Stämningsfullt Decemberbröllop Med Vigsel I Stockholms Stadshus: Jennifer + Gustav

Att gifta sig off-season har många fördelar. På sommaren kan det vara svårare att boka bland annat sin favoritfotograf och favoritlokal då de flesta lördagar är uppbokade 1-2 år i förväg, medan det under vintern är betydligt lättare. Jennifer och Gustav gifte sig den 5 december 2020 och för dem var det viktigt att det skulle bli just ett vinterbröllop. Det blev dock ett Corona-anpassat sådant, precis som för många andra. Paret gifte sig i Stockholms Stadshus och bjöd in till efterföljande middag på Nobis Hotel. Med sig hade de bröllopsfotografen Maja Brand som står för de stämningsfulla bilderna. Vi lämnar nu över ordet till Jennifer som får berätta mer om hennes och Gustavs decemberbröllop.

vinterbröllop_coronabröllop_bröllop2020_0117.jpg

Så träffades brudparet

Jennifer: Vi träffades på jobbet 2013 och började umgås, men det tog nog ett halvår innan vi blev ett par.

Förlovningen var väldigt speciell, haha. Vi var i Los Angeles mars 2019. Jag hade planerat att fria till honom (om jag vågade) så jag köpte billiga ringar på H&M, för tänk om han skulle säga nej... En dag på vår resa så skulle vi åka till Malibu Pier och när vi satt där och drack bubbel så frågade jag honom, och han sa ja! Men när vi tog en promenad längs stranden och jag skulle ge honom den tillfälliga ringen, så säger han "jag hade ju tänkt fråga dig samma sak, så jag har faktiskt en ring till dig också". Dubbelt frieri blev det alltså!

vinterbröllop_coronabröllop_bröllop2020_0112.jpg
vinterbröllop_coronabröllop_bröllop2020_0111.jpg

Bröllopsplaneringen

Jennifer: Jag var väldigt bestämd med att jag ville ha ett vinterbröllop i december. Dels för att jag inte ville ha ett klassiskt sommarbröllop, men också för att jag tycker december är den mysigaste månaden. Alla som känner mig vet att jag inte uppskattar 27 graders sommarvärme. Sen går man på så många sommarbröllop annars, så ett vinterbröllop kändes självklart.

Planen var att vi skulle ha bröllopsfesten på Ekensdal i Nacka med ca 70 gäster. Vi hade inte något direkt tema men ett modernt city-bröllop ville vi ha! Planerna fick dock ändras en månad innan bröllopet skulle äga rum. Lokalen bokades av men vi ville ändå gifta oss den 5 december, så det blev ett intimt bröllop i Stadshuset och middag på Nobis Hotel med familjen efteråt. När vi tog beslutet att avboka bröllopsfesten så ställde vi om till att försöka ha en så mysig och lugn bröllopsdag som möjligt. Vi bodde på Nobis Hotel hela helgen, så på bröllopsdagen åt vi lunch i lugn och ro på hotellrummet innan vi åkte till Stadshuset.

Klädseln

Jennifer: Jag letade väldigt länge efter brudklänning online, men hittade inget som kändes hundra. Jag var på jakt efter en minimalistisk klänning, gärna långärmad och v-ringad. Och det fick absolut inte vara spets på, vilket alla klänningar jag såg hade. Så jag hade pausat mitt letande ett tag när jag äntligen hittade Viktoria Chan. Problemet var att klänningarna bara fanns i Malmö och Ängelholm, så på vår semester åkte vi på road trip till Malmö för att förhoppningsvis köpa en klänning. Jag provade alla deras klänningar från Viktoria Chan, men just den klänningen jag hade sett online fanns inte som provklänning och jag var väldigt säker på att det var just den jag ville ha. Så det slutade med att jag köpte en klänning utan att prova den. Men det blev verkligen min drömklänning!

Gustavs kostym kommer från These Glory Days. Letandet efter den blev inte lika dramatiskt som för mig utan han köpte den första han testade.

fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_0132_websize.jpg
vinterbröllop_coronabröllop_bröllop2020_019.jpg

Styling och accessoarer

Jennifer: Jag var helt bestämd över att jag ville ha håret uppsatt i en stram knut. Jag har aldrig håret utsläppt annars, så det skulle bara kännas konstigt att ha det när jag gifter mig. En stram knut är verkligen 100% jag! Mina örhängen kommer från Louis Abel och passade fint till den enkla klänningen.

fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_0135_websize.jpg
fotografmajabrand_jennifergustav_sneakpeak_7.jpg
Bröllop i Stockholms Stadshus.jpg
fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_227.jpg

Blommorna

Eftersom min klänning var väldigt minimalistisk så ville jag ha en stor bukett som verkligen blev en accessoar.

brudbukett vinterbröllop
fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_203.jpg

Om fotografen

Jennifer: Jag letade ganska länge efter en fotograf, sökte runt massor på Instagram och hittade Maja! Jag kände direkt att hennes bilder tilltalade mig. Det var inte klassiska uppstyrda bröllopsbilder, utan hon fångar detaljer och ögonblick på ett väldigt fint sätt. Precis det önskade jag, så jag hörde av mig till Maja och vi bokade vårt datum! Maja är också världens härligaste person, så jag är verkligen glad över att jag hittade henne.

fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_210.jpg

Vigseln

Jennifer: På grund av pandemin så fick vi bara ha med oss två gäster in, det var min pappa och vår fotograf Maja. Vigseln i Stadshuset går ju så snabbt så att man knappt hinner förstå vad man gör, haha. Men det blev en väldigt fin stund!

fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_254.jpg

Vigselringarna

Min förlovningsring är lite speciell och går inte att kombinera med en till ring, så jag valde att ha min förlovningsring på högerhanden och köpa två nya vigselringar. Jag ville ha två ganska enkla ringar i vitguld, så det blev en alliansring från Strömdahls Juveler och en slät ring från Tre systrar som är Wilhelm Petterssons egen ringkollektion.

fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_256_websize.jpg
fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_264.jpg

Bästa minnet från dagen

Jennifer: Det finaste på hela dagen var när vi kom ut från Stadshuset och skålade i bubbel med våra närmaste. Eftersom inte alla kunde följa med in i Stadshuset blev det extra fint att träffas utomhus efteråt.

Gustav: Jag minns min panik när jag trodde att jag hade tappat ringarna. Jag kom på detta ca 15 minuter innan vigseln och jag började ringa runt till alla ställen vi hade varit och fotograferat oss vid. Inga bra svar först men det visade sig att jag bara hade glömt ringarna på hotellrummet, fumlig som jag är.

fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_330.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Jennifer: Mitt tips är att inte utgå från någon mall, utan göra precis som man vill! Vi åt till exempel bröllopstårtan på hotellrummet efter lunchen, tillsammans med vår fotograf. Och det var så sjukt trevligt!

fotografmajabrand_jennifergustav_bröllop2020_396_websize.jpg

Fotograf: Maja Brand
Brudklänning: Viktoria Chan
Kostym: These Glory Days
Festlokal: Fröjdas, Hammarby Sjöstad
Florist: Ellinor Carlen
Ringar: Strömdahls Juveler och Tre Systrar (Wilhem Petterssons egen ringkollektion)
Trycksaker: DIY
Hårstylist: Björn Axén
Makeup: Björn Axén