Lantligt Sommarbröllop i Jordnära Toner: Lena + Nisse

Med härlig DIY-känsla, den lantliga miljön och en bröllopsdag dekorerad till tusen gifte sig Lena och Nisse med varandra på en underbar sommardag. Det är mysigt, vacker och stiligt - allt på samma gång. Idag får vi följa med genom fotografen Frkn Falkmans fotografier på parets bröllopsdag i Skåne. De valde att hålla sitt bröllop i jordnära toner i en lada där handgjorda girlanger möter vintageporslin och ljusslingor i mängder.

bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop

Vi blir så glada av att se att paret jobbat med “ta vad man har”-tänket. Det är både snyggt, underlättande och hållbart att just ta vad man har (eller hyra), istället för att köpa nya dekorationer för en dags användning. Gamla flaskor funkar utmärkt som vaser. Udda porslin är så mycket enklare att samla ihop till en stor skara på ett billigt sätt, än om alla tallrikar skulle köpas in likadana. Dessutom finns det många företag som idag hyr ut porslin och dekor. Ett exempel på några som gör detta är Rental Stories i Stockholm, där ni hittar allt från just vintageporslin, till dekorationer och till och med vigselbågar att hyra.

bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop

Fotografen Amanda Falkman berättar

Strax utanför Malmö, närmare bestämt i Klagshamn ligger Dalhemfarm - en ombygg lada med utsikt över fält och bron mot Köpenhamn. Där inne dukas udda vintageporslin upp på skrynkliga linnedukar och i takbjälkarna hänger ljusslingor. På baksidan ligger trasmattor och vänner sitter, står, ligger och pratar, skrattar och bubblar. Där - bland färgstarka karaktärer från norr till söder gifter sig Lena och Nisse i varmaste juli. Hela dagen flirtar med en festivalstämning och känns avslappnad, spontan och vild. Gästernas tal går in under huden, lockar asgarv och hålls med så mycket hjärta. Lena och Nisse osar progg, 60-tal, Beatles och ”we don’t give fuck” av bästa slag. När jag lämnar är festen i full gång och solen är på väg ner bortåt Köpenhamn. 

bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop

Tårtorna ser ut att vara så goda! Mums!

bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop
bröllopsblogg+lantligt+bröllop

Fotograf: Frkn Falkman