Urbant Kyrkbröllop i Göteborg: Alexander + Hanna

Det goa, glada Göteborg bjuder alltid på härligheter och lyckliga miner. Staden är fotografen Frkn Falkmans hemmatrakter, som fotat bröllopet mellan Alexander och Hanna - ett bröllop som bjuder på allt av det goda. Paret gav fotografen fria tyglar att fånga deras dag på det sätt som skulle bli snyggast, och bäst framhäva dem som personer. Resultatet blev en härlig bildserie av det urbana, mysiga Göteborg med mycket kärlek och omtanke.

Det är så härligt med stadsbröllop, och just Göteborg har många bra miljöer att bjuda på. Här finns allt från skog och vatten, till broar, industriområden och vackra kyrkor. Att välja att gifta sig i en stad är också ett sådant enkelt sätt att få sina personligheter att lysa igenom bröllopet eftersom man (förhoppningsvis och mest troligt) väljer en stad som verkligen ligger nära hjärtat.

bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban

Fotografen Amanda Falkman berättar om bröllopet

Är jag fri att önska så hoppas jag på mulet väder, dramatiska moln på himmelen och en och annan regnskur under bröllopet. Men do not fear, jag för inte med mig ”dåligt” väder. Faktum är att ett brudpar en gång valde att inte boka mig med motiveringen ”vi vill ha sol på vårt bröllop”. Vädret råder jag inte över men OM jag nu får önska så fotar jag gärna i väderförhållanden som inte är sådär klassiskt ljuvliga [läs sol och klarblå himmel]. Hanna och Alexander gav mig det bästa av väder och fria tyglar att skapa konst: ”vi vill bara se snygga ut”. Porträtten tog vi uppe på berget vid Röda Sten med utsikt över Älvsborgsbron, på kullerstensgatorna i Klippans kulturreservat och mellan tegelfasaderna vid Sockerbruket. Vigseln hölls i St Birgittas kappel [känd från filmen Känn ingen sorg] och gruppbilder tog vi i en röd viadukt på väg mot Vagnhallen Majorna eftersom himlen öppnade sig och regnet vräkte ner en stund. Gästerna transporterades i spårvagn mot festen på Världskulturmuseet i Göteborg. Allt var ingredienser för en perfekt bröllopsdag, i alla fall om du frågar mig. 

bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban

Vi kan inte få nog av det här buketten - den är så vacker!

bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban

Viktigt att inte glömma bort att äta och dricka under dagens gång!

bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban
bröllopsberättelse+göteborg+urban

Fotograf: Frkn Falkman