Familjärt Septemberbröllop i Umeå: Sandra + Andreas

Den här veckan tar vi oss till Sisters in Laws hemstad - Umeå - för att inspireras av Sandras och Andreas septemberbröllop från 2020. Bakom kameran stod Umeåfotografen Matilda Audas Björkholm, även kallad Matildas Tillvaro.

Sandra och Andreas fick som så många andra tänka om inför sitt bröllop. Men med vigsel i vackra Backens kyrka i Umeå och middag i sitt egna hem, blev det ett charmigt och familjärt bröllop en vacker höstdag. Vi lämnar nu över ordet till Sandra som får berätta mer om dagen nedan.

Tack Sandra och Andreas för att ni delar med er av er dag här på Sisters in Law!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4047.jpg

Så träffades brudparet

Sandra: Vi träffades för första gången på restaurangen Runt Hörnet i Umeå. Vi hade inga gemensamma kontakter och ålderskillnaden är stor men vi klickade direkt och såg det som en spännande och kul grej att träffas för ett glas eller två, spontant en söndagskväll. Jag trodde aldrig det skulle bli mer än så men sedan den kvällen 19/9-2015 har vi hållit ihop och det har alltid varit självklart.

Två år senare, under den stjärnklaraste himmel, ensamma på en strand utanför Afrikas östkust gick han ned på knä. Vi hade haft en underbar dag där vi cyklat runt och upptäckt stränderna runt den lilla ön la Digue och Andreas skulle ordna efterrätt på vår uteplats efter att ha ätit en god middag på restaurang. Det var inget konstigt och jag reflekterade ingenting över det faktum att vi plötsligt prompt var tvungna att röra på oss. ”Chilla!” Tänkte jag och babblade på helt i mig egen värld, helt omedveten om att Andreas dukat upp och tänt en massa levande ljus nere på stranden. En allé med ljus fram till filtar som även dessa var omringade av ljus och blomblad. Det var som på film och fortfarande fattade inte jag ett dyft för Andreas är alltid romantisk på detta vis. Inte förrän han ställde sig upp och berättade om hur mycket han älskade mig och öppnade locket på en kokosnöt, där det inte alls låg kokos utan en ask, och jag höll på att sätta bubblet i halsen så började jag långsamt summera 1+1 varpå jag började utbrister ”Men vad håller du på med!?” ,”Vad gör du!?”, ”Jag fattar ingenting!?”. Det var 27 grader varmt, det kändes som att någon dragit ned stjärnorna närmre oss och där stod han. Den roligaste, vackraste människa som jag träffat, där och då bestämde jag att det var han jag skulle dela livet med. Min blivande man.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4058.jpg

Bröllopsplaneringen

Sandra: Vi har alltid rest och vi har alltid njutit av livets goda. Det var inte helt självklart att vi skulle gifta oss i Sverige. Vi har aldrig heller drömt om ett stort traditionellt bröllop samtidigt som vi har många vänner, en stor familj och älskar att bjuda in till middag eller fest. Efter många om och men bestämde vi oss för bröllop i Sverige främst för att hela familjen och vännerna skulle kunna komma.

När vi väl beslutat och skickat ut inbjudningar så slog Corona till. Vi avbokade bröllopet och började ta fram olika alternativa planer. Vi diskuterade mycket om vad som var viktigt för oss med ett bröllop och varför vi egentligen ville gifta oss överhuvudtaget vilket fick oss att landa i att gifta oss med vår närmsta familj som vittnen, på självaste fem-års dagen.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg(xh1)-10274.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4209.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4138.jpg

Klädseln

Sandra: Jag testade många klänningar men när jag provade min brudklänning kändes det klockrent på en gång. Den var inte alls som jag hade tänkt mig men den var väldigt ”jag” med spets, trumpetärmar, djup v-ringad rygg och en kjol som var kortare fram och längre baktill. Andreas köpte en ny skjorta, fluga och skor. Kostymen hade han skräddarsydd sedan tidigare.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4160.jpg

Styling och accessoarer

Sandra: Frisyr och makeup gjorde jag själv med assistans från min mamma. Naglar och ögonfransar gjorde jag på salong.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg(xh1)-10326.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4249.jpg

Blommorna

Sandra: Brudbuketten valde jag och min svärmor ut blommor för och hon band den åt mig, väldigt speciellt!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4722.jpg

Om fotografen

Sandra: Matilda har vi alltid tänkt ska vara vår fotograf. Både jag och Andreas kände oss väldigt trygga med henne. Utöver att fotografera oss var hon en extra stöttepelare och lite av en koordinator som också påminde oss att njuta av varje stund.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg(xh1)-10439.jpg
socha-4265.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4499.jpg

Vigseln

Sandra: Vigseln var mäktig! Den var väldigt personlig och intim. Vi vigdes av en nära barndomsvän till Andreas. Psalmerna vi valde var glada och handlade om det fina med naturen vilket kändes typiskt oss. Utöver psalmerna hade vi hyrt in våra egna musiker (dem enda jag hade kunnat tänka mig) som fyllde hela rummet med underbar sångröst, trummor och piano! Våra musiker framförde tre väl utvalda låtar: en ABBA-låt tillägnad min mamma, en låt vid namn ”Bigger heart” som var för mig och Andreas och slutligen vår utgångslåt som fick allihopa (även prästen) att dansa; ”Your love keps liftning me hugger and hugger”.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg(xh1)-10896.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4762.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg-4812.jpg

Bästa minnet från dagen

Sandra: Minnena är många och vi kände oss verkligen närvarande hela dagen. Några extra starka minnen är talet och videon som min bästa vän spelat in, hon har en svår cancer och kunde tyvärr inte närvara på grund av den. Ett annat mäktigt minne var när vi i slutet av kvällen släppte upp ljuslyktor i septembermörkret.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg-5064.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Sandra: Koncentrera er på vad ni vill och hur ni vill fira dagen! Glöm inte bort vad som är viktigt och skit i resten! Vi tyckte även att det kändes mysigt med familjen samlad eftersom just vigsel och bröllopsmiddag är så pass intimt. Vi ser fram emot att fira med våra vänner framöver, förhoppningsvis på ett-års dagen!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg-5075.jpg

Fotograf: Matildas Tillvaro