Sagolik Bröllopsinspiration I Soluppgången

Inlägget innehåller adlinks

Förra tisdagen delade vi med oss av ett underbart strandbröllop (Inspiration Till Blomstrande Strandbröllop Från Kreta, Grekland) och idag inspireras vi av ytterligare en stylad fotografering från samma kreatörer. Tillsammans med sin fru, bröllopsplaneraren som driver Crete for Love, har fotografen Andreas Markakis satt ihop den här ljuvliga soluppgångsfotograferingen. Åter igen på Greklandsön Kreta.

Att fota analogt på bröllop är något vi ser mer och mer bland bröllopsfotografer. Ofta kombineras dock det analoga även med digital fotografering. Att fota på film är svårare och kräver en annan typ av färdighet för att bemästra eftersom man inte direkt kan se om de inställningar man gjort blir helt korrekta. Men en professionell fotograf vet och en av dem är Andreas Markakis.

De analoga kamerorna har det senaste årtiondet glöms bort lite. Tills för ett par år sedan. Analogt foto letar sig tillbaka, inte minst i bröllopsvärlden, och fyller ett annat typ av behov för såväl fotografer som brudpar. Ett foto som är taget med en analog kamera ger ett helt annat uttryck än om det är fotat digitalt. Även om det idag finns många enkla sätt att redigera bilder så de ska efterlikna en analog bild, så är det något speciellt med de man måste framkalla.

En del analoga foton finns med i dagens stylade fotografering och precis som vi skrev i förra veckans inlägg så undrar vi: Kan ni urskilja vilka som är digitala och vilka som är analoga?

brudklänning spets
brudklänning boho
bröllop rosa sminkning

Vi förstår att det kan vara lite skrämmande att förlita sig på analoga fotografier inför sin bröllopsdag. Det är inte vad vi är vana vid på ett bröllop och med visst är det svårare att fota många bilder på kort stund. Skulle ni vilja ha analoga foton från er bröllopsdag tycker vi dock verkligen att ni ska ta chansen. Möjligheten finns ju att bröllopsfotografen kan dela sin tid mellan en analog och en digital kamera, så att ni kan få båda delar. Prata med er fotograf och hör om hen erbjuder både digitalt och analogt och om ni har speciella önskemål på vilka delar ni vill ha som analoga minnen. Fotografer brukar också en hel del idéer att dela med sig av.

bröllop skor klackar
brudklänning inspiration

Men för att nämna just den här fotograferingen. Hur vackert uppstyrd är den inte? Vi älskar den grönskande bakgrunden till brudens orangea, lockiga hår! Bruden är klädd i en underbar klänning i couture-anda och till den har hon en avslappnad bukett av sädesslag - för visst kan en bukett bestå av annat än blommor.

vit klänning bröllop detalj
bröllop golden hour

Platsen för den här fotograferingen är fotografens och bröllopskoordinatorns nya bröllopslokal, som de planerar att öppna upp för bokningar sommaren 2021. Se ännu fler bilder och skapa en känsla för denna plats via hemsidan www.markakisestate.com. Kanske är detta den perfekta platsen för det destinationsbröllop ni drömmer om?

brudbukett boho
utsläppt hår bröllop

Inspireras av brudens look


porträtt solnedgång

Fotografen Andreas har kompletterat den filmiska, mjuka looken man får av analoga kameror med en lika mjuk och gyllene solnedgång. Magi!

brudklänning bälte
boho klänning spets
torkad brudbukett
porträtt analog bröllop

Vi avslutar det här inlägget med en magisk film från fotograferingen som får oss att vilja färdas till Kreta på direkten. Tack Andreas och resten av teamet för fantastisk bröllopsinspiration!

Fotograf: Andreas Markakis
Bröllopskoordinator: Crete for Love
Videograf: Filmad av Kostas Spanoudakis, producerad av Andreas Markakis
Lokal: Markakis Estate
Florist:: Manfler
Catering, middagsdukning och bar: Monterno
Tårta: Monterno
Ljus: Ultra Special Events
Stolar och dekorationer: Yiogia Xalakatevaki
Klänning: Made Bride by Antonea
Brudens skor och håraccessoarer: Savrani Creations
Smycken:  Fey Papanikou
Hår och naglar: Greg Hair and Nails
Smink: Makeup by Maria Tzanakakis
Brudgummens kostym och skor: Ezzo Exclusive
Trycksaker: The Blue Workshop
Brud: Maria