid och framtid tillsammans. Petter bär sin morfars Johannes vigselring. Om man tittar riktigt noga så kan man fortfarande läsa ”min Grace 16 -3- 1939” – hans morfars ingravering till hans mormor.
beatrice-and-petter0185.JPG
Visby Bröllop
Kyrka Visby

Vigsel

Kyrkan som vi valde ligger mitt ute bland ängar och vetefälten ute på den gotländska landsbygden. Vi tryckte in våra 70 gäster i den lilla kyrkan och resultatet blev en intim och närvarande känsla, precis det som vi önskade. Efter vigseln bjöds det enligt gotländsk tradition på Dricku och kringla medan vi tog minitåg vidare till Leva Kungslador.
beatrice-and-petter0368.JPG

Dekorationer och plats

Vi bestämde tidigt att vi ville gifta oss på Gotland. Gotland är Beas andra hem där hon spenderat hela sina somrar där sedan hon var liten. Tanken från början var att festen skulle äga rum i den italienskinspirerade konstnärsvillan Muramaris söder om Visby. Föreställ er besvikelsen i att upptäcka att villan samma år hade brunnit ned.
Istället fann vi Leva Kungslador, med närheten till Visby och vacker omgivning. För oss var det viktigt att bröllopet skulle kännas avslappnat och då passade Leva perfekt. Josefine på Leva Kungslador var fantastiskt hjälpsam och hade koll på allt. Det var så uppskattat eftersom vi befann oss i Stockholm under planeringen.
Visby bröllop
Växthus bröllop
Vi hade inget specifikt färgtema utan ville mer att bröllopet skulle ha en bohemisk, drömsk känsla. I växthuset där vi hade minglet efter vigseln inreddes med soffgrupper i sammet och drömfångare.
beatrice-and-petter0406.JPG
beatrice-and-petter0395.JPG
beatrice-and-petter0396.JPG
beatrice-and-petter0401.JPG
bröllopsblogg
Vi fyllde ladan med ljusslingor, vilda blomsterarrangemang på borden med tistlar och tarotkort som bordsplaceringskort.
Visby Bröllop.JPG
Bordsplacering bröllop
Dukning bröllop

Om fotografen Therese Winberg

Vi kände Therese sedan innan och hon var ett självklart val för oss. Hennes stil känns okonventionell vilket låg i linje vad vi var ute efter och hon fångade verkligen stämningen och känslorna. Vi ångrar oss inte för en sekund att vi valde henne som fotograf under hela dagen, det är fantastiskt att ha så många ögonblick sparade på bild!
beatrice-and-petter0476.JPG
beatrice-and-petter0524.JPG
beatrice-and-petter0485.JPG
beatrice-and-petter0543.JPG
Bröllopsporträtt
Solnedgång bröllop

Bästa minnet

Efter vi hade varit ute och fotograferats i solnedgången så kom vi tillbaka till ladan där alla våra gäster hade ställt upp sig i en klassisk Fräskorridor med konfettikanoner, girlanger, tutor, musik och hurrarop när vi klev in i lokalen. Det satte stämningen för resten av kvällen och vår middag och fest var utan dess like. Att ha de viktigaste människorna i våra liv samlade på Gotland för att fira vår kärlek är oförglömligt.
beatrice-and-petter0922.JPG

Tips till andra som planerar sina bröllop

Planering är A och O. Och konfettikanoner är väldigt, väldigt roligt!
beatrice-and-petter1034.JPG
Konfetti bröllop

Fotograf: Therese Winberg
Inbjudan: Martin Schmetzer
Lokal: Leva Kungslador
Kyra: Västerhejde kyrka
Florist: Växthuset Linds
Brudklänning: Ida Sjöstedt Couture
Brudens skor: Miu miu
Kostym: Oscar Jacobsson
Brudgummens skor: Moreschi