Lyxigt Sensommarbröllop I Slottsmiljö: Paulina + Emelie

Äntligen måndag igen! För er som är trogna Sisters in Law-läsare så vet ni att det är på måndagar som vi publicerar bröllopsberättelser och dessa är våra mest populära inlägg här på bloggen. Det är i dessa inlägg som brudpar berättar allt om sina bröllop och där vi blir bortskämda med vackra bilder i mängder från bröllopsfotografer. Idag är inget undantag!

Vi beger oss till Hedenlunda slott i Flen där Paulina och Emelie sa ja till varandra den 29 augusti 2020. Bakom kameran stod Malin Mörner, aka Poppy Photography, som fångade dagens alla ögonblick! Vi lämnar över ordet till Paulina som nu får återberätta detta lyxiga sensommarbröllop i vacker slottsmiljö.

Så träffades brudparet

Paulina: Vi träffades genom en dejtingapp, och spelade biljard på vår första dejt. Jag hade haft en dålig dag på jobbet och skrev ett sms för att ställa in dejten. Men jag ångrade mig i sista sekund och skickade aldrig meddelandet, så dejten blev av - som tur är!
Förlovningen var helt i Emelies regi. Det var sommaren 2019, och vi hade semester. Hon sa att hon hade planerat en dagsutflykt och jag åkte helt oanandes med. Vi besökte flera slott runtom i Stockholm, vilket vi båda älskar, och hade en jättemysig dag. Det sista slottet var Ulfsunda slott, där vi blev visade ner i deras champagnekällare. Där var det vackert med tända ljus och dessertbrickor, och så gick hon ner på knä. Jag blev så överraskad att jag glömde svara, men tillslut fick jag ur mig ett JA!

Bröllopsplaneringen

Paulina: Vi ville inte ha en lång förlovning, utan helst gifta oss inom ett år. Så vi började direkt planera och diskutera, och kom fram till att hålla det klassiskt med borgerlig vigsel, sittande middag, dans och tårta. När allt var färdigplanerat och bokat så kom Coronapandemin, bara månader innan vårt bröllop som skulle varit den 30 maj 2020. Vi avvaktade men fick tillslut inse att bröllopet inte kunde bli av såsom vi önskade det. Det var en sorg, men alla var väldigt förstående och vi bokade om hela bröllopet till den 29 augusti. Vi hade också sparat ihop till vårt livs drömresa till Västindien som smekmånad, och som tur var fick vi full återbetalning på den.
När augusti kom så lyckades vi pricka in precis när smittan gått ner och restriktioner släpptes lite, så bröllopet kunde äntligen bli av, om än med vissa försiktghetsåtgärder.

Platsen för bröllopet

Paulina: Vår förkärlek för slott och pampiga byggnader gjorde att vi snabbt var överens om ett traditionellt slottsbröllop, men eftersom vi bara tänkte bjuda ca 50 st personer så ville vi även att det skulle kännas mysigt och intimt. Vi åkte runt och besökte massa olika slott och herrgårdar, men tyckte alla var för stora, för mörka eller var dåligt tillgänglighetsanpassade. Vi letade oss längre bort från Stockholm och hittade Hedenlunda slott i Södermanland. Det var kärlek vid första ögonkastet! Deras bröllopskoordinator Maria visade sig också vara en stjärna, som hjälpte till med allt ifrån planering ett år i förväg till att blåsa upp ballonger dagen innan bröllopet. En stor fördel med platsen var också att alla våra gäster kunde sova över, vilket resulterade i en jättemysig brunch morgonen efter med alla gäster.

Om klädseln

Paulina: Emelie ville gärna ha något unikt, och lät därför sy upp en mörkblå kostym i en lokal butik. En rolig process där hon fick vara med i varje beslut! Emelie fick också hjälp av butiken som sydde upp hennes kostym att hitta en vacker vintage-brosch att ha till.

Jag ville ha en klassisk vit brudklänning, men efter att ha provat vad kändes som tusentals i olika butiker i Stockholm och Malmö utan resultat, så började jag få lite panik. Jag hade en vision om en klänning utan krusiduller, men i ett vackert tyg och lite gammeldags hollywood-känsla. Min drömklänning hittade jag tillslut i en butik i Årjäng som jag tipsats om, efter en lång roadtrip med mina brudtärnor och min mamma. Den resan blev ett kul minne!

Styling och accessoarer

Ingen av oss kände för att ha slöja, men ville gärna ha någon lite speciell accessoar då både kostymen och klänningen var avskalade i sin design. Vi valde varsitt hårsmycke i silver, som glittrade rejält. Mitt diadem var det största och tyngsta de hade i hela brudbutiken, och jag älskade det!Jag hade örhängen och halsband som jag fått i present av min familj.

Blommorna

Paulina: Jag är lite besatt av blommor, så det var en viktig del av bröllopet för mig. Vi hade kontakt med flera florister, men hade svårt att hitta någon i närområdet som förstod vår vision. Efter många turer hittade vi dock en som vi fick fullt förtroende för, och som fick fria händer att skapa alla buketter och bordsdekorationer. Jag blev supernöjd!

Vigseln

Paulina: Vigsel skulle hållits utomhus i slottsträdgården, men på bröllopsdagen öste regnet ner. När vår bröllopsplanerare sa att vi behövde flytta in vigseln blev vi först besvikna, men personalen på slottet var fantastiska och ordnade en jättevacker vigsel i balsalen på nolltid. Väl där så glömde vi att vi ens hade planerat något annorlunda. Vigseln i sig var nervös med jättevacker. Vi gick in från varsin dörr, för att symboliskt mötas i mitten och gå fram tillsammans. Emelies syster sjöng och vi dansade ut till "I'm a believer".

Vigselringarna

Paulina: Vi var och provade ut förlovningsringar strax efter vår förlovning (Emelie friade med en slät ring), och återvände till samma ställe även för vigselringarna. Vi valde lite olika stilar, men det var ändå viktigt att de skulle passa ihop.

Om bröllopsfotografen Poppy Photography

Paulina: Vi valde faktiskt en annan fotograf först, men kvällen innan bröllopet ringde hon och hade fått ryggskott. Tack och lov tipsade hon om Malin, som ställde upp med kort varsel. Och det blev ju toppen!

Bästa minnet från dagen

Ett roligt minne var när vi skulle ta porträttbilder utomhus. Det ösregnade, men eftersom utemiljön var så vacker ville vi ändå få till några bilder. Det blev en fotografering full av skratt där min pappa och farbror fick gå med och hålla paraplyer över oss och över fotografen, och vi halvsprang mellan träden och försökte hålla upp och rädda min vita känning.

En annan höjdpunkt var fyrverkerierna över Hedenlunda sjön vid midnatt. Det blev en fin paus i festen där alla gick ut och stod tillsammans och tittade.

Middag och fest

Paulina: Middagen hölls i slottets orangeri, och kantades av många tal, underbar mat, och livliga barn med spring i benen. Vi gick sedan från middagen till slottets huvudbyggnad, där en vän uppträdde med saxofon, vi åt tårta, dansade och hade biljard och fotoautomat. Musiken hade vi en egengjord spellista, och det räckte bra. En kul bonus var att vi fått döpa alla drinkar som serverades, till namn som representerade oss.

Tips till andra

Vårt bästa tips är att planera så mycket eller lite ni vill innan, men sedan försöka släppa allt på själva bröllopsdagen till någon ni litar på. I vårt fall var det vår bröllopsplanerare och vår toastmaster.
Ett annat tips är att om möjligt ha övernattning för gästerna. Vi var där kvällen innan med våra brudtärnor och piffade och badade badtunna, och sedan sov alla bröllopsgäster över efter bröllopet. Det förlängde verkligen bröllopet och gjorde det till en magisk helg.

Fotograf: Poppy Photography
Brudklänning: Rebecca Ingram/Maggie Sottero (Paulina)
Kostym: Winston & Elle
Plats: Hedenlunda slott
Florist: I min lilla värld av blommor, Katrineholm
Ringar: Både förlovningsringar och vigselringar från Wilhelm Pettersons eget märke "Tre systrar".
Trycksaker: DIY med material från Panduro
Hårstylist: Elin Nyberg, Dashl
Catering: Hedenlunda slott