Avslappnat Sommarbröllop med Blomstertema: Linnéa + Balder

Linnéa och Balder gifte sig på Agneshill i Skåne den 5 juni 2019. Deras dag präglades av blommor, som var en stor del av deras inspirationskälla, samt siffran nummer 5. Bröllopsfotografen Michaela Davholt förevigade dagen genom sin kamera och vi ska nu få ta del av en bröllopsberättelse skriven av bruden Linnéa.

Vill du frossa i fler bröllopsberättelser efteråt? Klicka här!

bröllopsberättelse + bröllopsblogg

Så träffades brudparet

Linnéa: Vi träffades ute på Harrys i Malmö januari 2014. Jag friade till Balder 150515 i parken utanför där vi bodde då; gjorde ett litet event av det med hans kusin som sjöng och spelade, och sen med picknick och härligheter! 
Sen bröt vi förlovningen året efter... men det gjorde att även Balder fick möjlighet att fria (bästa känslan att både få frågan och ställa den!) Han slog på stort på Pont des Artes i Paris 6 maj 2017 dit han bjudit mig för att fira min 30 årsdag.

bröllopsberättelse + bröllopsblogg

blommor - Inspirationen inför bröllopet

Linnéa: Vi tycker båda väldigt mycket om blommor och grönska, Balder är utbildad inom trädgård och jag älskar blommor! Det ville vi skulle vara framträdande och blev väl temat utan att va uttalat. Inbjudan beställde vi via sweetprintery.se och valde deras Eucalyptus-serie till både Save the date och inbjudan - det är med en enkel grön krans med våra namn i på framsidan. Denna krans återfanns som dekor på vigselplatsen i form av 5 st ringar dekorerade i grönt. Fin symbolik med ringar för evig kärlek och nr 5 som är vår siffra (träffades 5/1, förlovning * 2 i maj...). I övrigt inspirerades vi av enkelhet, unika detaljer och inslag, att låta platsen tala för sig själv och att låta våra personligheter vara framträdande och tydliga i alla val.

first look bröllop blogg

Val av klädsel till bröllopet

Linnéa: Jag hade några saker som jag var helt säker på att jag ville ha; v-ringat både fram och bak, så enkelt som möjligt utan att bli nedklätt. BEKVÄMT till en ganska tight budget. Jag är lång och kurvig och var rädd för att jag inte skulle hitta något som passade mig men var för sent ute för att sy upp (samt det passade inte budgeten). Jag var och provade klänningar hos Weddingstore hos Bella & co i Malmö. Bella var väldigt lyhörd för mina önskemål och det beställdes brudtärneklänningar i ivory. Dessvärre blev ingen av dessa perfekt så efter många vändor, omsömnad osv landade jag tillslut i att jag skulle köra tvådelat (vilket var min tanke fr början men som jag hamnat långt borta i från under planeringen). Till slut blev det SÅ bra; en chiffongkjol (omsydd fr klänning) till en bomullstopp med broderad volang från H&M. Kände mig väldigt fin och som mig själv på bröllopsdagen! 
Balder hittade snabbt en jättefin kostym med fin struktur i grått hos J.Lindeberg i Malmö. Han lät även skräddarsy en vit skjorta där han valde att få rosa knappar och sina initialer broderade.

bröllopsberättelse + bröllopsblogg

Styling och accessoarer

Linnéa: Balder bär ofta huvudbonad så det var självklart för honom att bära hatt på bröllopsdagen! Det blev en favorit han haft sen tidigare från Stetson där bandet har precis samma grå nyans som kostymen. Balder brukar inte bära kostym så för att få det mer casual valde han att ha sneakers till, valet föll på ett par ljusrosa från Kavat som gick i samma färg som skjortknapparna. Han köpte en brosch med ett äpple från Pill & Punch i Malmö att ha på kavajslaget. Han hade läderskärp från Nudie, sin pappas vintageklocka samt Ray Ban-solglasögon. 

Jag visste att jag inte ville ha mycket accessoarer och velade ganska länge hur jag skulle ha håret. Det blev till slut en bohemisk låg uppsättning som Elin på Epic Hair gjorde. Kronan på verket var ett blomsterdiadem som gick i samma blommor som buketten. Jag sminkade mig själv, också ett val som var viktigt för att jag skulle känna mig 100% som mig själv. Behöll mina vanliga favoritörhängen och en enkel silverring på långfingret, precis som jag brukar + förlovnings- och vigselring förstås! 

brudbukett bröllop

Blommorna

Linnéa: Vi fick äran att få hjälp av min fina barndomsvän tillika blomsternörd, och bröllopskoordinator, Johanna Kajson med blommorna! 
Hon gjorde ett helt fantastiskt jobb med att göra research och var otroligt lyhörd med våra önskemål. Jag ville ha en maffig bukett som tog plats och va i fokus och det gjorde hon med den äran; pioner, trädgårdsrosor, nejlikor, stjärnflocka m.m i färgskala från crémevitt, rosa till djupt vinrött och en massa grönt i form av oliv, fjädersparris och sånt vi plockat själva blev en fantastisk komposition! 
Hon gjorde blomsterdiadem med stjärnflocka och vaxblommor som blev sååå fint, precis som jag önskade! Balder fick en corsage och vår hund Muska fick corsage på sitt halsband. 

Dagen innan bröllopet träffades Johanna, jag, Balder och min mamma på hotellet för att hjälpas åt att ordna med blommorna. Johanna gjorde allt ovan + de 5 gröna kransarna till vigseln. Vi andra hjälptes åt att göra arrangemang/buketter att ha på borden, ute på Agneshill och på buffén. Det var fantastiskt att få hjälpas åt med det, det blev en jättehärlig gemenskap!

hund på bröllop
hund på bröllop
festlokal bröllop skåne
bröllop skåne

borgerlig ceremoni på Agneshill i Skåne

Linnéa: Vi var på barnvälsignelse på Agneshill (Gessie by, i Skåne) i oktober 2018. Vi föll pladask för platsens otroligt vackra enkelhet - en gammal gård omgjord till festställe mitt ute på sen skånska slätten med åkrar åt alla håll! Det gamla stallet som är vigsellokal nu är väldigt sparsmakat ”inrett”, vitkalkade väggar, bjälkar av trä och sten. Det är ett otroligt ljusinsläpp och fin akustik i lokalen vilket gör det magiskt för vigsel och liknande! Efter vigseln bjöd vi på en otroligt vacker och mycket god (viktigt!) tårta från PlayBake i Malmö. 

Vi lämnade Agneshill i en surfbuss vilket blev ett roligt överraskningsmoment för gästerna då det inte var många som visste att det skulle bli vår brudbil! Sen åkte vi till centrala Malmö där vi efter en lite längre paus bjöd in till ”akt 2” i form av mingelmiddag på Hotel Noble House i deras underbara, nyrenoverade ”foajé” kallad Ateljén. Där bjöds vid på en fantastiks buffé med allt vi tycker om i form av mingelvänlig plockbuffé som bidrog till en familjär gemenskap då det inte var sittande middag. Vi skippade bordsplacering då vi ville uppmuntra till att ha en levande middag där en kunde skifta plats och röra sig fritt! På det sättet fick vi som brudpar verkligen de bästa förutsättningarna att träffan och prata med alla våra + 45 pers som var där för att fira med oss!

festlokal skåne
skåne bröllop
bröllop i skåne bröllopsblogg

Vigseln

Linnéa: Min nära vän Åsa Björk samt Balders kusin Thomas Teller Jönsson är otroligt begåvade musikaliskt; Åsa sjöng Danny Saucedos tolkning av Ted Gärdestads “För kärlekens skull” på ett otroligt sätt, SÅ vackert och med oerhörd känsla! Thomas kompade och sjöng vår låt Jack Johnssons “Better Together” som han även gjorde när jag friade, med en vers omskriven till svenska. Vi gick in till introt av Thomas låt “Klipporna” och gick ut till Tom Odells “Grow old with me”. Jag var otroligt rörd under hela vigseln och även Balder blev rörd till tårar. Det var en magisk stund som sitter djupt i hjärtat! 

Våra sex syskonbarn gick med oss in; två hade ringarna, två hade ansvar för vovven Muska och två hade hand om buketten.
Vi blev vigda av vigselförrättare Marianne som tillhör Trelleborgs kommun. Hon läste bla ur Sarah Dawn Finers Kärleksvisan och det var väldigt fint.

vigsel borgerligt bröllop
vigsel borgerligt bröllop
vigsel borgerligt bröllop
vigsel borgerligt bröllop
vigsel borgerligt bröllop
vigsel borgerligt bröllop
vigsel borgerligt bröllop
bröllop
bröllopsberättelse

Om fotografen Michaela Davholt

Vi fick kontakt med Michaela via Johanna och gillade direkt vad vi såg via Instagram och hemsidan! Hon har ett väldigt fint bildspråk som är okomplicerat på det allra bästa sättet! Vi träffade Michaela några veckor innan bröllopsdagen och pratade genom förväntningar, önskemål osv och hon är lyhörd och väldigt mån om att vi skulle få det som vi önskade! Jag är ganska kräsen med hur jag blir på bild och sa det till Michaela som inte alls var dömande utan sa att det jättebra att hon fick infon så hon kunde tänka på det. 

På själva bröllopsdagen visade hon genuin glädje över att få fotografera oss och vi hade det himla fint! Bilderna blev fantastiska och en SÅ bra blandning på ”klassiska” uppställda bröllopsbilder, stämningsfulla närbilder, konstnärliga med mycket rymd och vissa väldigt lekfulla. Hon har ett väldigt gott öga för ljus, kontraster, detaljer OCH helhet. Vi är väldigt, väldigt nöjda!

bröllopsblogg+inspiration
bröllopstårta
bröllopstårta naked cake
bröllop i skåne

Linnéa: Jag gjorde en överraskning till Balder som jag tog på mig när surfbussen kom körandes; en vintage Nudie-jeansjacka (Nudie är Balders favoritmärke) där jag skrivit FRU SVÄRD med textilfärg. Fick hjälp på Weddingstore att fästa blomapplikationer och spets för sista touchen! Han blev väldigt överraskad och glad!

brudklädsel bröllop

Bästa minnena från dagen

Linnéa: Stunden efter fotograferingen, innan vigsel när vi ”gömde oss” för gästerna i en närliggande byggnad, bara vi två och vovven blev väldigt speciell. Vi dansade av oss lite nervositet och var otroligt pepp på att ”sätta igång”!!! 
Den otroligt pirriga sockerdricksbubbliga känslan jag hade i kroppen precis efter vigseln, när vi kommer ut från lokalen och svänger runt hörnet och står där, bara vi två, så berörda av stunden och det faktum att vi nu är man och fru kommer jag aldrig glömma! Vi blev också väldigt överraskade att det var så många som önskade hålla tal till oss, otroligt fina ord och så mkt kärlek och värme! Så tacksamma för det!

bröllopsblogg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Lita på er magkänsla och kom hela tiden tillbaka till och ställ frågan ”representerar detta OSS”? Hur litet eller stort en väljer att göra sitt bröllop så är det massor med beslut och val som ska göras! Det är oerhört lätt att dras med i ”man borde...” Gör precis som ni önskar! 
    Vem bjuder ni vanligtvis på större kalas? Bjud DEM, inte en massa avlägsna släktingar och bekanta bara för att. Vad tycker ni bäst om att äta? Bjud på det! Finns inga rätt eller fel! 

  • Ta vara på era styrkor och dela upp uppgifter mellan er och delegera utgifter på nära och kära - de allra flesta ser det som en ära att hjälpa er med er stora dag, det ska inte underskattas! 

  • Saker kommer gå fel eller iaf inte enligt planen, både innan och på bröllopsdagen men det spelar ingen roll, det kommer blir en magisk dag ändå! Försök njut av tiden innan! 

  • Vi hade otrolig hjälp av Johanna Kajson genom hela processen som bröllopsplanering innebär! Har man inte ynnesten att vara vän med henne eller utrymme i budgeten för en koordinator så köp boken Drömbröllop med Johanna Kajson - det är hennes koordinering komprimerat i en användarvänlig handbok! Lyssna även på podden Drömbröllop med Johanna för många handfasta tips och massa pepp! Med det sagt vill jag aldrig planera ett bröllop igen, haha, men det var värt ALLT den dagen!

nygifta bil

Tack Linnéa och Balder för att ni delade med er av er dag här på Sisters in Law!

Fotograf: Michaela Davholt 
Vigselplats: Agneshill, Skåne
Brudklädsel: Omsydd klänning från Morilee ihop med topp från H&M.
Kostym och skjorta: J.Lindeberg
Florist: Johanna Kajson
Ringar: Specialgjorda ringar av Kinna Sturesson
Trycksaker: Sweetprintery.se
Hårstylist: Elin på Epic Hair