Så Anordnar Du Den Bästa Möhippan - Tips På Aktiviteter Och Lekar

Att arrangera en möhippa till bruden är ofta ett väldigt roligt uppdrag som brudtärnorna och bästa vännerna tar på sig att anordna. Ni som läst Sisters in Law en längre tid vet dock att vi på redaktionen inte är så mycket för traditioner. Det ska inte finnas några måsten när det kommer till bröllopet. Inga rätt eller fel. Så att det enligt tradition ska vara “maid of honor”, bästa kompisen eller en syster som styr ihop möhippan tycker vi att ni kan tänka bort direkt. Det behöver inte vara någon persons yttersta ansvar, utan samla ihop de personer som står bruden närmast och ta ett gemensamt ansvar för att göra allt ni kan för att bruden ska få en så underbar möhippa som möjligt. Med det sagt - sätt bruden i första hand och planera kring henne istället för vad som anses som standard när det kommer till möhippor.

I det här inlägget lägger vi all fokus på möhippor och tipsar om hur ni som brudens vänner men också du som brud kan tänka när det kommer till möhippan. Tillsammans med bilder från Lets Spread Beauty Photography and Design får vi även njuta av bilder som kan inspirera till en bohemisk och lyxig tillställning i goda vänners lag. I bilderna finns så mycket fin inspiration att ta till sig både till vardagen, middagsbjudningen och bröllopet.

möhippa bohemisk

så lyckas ni med möhippan

  • Utgå från den blivande bruden. Vad har hon för intressen och hur kan ni väva in dem i dagen?

  • Finns det någonting bruden har drömt eller längtat efter men som hon inte förverkligat än? Kanske är det att hoppa fallskärm, bungy jump eller prova på curling? Få tips av brudens partner ifall ni själva inte vet.

  • Bjud på brudens favoritmat. Boka bord på brudens favoritrestaurang till kvällen eller laga brudens favoritmiddag hemma.

  • Överraska lagom. Det är inte alla som vill bli överraskade med en utstyrsel och be om kramar offentligt på stan. Åter igen - ta hänsyn till den blivande bruden och gör inget som inte bruden skulle känna sig bekväm med.

  • Prata ihop er med brudens partner. Håll nära kontakt med brudens partner. Dels för att veta vilka ni bör bjuda på möhippan men också för att se till att det tänka datumet passar. Helst vill ni att bruden i fråga kanske inte har några större planer dagen därpå möhippan.

  • Planera och bjud in alla möhippans deltagare i tid. Stressig planering blir aldrig bra.

  • Prata budget. Alla har vi olika stora plånböcker och det är viktigt att ni som planerar möhippan tillsammans kommer överens om en budget för dagen och att respektera varandras ekonomi. Kanske måste ni stryka en viss aktivitet för att alla ska ha råd att bidra. Eller så får vissa av er acceptera att ni måste betala mer än andra, om det känns viktigt för just er att en viss aktivitet ska ske. Eller prata med brudens föräldrar och partner och se om de kan bidra till en viss aktivitet. Försök också att inte prata pengar på själva möhippedagen. Det är aldrig kul för en brud att höra “Oj, vad dyrt det blev” eller liknande av någon i sällskapet.

möhippa bohemisk

Tema på möhippan

Precis som när det gäller bröllopsplanering, så måste man inte ha ett tema. Men det kan underlätta i planeringen. I de bilder som syns i detta inlägg får vi se en livfull bohemisk stil med mycket torkade växter. Här kommer några andra idéer på teman för möhippan.

  • Stadsvandring. Ta med bruden på en stadsvandring och besök hennes favoritställen. Ge henne ett presentkort så hon kan handla ett klädesplagg i sin favoritaffär att bära till kvällen. Fika på hennes favoritcafé, boka bord på favoritrestaurangen och så vidare.

  • Musiktema. Låt dagen präglas av musik. Spela in en musikvideo med bruden (perfekt att visa på bröllopet sen!), gå på karaoke, anordna musikquiz. Här finns det mycket kul aktiviteter att göra!

  • Godistema. Börja dagen med go-fika på ett bageri. Boka sedan in er på en informativ chokladprovning. Anordna fiskedamm hemma hos någon där ni även kan passa på att äta en lite nyttigare lunch för att väga upp det hela. Besök en bar där ni beställer godis-aktiga drinkar. Möjligheterna är oändliga!

  • 20-talstema. Just 1920-talet fascinerar många och här kan hela gänget komma klädda i 20-tals outfit, ladda spellistorna med härlig jazz och bjuda på goda drinkar á la 20-tal. Se till att ordna 20-tals-klädsel även till bruden.

  • Sporttema. Är bruden sportig av sig? Utmana henne i utvalda aktiviteter, kanske anordna en 5-kamp i en park?

  • Lyxtema. Låt dagen präglas av lyx och börja med en champagnefrukost, följt av manikyr. Besök en frisör och makupartist där bruden blir stylad inför kvällen. Och precis som vid stadsvandringen, ge bruden ett presentkort hos sin favoritaffär där hon kan handla någonting inför kvällen. Skäm bort henne till max helt enkelt!

möhippeaktiviteter
möhippa middag bubbel

Dokumentation

  • Glöm inte bort att dokumentera möhippan! Ta oändligt med bilder med era mobiler, eller varför inte anlita en professionell fotograf under några utvalda timmar? Tänk vad kul för bruden att få mängder med proffsiga bilder i efterhand!

  • En annan punkt som vi tänker tillhör samma kategori gäller gäster som eventuellt inte kan medverka på möhippan. Låt dessa gäster spela in en filmhälsningen till bruden och spela upp denna på utvalt tillfälle under dagen.

inspiration dukning
dukning bröllop möhippa
udda porslin bröllop
dukning bröllop bohemiskt second hand vintage
möhippa aktiviteter

tips på aktiviteter på möhippan

  • Escape room

  • Paintball

  • Bumperball

  • Vinprovning / Ölprovning / Annan provning

  • Sminkkurs

  • Målarkurs

  • Drejning

  • Poledance

  • Spa

  • Blombinderi

  • Glasblåsning

  • Skattjakt (kanske är skatten i slutet brudens blivande partner som möter upp er?)

  • Låt bruden måla ett porträtt av sin blivande man, som han sedan får levererad till sig under bröllopsmiddagen.

möhippa aktiviteter bubbel

Tips på enkla lekar på möhippan

  • Ballongleken. En populär lek är att skriva lappar med frågor till bruden, som ni sedan lägger i ballonger och blåser upp. Bruden får sedan smälla en ballong i taget där hon kan svara på frågorna. Exempel på frågor kan vara “Vad är det bästa med din partner?“ eller “Vad är det mest störiga med din partner?”. En sån här lek är lämplig att ha hemma hos någon, kanske i samband med lunch eller fika.

  • Frågesport. Hur mycket vet hon egentligen om sin partner? Fråga partnern 10-20 frågor som hen sedan svarar på. “Vad läste du i gymnasiet?”, “Vilken är din favoritfärg?“, “Vad är din största fobi?“ och så vidare. Låt andra gänget göra likadant på sin svensexa / möhippa och jämför sedan brudparets resultat på bröllopet. Kanske kan detta även bli en frågesport för alla bröllopets gäster på bröllopet? Kanske vet gästerna mer om brudparet än de vet om varandra?

  • Charader. Alltid en kul aktivitet! Låt bruden vara den som gör charaderna och dela upp resten av möhippesällskapet i två lag som får tävla mot varandra. Skriv egna lappar med charader utifrån ett valt tema som passar dagen. Se till att även lägga till en lapp med partners namn på - kan bli riktigt kul att se hur bruden väljer att tolka personen i fråga!

bröllopsinspiration bohemisk

möhippeTips till dig som brud

Är du som brud orolig över din möhippa? Kanske misstänker du att dina vänner kommer klä ut dig i en pinsam utstyrsel på stan trots att det är det sista du vill? Se till att prata med din partner i första hand och var tydlig med att du verkligen inte vill ha det så. Din partner kommer nämligen säkerligen ha nära kontakt med de som planerar din möhippa och kan vara behjälplig med att vidarebefordra dina önskemål. Om det ändå känns osäkert, prata med dina närmaste vänner om det också.

gul klänning bröllop
blomster bröllop

Vi tar en paus från allt möhippesnack och riktar blickarna mot de vackra blomsteraccessoarerna som pryder dessa bilder! Att använda torkade blommor både i hemmet och till bröllopet är så fint, eller vad tycker du?

blomsterkrans torkade blommor bröllop
Lotosky__Lets Spread Beauty Photography and Design_LetsSpreadBeautyPhotography_For Web-168_big.jpg

Avslutande tips för en bra möhippa

  • Se till att ha roligt och njut av dagen till fullo.

  • Se till att verkligen skämma bort den blivande bruden så mycket ni kan!

  • Passa även på att lära känna hennes vänner som ni kanske inte träffat förut, så blir bröllopet ännu roligare sen.


Har du några tips på aktiviteter som passar möhippor?

Skriv gärna en kommentar i inlägget så kan vi lägga till det tipset i någon av listorna i det här inlägget!

torkade blommor bröllop

Fotograf: Lets Spread Beauty Photography and Design
Eventplanerare: Parker Grace Events
Design + dekor: Lifted Balloons
Florist: The Flower Theory
Plats: The Ruth Bancroft Garden, Walnut Creek, CA, US
Textilier: Party Crush Studio
Möbler / Dekor: Shin Dig Party Co + Lux Event Rentals
Catering: Danville Cheese Gal
Kalligrafi: Bright Room Studios