City Chict Bröllop På Södermalm: Rebecca + Jesper

Vi tar oss tillbaka till förra årets augusti för att få ta del av ett underbart bröllop från hjärtat av Stockholms Södermalm. I Vitabergsparken gifte sig nämligen Rebecca och Jesper med varandra till klockornas sång i Sofia Kyrka. Ledordet var city chic, samtidigt som paret ville att det skulle bli både tidlöst och en spegelbild av dem som personer. Det blev ett resultat av statement accessoarer, Nytorgets vackra gator och oändligt med kärlek. Genom Maja Brands härliga bilder och bruden Rebeccas ord njuter vi nu av denna veckas bröllopsberättelse.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Val av klädsel

Rebecca: Det var väldigt viktigt för oss båda att våra outfits kändes väldigt personliga och självklara för just oss. Att känna sig bekväm och avslappnad var också ett krav. Så även noga utvalda detaljer - Detta för både min egna look men även för mina tärnors looks.  Mina tärnor bar skor från svenska skodesignern Jennie-Ellen och deras väskor var en mix av vintage och nyinköpt. Jag bar unika pärlörhängen från danska Anni Lu och solglasögon (mitt something blue) från Ace and Tate. Jag bar även en pärlbroderad väska och vita enkla pumps som båda var köpta sedan tidigare. Jesper bar vintage fickur, armband från svenska Louis Abel och Boutonniere från danska Poppykalas.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Rebecca: Vi spenderade hela vår bröllopshelg i en vacker svit på Hotell Diplomat i Stockholm. Jag checkade in här med min bästa vän tillika Maid of honor kvällen innan bröllopet (efter rehearsal drinks med våra vänner). Att vakna i denna svit på bröllopsdagens morgon var magiskt. Vi hade en ”First Look Session” strax innan vigseln, den tog plats på innergården på Hotell Diplomat. Att mötas innan, se varandra och få landa lite i det faktum att vi snart skulle vara man och fru var en otroligt fin stund som vi båda kommer att värdera för evigt. Jesper gjorde sig i ordning på Barberia Havanna på Sibyllegatan tillsammans med sina best mans. Här friserades skägg, kostymer sattes på och rom dracks. En trevlig stund.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Så träffades paret

Rebecca: Vi träffades av en slump i Grekland 2010. Jag föll handlöst för honom och har sedan dess ledig blickat bakåt. Vi har varit väldigt tillåtande och gett varandra utrymme till att göra det var och en önskat göra, vilket har medfört att vi under större delen av vår relation har haft ett distansförhållande då vi arbetat, pluggat och så vidare i olika städer och/eller länder. Vi tror att detta har fördjupat vår relation och skapat en enorm trygghet och tillit till varandra.

Vi förlovade oss i augusti 2013, på mina föräldrars bröllopsdag (någonting som Jesper hade planerat tillsammans med mina föräldrar). Det var en väldigt intim stund med bara oss två fylld av champagne, ljus, favorit musik och kärleksförklaringar. Jag blev så överraskad och jag såg det inte alls komma. Jag kunde aldrig ha önskat mig ett finare minne.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Bröllop på södermalm i stockholm

Rebecca: Vi älskar området kring Nytorget på Södermalm i Stockholm. Här spenderar vi många helgdagar strosandes eller sittandes på en vinbar, ett café eller ölhak. Det kändes därför naturligt att välja Sofia Kyrka som ligger precis intill Nytorget.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Vigseln

Rebecca: Det var en intim och personlig vigsel där våra 76 gäster närvarade. Det var en otroligt känslomässigt laddad stund och värmen från alla våra nära och kära var total. Till tonerna av Beyonces ”Halo” spelandes på flygel gjorde jag min entré strax efter att mina tärnor gått in i kyrkan en och en. Jag mötte upp min blivande man i mitten av altargången. Vi valde att gå de sista stegen fram till altaret tillsammans, hand i hand. Under resten av vigseln spelade bland annat låten ”Andante” av Jean-Yves Thibaudet på flygel. Min bästa vän (som även var min maid of honor) läste dikten ”I carry your heart with me” av E E Cummings.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Brudbuketten

Rebecca: För mig är en brudbukett inte bara en vacker, klassisk detalj de flesta brudar väljer att bära på sin bröllopsdag. För mig var idén om en personlig brudbukett bland det viktigaste när jag komponerade ihop min egen brudlook. Jag ser blommorna som a piece of art och möjligheten till en unik statement accessoar. Därför var det självklart för mig att kontakta danska floristen och blomsterstylisten Poppykalas. Det krävdes en del planering att frakta buketten från Köpenhamn till Stockholm, men det var bland det bästa valet jag gjort. Jag var, och är fortfarande, så nöjd med min bukett.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Om fotografen maja brand

Rebecca: Vi valde Maja då hon har en unik estetik och är en fantastiskt varm, närvarande och härlig person. Majas kärlek till varje brudpar och hennes strävan efter att skapa och föreviga ögonblick är extraordinär. Vi är så nöjda och så glada att vi fock chansen att dela vår bröllopsdag med just Maja.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Tips till andra som planerar sitt bröllop

- Njut av dagen och var så närvarande ni bara kan vara. Acceptera att det inte kommer att bli exakt så som ni hade tänkt från början.

- Välj en bröllopsfotograf ni känner er trygga med och investera i ett kontrakt med denne som involverar fotografering från morgon till kväll. Fotografierna från hela er bröllopsdag är guld värda.

- Vi bjöd in alla våra vänner till rehearsal drinks kvällen innan bröllopet. Att skåla i Aperol Spritz, mingla loss och ladda tillsammans inför den stora dagen var otroligt lyckat och vi tror att detta ledde till en mer avslappnad stämning under själva bröllopsdagen.

bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho
bröllopsblogg+inspiration+södermalm+boho

Fotograf: Maja Brand
Klänning: By Malina
Slöja: By Malina Bridal
Brudgummens klädsel: Oscar Jacobson hos Ströms
Kyrka: Sofia Kyrka, Stockholm
Festlokal: Skofabriken Helio, Hornstull, Stockholm
Florist: Poppykalas
Ringar: Rebecca: Vintage diamantring, Kaplans i Stockholm. Jesper: Louis Abel
trycksaker: Papier