Skogsnära Bröllop Med Naturen Som Inspiration: Oscar + Liza

Den 17 augusti 2019 sa Oscar och Liza “ja” till varandra i Haverö kyrka som ligger nästan exakt mitt i Sverige. Paret önskade sig ett intimt bröllop i mindre skala med bara sina närmaste närvarande. Med glimten i ögat har paret lagt massor av kärlek och omtanke på detaljerna som du kommer att se längre ner i inlägget. Naturen är ett genomgående inslag i allt ifrån dekorationer och dukning till val av lokal. Den lantliga romantiken ligger i luften och de rustika detaljerna är omöjliga att slita ögonen ifrån. Mörka moln hotade på himlen men solen tittade fram precis i tid för first look-bilderna. Fotograf Madeleine Englund följde med paret under dagen och nu får vi ta del av hennes bilder tillsammans med bruden Lizas egna ord om bröllopsdagen.

bröllop + bröllopsberättelse

Så träffades paret

Liza: Vi träffades första gången hösten 2010 då vi började samma utbildning på universitetet. 1,5 år senare var vi ett par. Efter att ha bott tillsammans under studietiden tog vi jobb på var sin ort - 35 mil skiljde då oss åt. Efter två år av långdistansförhållande med mycket restid för att kunna ses, bestämde sig Oscar att flytta norrut för att vara med mig. På morgonen av vår sjätte årsdag väckte Oscar mig och frågade om jag ville gifta mig med honom. Naturligtvis svarade jag ja utan att tveka!

kyrka + kyrkbröllop + lantligt

Kyrkbröllop i Haverö kyrka

Liza: Vi valde att gifta oss i Oscars hemkyrka, vackert belägen invid vattnet. Det kändes verkligen som helt rätt plats för oss!

Eldnäsets flottningsmuseum hade vi båda besökt tidigare. När vi började fundera på vilka möjliga lokaler som fanns i närheten av kyrkan så slog det oss att den lokalen verkligen hade mycket potential! Fick jag tänka helt fritt så såg jag framför mig bröllopsfesten i en lada, och i flottningsmuseumet kunde vi få mycket av samma rustika känsla. Med läge precis intill vattnet, gamla brädor i golvet, öppet upp mot takstolarna som avslutas med plåttak som kikar fram, kändes det som en häftig kontrast mot textilier i mjuka toner och levande ljus. Att det var just ett flottningsmuseum med detaljer från den epoken kändes som ytterligare en rolig detalj då vi båda arbetar inom skogsbranschen.

haverö + Haverö kyrka
Oscar + Liza
lantligt + romantiskt + Sverige
first look + brudpar

Tema och inspiration

Liza: Vi ville hålla det rätt så litet med endast närmsta familjen och vännerna. Ett rustikt tema växte fram där jag bestämde mig för att göra mycket av dekorationen själv för att få det precis så som jag föreställde mig. Enorma mängder ljus i glasburkar tillsammans med örter i zinkkrukor på borden samt ljusslingor i taket var det första vi bestämde oss för och byggde resterande dekor utifrån.

ringar + vigselring
BrollopAnge_12.jpg
bebis + små gäster + barnvänligt

Gäster i alla åldrar samlades i kyrkan när det var dags för ceremoni.

kyrkbröllop + giftesmål
walk down the isle + kryka + brudparet

En enkel och känslosam ceremoni

Liza: Vigseln ägde rum i Haverö kyrka, några mil väster om Ånge. Ceremoni var enkel men vacker. Vi hade en solist som sjöng Gräsö Brudvals som spelades på piano. För mig, som vanligtvis blir väldigt känslosam i kyrkan, talade texten rakt till mig och tårarna gick inte att hejda!

bröllopsberättelse + vigsellöften
gäster + glädjetårar
musik + underhållning + psalm
nygifta + glädje + kärlek
såpbubblor
björkris + midsommar + svensk sommar
applåder + fotografering
släkt + vänner + gäster
bubbel + bulle + kanelbulle
fika + snacks
brud + svensk brud + inspiration
tummen upp + kanelbulle
nygifta + bröllopsporträtt

Om fotograf Madeleine Englund

Vi fastnade för Madeleines varma färgskala i hennes portfolio. Vi tog kontakt och tack och lov hade hon inget bokat datumet för vårt bröllop. Madeleine har en sån varm, sprudlande och kreativ personlighet som gjorde att vi glömde bort att vara nervösa. Det kändes som om vi känt varandra hela livet i slutet av dagen. Vi är så glada att vi hittade henne!

brudbukett + bukettinspo

Val av klädseL

Liza: För min del var det väldigt viktigt att jag skulle känna mig helt bekväm i klänningen samtidigt som den skulle kännas som mig. En mer bohemisk stil snarare än elegant kändes rätt för mig och den rätta hittade jag en dag när jag scrollade bland ASOS utbud.

Oscar bestämde sig rätt så tidigt i planeringen inför bröllopet att han ville ha en blå kostym med bruna detaljer.

bröstbukett + blommor + bukett + brudgum
nygifta + äkta makar

Blommor och dekorationer

Liza: Jag älskar verkligen blommor och växter och därför kändes det väldigt viktigt att det skulle finnas mycket av den varan under dagen. Dels fixade vi en del blommor utanför festlokalen och vi fick hjälp att löva med björkar utanför kyrkan men även vid entrén för festlokalen ut mot vattnet. På borden placerade vi lavendel och små vita orkidéer.

Till min brudbukett ville jag inte ha så mycket färg och efter att ha hittat min klänning kände jag att buketten skulle vara rätt så neutral. En krans i håret kändes dessutom helt rätt. Jag band min bukett själv på morgonen av olika sorters eukalyptus, kärleksört och blå bolltistel. Kransen band jag av eukalyptus som jag fäste med vitt sidenband.

kyss + nygifta + lycka + kärlek
instagram + fota + hashtag
location + venue + lantligt +lada
bordsplacering + dekorationer
gästbok + dekorationer + detaljer
lada + lantligt bröllop + inspiration
meny + bröllopsmiddag + middag
familjefoto + bröllopsmiddag + brudpar

Bästa minnet från dagen

Liza: Mitt bästa minne från dagen var pirret i magen under solosången i kyrkan, då vi höll hand och såg varandra i ögonen.

Oscar: Mitt bästa minne var att få se Liza för första gången utanför kyrkan. Men även då vi anlände till festlokalen och fick möta vår då halvåret gamla son igen som sprack upp i ett stort leende.

familjefoto + barn + småbarnsföräldrar

Oscar och Liza tipsar andra som planerar sitt bröllop om att “Gör inget enbart för att det förväntas. Gör dagen till precis det ni vill och känner är rätt för just er. Gästerna kommer att stormtrivs om ni gör det!” Tack för att vi fick dela er bröllopsberättelse, vi på Sisters In Law önskar stort lycka till i framtiden!


Fotograf: Madeleine Englund.
Brudklänning: ASOS Edition.
Brudgummens klädsel: Oscar Jacobsson.
Festlokal: Eldnäsets flottningsmuseum.