Avslappnat Gårdsbröllop i Australiensisk Anda: Tyrone + Amanda

I februari i år, på andra sidan jorden, gifte sig Amanda med sin australiensare Tyrone. Kärleken förde henne till Australiens östkust och resulterade i ett bröllop där ledorden blev avslappnat, glamouröst och barfota. Amanda och Tyrone valde att planera ett underbart gårdsbröllops och via vackra foton från Asora Photography får vi idag ta del av denna ljuvliga bröllopsdag. Ett unikt och mysigt bröllop fullt med kärlek och lycka!

Tack Amanda och Tyrone för att vi får ta del av ert härliga bröllop. Vi önskar er all lycka i framtiden och ett äktenskap präglat av glädje!

bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage

Val av klädsel

Amanda: Att ha bröllopet i Australien var i sig en spontan idé som började växa vid tanken av ett "surprise wedding” (Vilket det dock inte slutade med). Från början skulle vi enbart hålla en förlovningsfest då det hör till Australiensisk kultur och sedan ta bröllopet i Sverige. Men desto mer vi ordnade tomten insåg vi att vi ordnade vårt drömbröllop. Det enda som saknades var en "vit känning". Då min farmor alltid nämnt sin klänning hon bar på Hotell Plaza i Stockholm på sin dag, var det den som dök upp i mitt minne när tanken av att jag skulle bära vitt slutligen sjönk in. Den postades, syddes in och där var den: Ett arv med delikata silvertrådar, hög hals och djup rygg som slutade i en rosett som skulle få skriva ny historia. På kvällen bytte jag om till en vintage klänning med guldtrådar och stora clip-örhängen i bärnsten. 

Linnekostymen Tyrone bar köptes från Jack London i Newtown, Sydney. En nyans av olivgrön för att gå hand i hand med hans ögon samt den färg på grönskan i torra delikata sommaraustralien. Killarna i "The Bridal Party" bar svarta linnekostymer från Jack London. Tjejerna bar svarta sidenklänningar från Asos.

bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage

så träffades paret

Amanda: Våra vägar korsades sommaren 2017 i Stockholms gränder. Han reste runt Europa för en väns bröllop vilket råkade vara gemensamma vänner. Jag visste att han var det finaste jag sett redan 2015, men inte visste jag att han skulle vara den bästa person jag någonsin mött. Och vilken tajming att jag just den hösten skulle resa runt Asien/Indonesien med Australien som slutdestination. Att det råkade bli Northern Beaches, Sydney var på grund av honom. 

Från blyga picknickar i Humlegården till sena promenader runt gamla stan blev till 6 månader av otaliga facetimesamtal tidiga morgnar och sena nätter. Många säger att distansrelationer aldrig håller... Vi motbevisade dem alla!

Efter ett år i Australien led mitt working holiday visum till sitt slut och tillsammans med hans föräldrar kombinerade vi en roadtrip och visa-run till drömlandet och där hans mamma vuxit upp, så långt bort man kan komma. Nya Zeeland. Men inte visste jag att det även skulle bli stället där han friade. Det var den perfekta och den sista dagen på resan då han frågade mig om jag ville vara hans för evigt. Han planerade inte enbart att fria utan just i det hav av lupiner jag tjatat om att besöka, omgivet av snötäckta bergskedjor som vi under resan bestigit. Lake Tekapo. Under solen sa jag JA, det blev Moët och solsting.

bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage

Vigseln

Amanda: Det var en extremt känslofylld vigsel där min starka mamma tog mig fram till "Altaret" samtidigt som en visa hon alltid sjöng mig till sömns som liten spelades. Trodde personligen att det skulle vara så nervöst att ha mer än 150 personer på plats. Men med alla nära vänner och familj där så var det så tryggt. Att vi träffades innan vigseln för en "First look" gjorde det klart mindre nervöst.

bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
brudtärnor
brud bröllop
brudbukett bröllopsblogg
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsblogg+inspiration
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage

Gårdsfest på autralienskt vis

Amanda: Gården vi spenderade kvällen på ägs av en nära vän till Tyrone. Han växte upp runt hörnet och spenderade otaliga tider runt omkring i skogarna på både motorcykel och till fots. Att det var en mark där vi var nära till ägarna gjorde det också lättare att få göra precis vad vi ville med tomten. Vi fick lov att göra en "renovering" av skjulet och spendera tid tillsammans med familj och vänner både före och efter bröllopet. Båda har stort intresse för det estetiska som musik och att skapa. Detta gjorde allt väldigt roligt att ordna. Men vi ville även tänka hållbart så allt vi fyllde gården med var vintage och "The Australian Scenery" fick stå för resten.

bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage

Amanda: Vi ville båda ha det avslappnat då vi valt att ha bröllopet i Australien. Min stora kärlek till Vintagekläder och retrodetaljer fick bli vårt "tema". Vi samlade på sammetssoffor, klassiska mattor med en detaljrik bakgård som vi två renoverade. En rustik egengjord bar och ett liveband under alla ljusslingor. Vi la även in Svenska detaljer som hembakade kanelbullar enligt mormors recept och snapsvisor under kvällen.

bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
trädgårdsbröllop
barn på bröllop

bröllopets bästa minne

Amanda: Det absolut bästa och klyschiga med dagen var att jag fick spendera den med Tyrone. Det är extremt lätt att det inte blir på en sådan händelserik dag, så vi planerade noga att vi skulle få så mycket tid tillsammans som möjligt, vilket jag nu i efterhand är så tacksam för.

bröllopsfotograf 2020
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage
bröllopsberättelse+sisters in law+vintage

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Börja i god tid och gör det tillsammans. Det är ER dag. Och gör inte bara en lista. Gör minst 45!

bröllop

Fotograf: Asora Photography
Brudgummens klädsel: Jack London
Florist: Rachel Dixon, Florist & Interior Design
Ringar: Handgjord ring för bruden. Vintage ring från 60-tal till brudgummen.
Hårstylist: Brudtärna Linnea Sylvander, Hårstylist hos Antonio Axu.
Catering: Chantal Cameron