Lantligt Junibröllop Med Fest i Loge: Saga + Niklas

Saga och Niklas gifte sig den 16 juni 2018 och anordnade ett avslappnat bröllop på landet hos Sagas föräldrars gård. Med en grillbuffé och fest i loge får vi härliga sommarvibbar av detta bröllopet, fotograferat av Stina Gränfors. Vi lämnar snabbt över orden till brudparet Saga och Niklas som båda berättar om sitt junibröllop.

Saga & Niklas-1.jpg

Så träffades paret - brudgummen Niklas berättar

Niklas: På dansgolvet på en av Uppsalas studentnationer, dansandes till den hipsterdänga som för stunden fick allas fötter att rycka. Jag kände Sagas bror sedan tidigare men vi hade bara möts flyktigt vid ett par gånger tidigare men insåg snabbt att det kändes så naturligt, självklart och nödvändigt att det skulle vara vi. Och så blev det.

Bröllop first look

bröllopsTema + Inspiration

Saga: Vi ville att det skulle kännas lantligt, avslappnat och ge midsommar-vibbar (vi gifte oss helgen innan midsommar). Vi ville helt enkelt att det skulle kännas som en härlig försommardag- och kväll på landet. Vi hade kockar som grillade maten på plats och valde att ha buffé för att göra det mer avslappnat. Vi valde också att lägga mycket krut på lokala råvaror från trakten.

Logfest (men kanske mer ”barn party” bland höbalar men utan cowboyboots) blandat med rusig dans under kulörta kulor i folkets park var vår inspiration. Det var lite utgångspunkten, vi pratade om en scen i serien Hart of Dixie också, haha. Sen kollade vi på Pinterest, googlade och tog med det bästa från tidigare bröllop vi varit på.

Bröllop first look
Bröllop first look
Bröllop brud bröllopskrans
bröllopsblogg+inspiration

Val av klädsel

Saga: Jag ville ha en romantisk men ganska enkel klänning och fastnade för Zetterberg Couture och modellen Ashley Bridal i färgen Ivory. Den var också smickrande samtidigt som den inte var för tight.

Niklas: Jag tyckte att en vanlig mörk kostym kändes lite för tråkigt och lite för stiff för att passa in med det somriga och det lantliga. Jag visste rätt tidigt att jag ville ha en grön kostym som, valet föll på en kostym från Tiger of Sweden, med lite snävare byxmodell och i en mörk, nästan skogsfärgad grön ton, i linne och med lite texture, vilket passade bra med det lantliga och skogen runt gården.

Brudporträtt

Brudbuketten

Saga: Jag hade en ganska klar uppfattning om vilken typ av bukett jag ville ha. Den skulle ganska stor och lite åt det "vilda" hållet samt innehålla pioner som jag älskar. Buketten skulle också matcha mina blommor i håret och blommorna som Niklas och brudtärnan samt bestman hade. Vi blev väldigt nöjda.

Lantligt bröllop

Ett bröllop på landet med fest i loge

Niklas: Vi gifte oss hemma hos Sagas föräldrar i Heby på deras gård Grattbacken. Vi letade runt en del men insåg efter ett tag att vi letade just efter ett liknande ställe som Grattbacken. Vigseln var i en lund nedanför logen och efter vigseln hade vi mingel i trädgården under vajande vimplar som hängde mellan äppelträden som redan börjat fått frukt pga den varma sommaren. Därefter blev det middag och fest i logen. Först var vi osäkra på om vi skulle känna att det var värt allt jobb (logen var full med redskap, hade inte rensats på decennier och var långt ifrån en festlokal) men kom fram till att det ändå kändes väldigt roligt att få gifta oss där och att få fixa iordning lokalen exakt som vi ville ha det. Vi började städa och fixa i god tid för att undvika för mycket stress i slutet.

Eftersom det inte var en festlokal fick vi tänka fram lösningar för allt, vilket var en utmaning men som vi också tror bidrog till charmen, som att baren fick flytta in i vedboden, där gin och tonic serverades på huggkubben!

Lantlig festlokal bröllop
Utomhusbröllop

Vigseln

Niklas: Vigseln hölls ovanpå en gammal ruin av en upphöjd stenmur som löper genom en lund runt ena delen av gården. Det blev som en naturlig upphöjning, där vi gjort bänkar av breda gamla golvplankor som använts på gården och träpallar, som stod i en halvmåne nedanför. Vi promenerade ned från logen till tonerna av God Only Knows av Beach Boys. Under vigseln framförde två vänner varsin låt, bland annat Sommarlängtan av Ted Gärdestad.

Utomshusbröllop
Bröllop i skogsdunge
Utomhusbröllop
bröllopsblogg+inspiration
bröllopsblogg+inspiration+konfetti

Bästa minnet från dagen

Niklas: Bästa minnet från dagen var när vi kom ner i trädgården efter vigseln, där alla vår familj och vänner stod i rad och vi fick gå igenom en gata av glada och kärleksfulla miner i ett regn av konfetti. Det var som ett bokstavligt startskott på den bästa dagen och festen i våra liv.

Bröllop
Lantligt bröllop + mingel + utomhusbröllop
Lantligt bröllop + mingel + utomhusbröllop

Om fotografen Stina Gränfors

Vi fastnade tidigt för Stinas bilder när vi kollade runt. Det vi gillade med dem var att de kändes mer ”dokumentära” och inte så perfekta samtidigt som det fanns en dramatik. Vi är väldigt glada över vårt val!

bröllopsblogg+inspiration
Lantlig festlokal bröllop
Lantlig festlokal bröllop
Lantlig festlokal bröllop
Lantlig festlokal bröllop
Lantlig festlokal bröllop
Lantlig festlokal bröllop
Lantlig festlokal bröllop
Lantlig festlokal bröllop
Saga & Niklas-386.jpg
Bröllopsporträtt

Tips till andra som planerar bröllop

Niklas: Ta tid att fundera på vilken plats ni vill välja och tveka inte för att välja ett som först kan kännas krånglig rent praktiskt. Även om det kan innebära mycket jobb så blir det i slutändan precis som man själv vill ha det och det blir något unikt i sig, även om man tagit inspiration av andra sen innan. Och våga ha det lite rufft och lantligt, det är härligt för både er och era gäster att de känner sig avslappnade.

Saga: Ta hjälp av andra. Vi tog hjälp av flera personer - bland annat så bakade Niklas ena syster tårtorna medan kompisar till mig gjorde olika desserter samt hjälpte till att ordna flera saker såsom stolar till festen och bänkar till vigseln.

Bröllopsporträtt

Plats för vigsel och fest: Grattbacken, Heby
Bröllopsfotograf: Stina Gränfors
Brudklänning: Zetterberg Couture
Kostym: Tiger of Sweden
Florist: Therése Waern 
Hår + makeup: Sylvia Drugge från Sturegatan 16
Catering: Harald Hussenius från Kockbyrån