Inspiration Till Vintrigt Vildmarksbröllop på ICEHOTEL I Jukkasjärvi

Nu är det dags för inspiration till ett härligt vinteräventyr i norra Sverige. Precis innan pandemin påverkade hela världens resande hann vi med att göra en workshop för bröllopsfotografer på ICEHOTEL i Jukkasjärvi. Workshopen skedde tillsammans med Way up North och fotografer från bland annat USA, Nederländerna och Grekland samlades i norr för att fotografera stylade vinterbröllop.

I det här inlägget delar vi med oss av bilder på hur ett vildmarksbröllop kan se ut om man väljer att gifta sig på ICEHOTEL. Vigseln kan ske i deras ceremonisal inne i själva ishotellet om man så önskar, för att därefter njuta av det vackra vinterlandskap som är garanterat med tanke på var i landet ICEHOTEL är beläget.

För er som drömmer om ett riktigt vinterbröllop så är ICEHOTEL något för er! Där finns alla möjligheter till att få ett klassiskt, lugnt vinterbröllop likväl som ett riktigt äventyrligt sådant. Bilderna vi ska få se idag är från Sanna Lidström som är bröllopsfotograf men också bröllopskoordinator på ICEHOTEL. Det är hon som styrt upp den här miljön med eldar som visar på hur du och din partner kan få en riktigt mysig stund bara ni två efter vigseln.

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Platsen vi tog oss till ligger ca 5 minuter med skotersläde från själva ICEHOTEL. Där var det ordnat med renplädar, eldar och varm lingondricka. Hur mysigt som helst!

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Just nu har ICEHOTEL fyra olika bröllopspaket att välja mellan. Priserna varierar mellan ca 17 000 - 55 000 kronor och utöver det finns det mängder med tillval och uppgraderingar för att få just ert bröllop. Vad som ingår i paketen varierar, men gemensamt för de alla är att det bland annat ingår en bröllopsnatt i en konstsvit av snö och is, champagneskål i isglas, bröllopskoordinator, ljud och ljus samt vigselförrättare.

Klassiskt bröllop

Ett klassiskt bröllop på Icehotel med den fantastiska isen från Torne älv som bakgrund. Originalkonsten av is varar bara för några månader och den förgängliga omgivningen skapar minnen som vårdas extra ömt när inget fysiskt minne består.

Vildmarksbröllop

Utmärkt för att sätta er egen prägel på bröllopet. Kanske ni är fans av Game of Thrones eller vill ha ett utomhusbröllop fyllt av mystik. Säg ja mitt ute i Europas sista vildmark, under det flyktiga norrskenet mellan september och april eller gift er under det gyllene ljuset från midnattssolen som skänker dagsljus dygnet runt mellan mitten av maj och mitten av juli.

Mitt stora arktiska bröllop

Ett arktiskt vildmarksbröllop med norrsken som dansar över himlen, månljuset som skiner och himlens magiska färger – mystiskt, magiskt och romantiskt. Rym iväg eller ta med era nära och kära som får bevittna era löften under en stjärnklar himmel. Skicka upp lanternor för lycka och välgång innan ni njuter en exklusiv vildmarksmiddag i vår Lavvu.

Arktiskt bröllop

Omge er med familj och vänner på er bröllopsdag. Gift er i en romantisk islokal, bland minusgrader och originalkonst av is. Åk ut på Torne älv i ett hundspann och njut av känslorna från bröllopet, omgivningarna och er kärlek till varandra. Avnjut en utsökt middag tillsammans med nära och kära i en privat restaurang och fira med dans under kvällen.

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Kjolen i bilderna är den ljusgråa tyllkjolen från Sisters in Laws egna märke Ellen Marie Bridal by Sisters in Law. Till den syns en stickad kofta från Bigaro. Modellerna framför kameran är Moa och Peter.

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

Foto: Sanna Lidström

När man bor på ICEHOTEL så får man fri tillgång till att låna overaller, rejäla vinterkängor, handskar och allt man kan tänkas behöva för att inte frysa. Väljer man en av de mörkare nyanserna på tyllkjol från oss, så syns det inte vad man bär undertill. På dessa bilder har Moa ett par tunnare täckbyxor under kjolen, vilket inte alls märks.

Bröllopspaket ICEHOTEL

Värt att nämna är att det är minst lika fantastiskt att besöka ICEHOTEL med familjen, jobbet eller kanske för sig själv för att ladda om batterierna. Det var en helt fantastiskt upplevelse att vara där och se all iskonst. Är du nyfiken på hur det såg ut inne i ishotellet också? Spana in det här inlägget: Workshop På Icehotel i Jukkasjärvi.