Intimt Bröllop I Östersunds Rådhus: Martina + Victor

Inlägget innehåller annonslänkar.


Den 16 maj 2020 anordnade Martina och Victor ett intimt bröllop i Östersunds Rådhus för att fira sin kärlek. De hade alltid planerat ett litet bröllop i rådhuset, så när pandemin slog till var det lyckligtvis inga större ingrepp som behövdes göras på deras bröllopsplaner. Det blev ett väldigt fint bröllop med timida detaljer och en kärleksfull stämning. Bruden Martina beskriver bröllop som intimt, avslappnat och äkta. Av fotona att döma, som fotograf Amanda Freskgård tagit, har vi inga problem med att tro brudens ord.

Vi hoppar direkt in i bröllopet och låter brudparet få säga sitt.

utomhusbröllop

Så träffades Martina & Victor

Martina: Vi träffades natten mellan den 16 och 17e maj 2012 när vi båda bodde och jobbade i Norge. Platsen var en pub/bar/nattklubb i staden Jessheim, några mil norr om Oslo. Min rumskompis i kollektivet kände Victor sedan tidigare och introducerade oss för varandra.

När vi förlovade oss 2015 var vi i Santa Monica, Kalifornien och hade haft en rent ut sagt pissig dag. Vi skulle avsluta vår 2,5 veckor långa roadtrip där innan vi skulle flyga hem till Sverige igen och påbörja ett års distansförhållande pga studier. Hur som helst fick vi inbrott i vår hyrbil och blev av med massa saker, som saker vi köpt på vägen, elektronik och bilnycklar. När vi väntade på att en polispatrull skulle komma till vårt motell den kvällen för att titta på bilen satt vi och spelade Yatzy på rummet och i smyg skrev jag frågan till Victor på yatzyblocket. Så när han skulle räkna poängen såg han frågan och satte en hårsnodd på mitt finger till svar. :) Förlovningen blev således spontan och som en motreaktion på det elände som överskuggade vår annars fina semester, men att förlova oss var något både jag och Victor gått och tänkt på ett tag fick jag veta efteråt.

alternativ brudklänning
brudklänning prickig

Planering av bröllopet

Martina: Jag letade inspiration tidigt, men insåg snabbt att jag skulle bli fruktansvärd att ha att göra med och inte heller kunna njuta av dagen om jag la för mycket fokus på detaljer eller om vi gjorde det för stort. Ingen av oss trivs heller i rampljuset så vi var oroliga att inte kunna vara oss själva bland allt folk. Vi valde därför att tänka på varför vi ville gifta oss, vilka vi ville ha på plats den dagen och var vi visste att vi skulle få oss en god bröllopsmiddag. Vi hade alltså bestämt oss för vi ville hålla det litet redan hösten 2019, även om våra familjer hade planerat en större fest i smyg. Den fick dock blåsas av 6 veckor innan pga Corona, men för vår del gjorde det faktiskt inte så mycket. Vi bara gick tillbaka till ursprungsplanen.

bröllop norrland
porträtt bröllop
alternativ brudklänning bröllop
porträtt bröllop

Val av klädsel

Martina: Jag provade nog 4-5 klänningar innan som jag beställde på nätet. Jag ville inte lägga för mycket pengar på den samtidigt som det var viktigt att jag kände mig som mig själv i den, vilket brukar vara svårt då jag sällan går i klänning. Victor hade en kostym sedan innan och det var självklart från första stund att han skulle ha den.

skor bröllop
bröllop i skogen
prickig alternativ brudklänning
klädsel bröllop
frisyr smycken bröllop

Martina: Min kusin Sara utbildar sig till frisör och ställde upp att fixa mitt hår. En vecka innan ungefär hittade jag ett gammalt oanvänt hårsmycke i mina gömmor som jag valde att ha samt lånade ett par örhängen av min kompis Sofie samma morgon som bröllopet.

Östersund bröllopsfotograf
bröllopsfotograf Östersund
bröllop familjeporträtt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bruket vild bröllop

Brudbuketten

Martina: Brudbuketten blev fantastisk! Jag ville ha den lite vild och trolsk men inte för stor och med mycket grönt i. Det blev “jag i en bukett” och att Karin på Östersunds Blomster lyckades med det efter vårt korta samtal var imponerande.

brudbukett bröllop

Några av våra favoritklänningar:

Isabella dress, Bubblerrom.

Isabella dress, Bubblerrom.

Elina button dress, Bubbleroom.

Elina button dress, Bubbleroom.

Litzy dress, Bubbleroom.

Litzy dress, Bubbleroom.

klänning brud bröllop
bröllop i stadshuset
bröllop i Östersund

Intim vigsel i östersunds rådhus

Martina: Vigseln var kort men längre än vi trott innan, lite kaotisk med en skrikande dotter, men också skojig. Victor var mer känslosam än jag. Jag minns inget av vad vigselförrättaren sa men det var en väldigt naturlig upplevelse och fin stund helt klart.

vigsel rådhuset
bröllop stadshuset Östersund
vigsel bröllop
vigsel bröllop inomhus

Martina: Våra ringar gjorde Victors pappa till oss. Att ha ringar kändes inte så viktigt, så om han inte gjort dem hade vi nog struntat i ringar och bara behållit våra förlovningsringar. Nu gjorde han två avskalade ringar i vitt guld som passar med våra tidigare ringar.

bröllop i Östersund

Vi valde Rådhuset för att en kyrklig vigsel aldrig var något alternativ. Vi hade inte heller någon annan plats som vi gärna ville vara på, men anser båda att Rådhuset är en mäktig byggnad som vi aldrig varit inne i förut. Så det passade bra helt enkelt. Festen på Lagerbaren spikade vi bara några veckor innan det var dags, men jag hade varit på privat fest där förut och mindes det som väldigt lyckat.

bröllop Jämtland
bröllop i rådhus

Bästa minnet från dagen

Martina: Victor minns särskilt när han stod och väntade på mig uppe på mjälle kulle inför vår porträttfotografering. Det var en speciell känsla i kroppen just då. Ett minne jag minns extra väl är när vi skulle dansa en bröllopsdans till en låt jag på förhand spelat in med hjälp av en kompis på jobbet. Det var i princip ingen som förstod att det var jag som sjöng, men Victor verkade lite rörd när han insåg att det var frugan som sjöng en kärlekssång till honom.

bröllop avslappnat
bröllop Östersund
bröllopsfoto familj

Om fotografen Amanda Freskgård

Amanda Freskgård hittade vi via Instagram och efter ett möte kände vi oss väldigt trygga med att låta henne anta uppgiften som vår bröllopsfotograf. Hon var fantastisk! Naturlig, enkel, proffsig och organiserad. Anlita henne!

bröllopsfoto jämtland
brudporträtt rökbomb
klädsel bröllop
bröllop östersund

Fotograf: Amanda Freskgård
Brudklänning: NA-KD
Kostym: Riley
Festlokal: Lagerbaren på Jazzköket
Florist: Karin, Östersunds Blomster
Ringar: Nytillverkade av Öivind Breimo (Victors pappa)
Hårstylist: Sara Brattlin