Lars Wallins Ringkollektion I Designsamarbete Med Schalins Of Sweden

I samarbete med Schalins of Sweden


Framgångssagorna för couturedesignern Lars Wallin och Schalins of Sweden började ungefär på samma sätt - att skapa smycken. Lars började sin karriär med att designa och skapa smycken till sina kvinnliga kollegor, trots att han egentligen var anställd för att arkivera papper. Men passionen för design tog över.

Schalins började sin resa tidigare, då ett familjeföretag började växa fram för snart 75 år sedan. Lars Wallin drogs till Schalins då han gillade att ett så stort företag var ett familjeföretag och att ringarna faktiskt även tillverkas i Sverige, till skillnad från flera andra varumärken.

Något som Lars Wallin och Schalins of Sweden har gemensamt är kvalitet. Som en motsats till slit-och-släng-konsumtion, så skapar båda hållbara produkter för flera år framöver. Tillsammans har de tagit fram en kollektion med Lars Wallin som designer och några av dessa ringar ska vi ta en närmare titt på idag.

Ring: Ferry H

Ring: Ferry H

Ring: Ferry H i annan vinkel

Ring: Ferry H i annan vinkel

Ring: Ferry L

Ring: Ferry L

Ring: Ferry L

Ring: Ferry L

Hur går era tankar när det gäller ringar till bröllopet? Kommer ni designa ringarna själv kanske? Ett tips är att spana in Schalins tjänst RingTailor där man i realtid kan forma sin ring utifrån olika inställningar som bredd, typ av metall, antal diamanter och så vidare. Tjänsten finns hos några av deras utvalda återförsäljare.

Ring: Ferry J

Ring: Ferry J

Ring: Harris D

Ring: Harris D

Vill du se mer från Lars Wallins ringkollektion? Spana in hela kollektionen nedan.