Somrigt Destinationsbröllop i Toscana: Christina + Stian

Den 9 juni 2018 gifte sig Christina och Stian i en underbar olivlund i Toscana, Italien. Det blev ett underbart bröllop med lantlig enkelhel och avslappnad vigsel, fotat av Martina Lundborg. Den här veckan ska vi få ta del av när Christina berättar om deras upplevelse av bröllopet.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Så träffades brudparet

Christina: Vi möttes för 10 år sedan då vi båda började på universitetet i Trondheim, Norge. Vi lärde känna varandra under introduktionsveckorna på Handelshögskolan BI men från börjar var vi bara vänner. Efter ett halvår blev vi kära i varandra, efter ha lärt känna varandra bättre och träffats mer i skolan. Efter några år flyttade vi sen till Oslo. Jag skulle på en tjejresa till Mexico, men dagen före avresa så friade Stian till mig - efter fem år som ett par. Sättet han gjorde det på var helt perfekt! Det var bara vi två, en god middag med gott vin från Italien. Jag var helt osminkad och trodde det var en resegåva inför Mexico, men så gick han ner på knä och gav mig en ring istället! Stian och jag började som vänner, och han kommer alltid vara min bästa vän.

bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt

Klädsel

Christina: Klädseln var stilren och enkel. Stian köpte en italiensk kostym från Oscar Jacobson som han matchade med en slips och bruna moccasiner. Jag ville att min klänning skulle se ut som en typisk brudklänning, men inte för mycket. Den skulle vara elegant men än då lite trendig. Till det ville jag ha få smycken som inte tog fokus från min klänning. Vi la ganska lite tid på att hitta klädsel, mycket inspiration hämtade vi i förväg på Pinterest.

bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt

Vigsel i vacker olivlund

Christina: Vigseln var så fin! Min bror spelade trumpet tillsammans med musiken. Hela vigseln tog plats i en olivlund. Vi ställde dit vita stolar och en vigselbåga dekorerad med blommor. Det var en ganska otraditionell vigsel. Vigselförättaren pratade mycket om oss, livet tillsammans och vår resa hit. Det var ett väldigt bra fokus att ha på en vigsel, tycker vi. Både jag och Stian skrev våra egna löften, vilket vi inte ångrar för en sekund.

bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt

Christina: Platsen vi valde var väldigt typiskt Italien! Så vacker, intim och rustik. Det var en otroligt flott olivlund som inte osade lyx, men definitivt hade den där härliga italienska charmen.

bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt

Om fotografen Martina Lundborg

Christina: Martina är en av de vackraste människorna jag mött! Otroligt smart och duktig fotograf, men också en person jag hade bra personkemi med. Martina och hennes partner William överraskade oss med att sätta ihop en video av bröllopet, och vi är så tacksamma för att vi fått en video från vår fantastiska dag. Bilder och video är så värdefullt att ha såhär i efterhand, jag kan inte rekommendera det nog! Jag anmälde mig till en tävling som Martina hade, och det är anledningen till att jag fick nys om henne som fotograf. Så glad över att jag fått den chansen!

bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt

Christina: Vårt tema var vår resa. Vi hade satt borden utefter vårt förhållande från 2011 fram till 2018, med bilder från våra år som bordsdekoration. Vi hade också en tavla med urklipp från våra social medier från åren: allt från Facebook-statusar till Instagrambilder. Så roligt att se vilka konstigheter man delat genom åren!

Inför bröllopet blev jag väldigt inspirerad av Italien och deras vackra landskap. Vi är personer med en minimalistisk smak, men det ska samtidigt finns något personligt med i dekorationerna. Enkelt och snyggt - det var målet med både stil och genomförande av dekoration, material, brudklädsel och så vidare. En god kombination av jordnära och stil!

bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt
  • Tips till andra bröllopspar

  • Välj att ha ett helgbröllop om det är möjligt. På så sätt lär både gästerna känna varandra bättre, och ni får en länge upplevelse av ert bröllop.

  • Gör det enkelt och lägg inte ner all tid på små detaljer - det är den stora bilden som kommer räknas när dagen väl är kommen.

  • Stressa inte över planeringen, gör det till en kul grej!

bröllops+blogg+inspiration+lantligt
bröllops+blogg+inspiration+lantligt

Fotograf: Martina Lundborg
Brudklänning: Watters, Wtoo Lenora
Kostym: Oscar Jacobson
Festlokal: Relais Ciavatta, Italien
Florist: Taste of Tuscany
Ringar: Thune
Trycksaker: Taste of Tuscany - design av Christina
Catering: Taste of Tuscany