Tvådelat Bröllop i Coronatider: Vigsel På Hemmaplan och Bröllopsfest i Efterhand

Kan man gifta sig trots Corona? Det är underliga tider vi lever i just nu, och bröllopsbranschen har drabbats hårt av Covid-19. Brudpar har fått ställa in eller skjuta upp sina bröllop tills dess att världen återhämtat sig. Men det finns också de som valt att tänka om i sina bröllopsplaner och hittat ett sätt att fira kärleken på trots Corona.

Att gifta sig under 2020 är inte en omöjlighet. Nyckeln är att hålla bröllopet litet för att minska smittospridningen och skydda våra riskgrupper. Så varför inte ha ett bröllop i två delar? Planera en liten vigsel med få vittnen närvarande och bjud in till en större fest vid ett senare tillfälle. Par som väljer att dela sin vigsel med bara sin partner säger ofta att det är ett speciellt minne att få ha för sig själva, medan festen efteråt är den perfekta möjligheten att få dela glädjen tillsammans med sina nära och kära.

Fotografen Jennifer Nilsson ville tillsammans med sina kollegor Josephine Siira, Älvblomman och Stil Silver visa hur man på ett enkelt sätt kan skapa en härlig atmosfär på hemmaplan med porträtt i en industrimiljö och ute i naturen. Men det går ju också att pynta trädgården, vardagsrummet, växthuset eller sommarstugan. Att ordna ett bröllop på hemmaplan har många fördelar, bland annat att mycket finns tillgängligt som man annars behöver få med sig till sin bröllopslokal. Nu tar en titt på bilderna som tar oss till Göteborg.

bröllop hemma
elopement corona
litet bröllop sommar
bröllop porträtt

fördelen med ett två-delat bröllop

Att dela upp sitt bröllop gör ju även att man får två stora dagar att längta till. Dels dagen då ni faktiskt gifter er, vilket ni kan göra till en heldag för bara er två. Sov på något mysigt hotell natten innan bröllopsdagen, boka in en fotografering med er fotograf och låt er uppslukas av naturens oändliga möjligheter till vackra bröllopsfoton (medan ni håller avstånd till er fotograf, såklart). Eller varför inte planera in en restaurangmiddag hemma? Bestäm en pangmeny som ni lagar tillsammans, leta upp spännande ingredienser och servera er själva en förstklassig trerättersmiddag.

Fördelen med att ha ett två-delat bröllop är att när den första dagen är slut, har ni en dag kvar att njuta av. En fest, middag, utflykt eller vad ni än kommer på för att fria kärleken tillsammans med alla era vänner. Här kan ni slå till med alla de stora planer som ni tänkt för er bröllopsdag från början: Brunch, stort dansgolv med den bästa stämningen, lekar, middag och så vidare. Om ni vill kan ni ta en stund under dagen och visa era minnen från vigseln, läsa era löften, sjunga psalmer eller återuppleva stunden med en speciell låt som spelades den dagen.

bröllop brudklänning svart
bröllop brudgum outfit
bröllop man klädsel
brudgum klädsel kostym
elopement natur
svart brudklänning
bröllop i skogen
brudbukett moody
smycken elopement

Att planera bröllop i Coronatider är inte en omöjlig uppgift, det krävs bara lite kreativitet och alternativa lösningar. Om du vill läsa mer om hur du kan tänka kring bröllop och Covid-19, har vi skrivit ytterligare inlägg om det här: Bröllop i Coronatider - Hur Kan Man Tänka?

Sist, men inte minst, vill vi påminna om att hitta glädjen i den här turbulenta tiden. Låt inte det negativa få överrösta det positiva. Det kommer en tid då nutiden blir ett minne blott och tills dess får vi ta extra väl hand och varandra och skapa guldkorn i vardagen. Som att ha ett framtida bröllop att planera för, till exempel. Har ni som läser några fler tips?

elopement solnedgång porträtt

Fotograf & styling: Jennifer Nilsson
Hår och smink: JS Beauty
Florist: Älvblomman
Smycken: Stil Silver