Ståtligt Augustibröllop Med Fest I Stockholm Skärgård: Alexandra + Max

Vi älskar måndagar, för det betyder att vi har en ny bröllopsberättelse här på Sisters in Law! Denna veckan tar Alexandra och Max med oss på en resa till Stockholm Skärgård, där de firade sin kärlek en augustidag 2018. Bröllopsfotografen Ateljé Lena fångade brudparets dag, med vigsel i Gustav Vasas Kyrka på Odenplan och tillhörande fest i Stockholm Skärgård. Nu lämnar vi över ordet till bruden Alexandra som får berätta om tankarna under och inför bröllopet.

Bröllop i Skärgården
Bröllop i Skärgården

Så träffades brudparet

Alexandra: Max och jag träffades flera gånger på ett antal olika sociala tillfällen under hösten 2014 via gemensamma vänner. I början var vi bara vänner men sen började ett annat intresse uppstå, främst hos Max som fick arbeta ganska hårt för att övertyga mig. Efter några månaders påfåglande fram och tillbaka blev det tillslut en första kyss. Och vi har varit ett par sedan dess.

Frieriet skedde precis vid vattnet på en liten udde vid Taxinge Slott. Då vi båda är riktiga matälskare så hade Max bokad bord på Taxinge krog som är en liten avlägsen finkrog precis intill slottet. Efter att ha tagit mod till sig och "popped the question" så drack vi champagne som Max hade med i en kylväska i bagageluckan (jag älskar bubbel). Därefter åt vi en fantastisk middag på Taxinge krog och fick med oss en halv limpa bröd från kocken som lyckönskning.

Även om vi är ganska olika i sättet så har vi många starka gemensamma värderingar. Och det gör att våra olika egenskaper kan komplettera varandra och ge den andra styrka. Vi har en gemensam kärlek till musik, skratt, närhet till familj och vänner. Vi älskar att göra det fint för den andra och är varandras största stöd.

Bröllop i Skärgården
Bröllop i Skärgården
DIY bröllop

Visionen för bröllopet

Alexandra: Ifrån början var tanken att ha en utomhusvigsel på Dalarö Skans. Platsen är otroligt vacker och vi hade en tydlig visionen klar. Under planeringen insåg vi dock att platsen var smått otillgänglig för våra äldre släktingar och att alla vänner och familjemedlemmar vi önskade dela vigseln med inte fick plats i Dalarö Skans festlokal. Därför bestämde vi oss för att dela upp bröllopet i två delar. En trädgårdsfest lördagen innan bröllopet hemma hos Max föräldrar och bröllopsfest på själva vigseldagen. Genom att ha vigseln i stan kunde vi bjuda in samtliga släktingar och vänner till vigseln och bjuda in till två separata fester.

Jag har drömt om att gifta mig sedan jag var liten och har alltid haft en tydlig vision om en stor fest. Max hade kanske ingen tydlig vision men var ifrån början mån om att det skulle bli en dag att minnas och en härlig fest. Vi hittade inspiration i att fira kärleken och att dela dagen med alla våra underbara släktingar och vänner.

Bröllop i Skärgården
brudgum
kyrkbröllop

Platsen för bröllopet

Max föräldrar gifte sig ute på Dalarö och vi har många fina minnen knutna till platsen. Vi ser Dalarö Skans ifrån vårt sommarställe och när Max friade var vi helt eniga att det var platsen vi skulle gifta oss på. Då vi bor bredvid den otroligt vackra Gustav Vasa kyrka i Sthlm, tyckte vi det var spännande att kombinera de två platser som ligger oss så varmt om hjärtat. Vidare hade vi under somrarna sätt hur Motala Express tagit dit bröllopsgäster vilket gav oss idéen att göra detsamma. På så sätt kombinerade vi vigsel i stan, drink på färden ut och middag och fest på Dalarö Skans.

Alexandra Max Dalaroskans-0101.jpg
DIY Blomster Kasta Ris Bröllop

Vigseln

Vi älskar musik och visste ifrån början att vi ville att vigseln skulle innehålla mycket kärlek och musik. Tack vare talangfulla vänner hade vi en grund att stå på och gav dem frihet att tolka våra utvalda låtar. Utöver det bokade vi en cellist, violinist och en underbar sångerska som tolkade vår favoritlåt Poetic. Inför varje låt skrev vi en liten text i vigselprogrammet om varför vi valt låtarna och vad de betyder för oss. 

Vi körde: 
Johann Pachelbel - Canon i D
The Beatles - Here, There and Everywhere
Seinabo Sey - Poetic
Ted Gärdestad - Låt kärleken slå rot

Kyrklig vigsel bröllop
Bröllop vigsel
Kyrkbröllop
Kyrkbröllop

Vi ville ha en levande vigsel. Vi frågade runt bland vänner och bekanta om de hade tips på en härlig präst. Tack vare det fick vi kontakt med underbara Marita Lindmark - Vreta Kloster. Vi åkte till Linköping och pratade om livet och visste att vi hade samma vision om vad en vigsel ska vara. Lyckligtvis kunde hon tänka sig att ta sig till Sthlm och viga oss. Hon gjorde ett fenomenalt jobb!

Vi skrev även vigselord till varandra som Marita läste upp för församlingen. Det kändes så fint att få säga vad vi tycker om varandra under vigseln och på så sätt göra den personlig. 

Kyrkbröllop
Kyrkbröllop
Kyrkbröllop
Kyrkbröllop
Kyrkbröllop
Kyrkbröllop
Kyrkbröllop
Kyrkbröllop
Alexandra Max Dalaroskans-0278.jpg

Blommorna

Blommorna kommer ifrån Norr Mälarstrands Blommor som är otroligt lyhörda och duktiga. Tillsammans med Cissi snackade vi om att göra en enkel bukett med mycket liv. Briefen var: mycket grönt för att plocka upp skorna och romantiskt för att att skapa ett mjukt intryck. 

Alexandra Max Dalaroskans-0300.jpg

klädsel och styling

Alexandra: Om än något pinsamt så är det sant. Sedan jag var liten var jag trollbuden av Marias brudklänning i Sound of Music. Kanske även därför hela min möhippa gick i samma tema... Tanken var egentligen att hitta en rätt enkel klänning men så blev det ju inte riktigt. Jag hittade klänningen vid mitt första besök på Garamaj i Sthlm och den var egentligen ett random val. När jag tog på mig den gav den mig gåshud och känslan att vara tidsenlig och tidlös på samma gång. En kombination jag inte hade förväntat mig hitta. 

Max letade länge efter en dubbelknäppt smoking med sjalslag. Något som tydligen är omöjligt att hitta. Efter många månaders letande beslutade han sig för en dubbelknäppt smoking ifrån Rose & Born i Sthlm.

Min älskade frisör Neda (salong på Gästrikegatan 7 i Stockholm) och jag jobbade i flera månader och olika omgångar med frisyren. Tack vare hennes talang och gemensam vision om hur klänningen skulle komma i fokus blev det bättre än vad jag kunnat drömma om. Utan Neda hade det inte gått!

Alexandra Max Dalaroskans-0299.jpg
Alexandra Max Dalaroskans-0311.jpg
Alexandra Max Dalaroskans-0403.jpg
Bordsplacering bröllop
dukning bröllop vintageporslin

Letar du efter vintageporslin till ditt bröllop? Spana in Rental Stories i Stockholm som hyr ut vintageporslin, vigselbågar,
möbler och mängder med andra dekorationer till ditt bröllop!


vintageporslin
Vintageporslin

Alexandra: Blommorna till festlokalen gjorde jag själv. Lånade vaser av släkt och vänner. Jag gjorde 60 vaser med blommor som jag köpte hos grossist. Det tog lite tid men var värt det.

Alexandra Max Dalaroskans-0454.jpg
brudpar bröllopsblogg

Om fotografen Ateljé Lena

Underbara Lena, världens bästa Lena! Hon var så mycket mer än dagens fotograf. Hon var lugnet i kaoset och tog helt fantastiska bilder. Vi litande på henne helt och gjorde några "konstiga" skutt, hopp och ryggbilder som visade sig i efterhand bli de som verkligen stod ut. Rekommenderar henne starkt!!

brudpar bröllop håruppsättning
Alexandra Max Dalaroskans-0478.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Alexandra: Planera, strukturera och delegera. Checklistorna var många, men det gjorde även allt görbart. Vidare ville vi inte bara fira vår kärlek utan även bjuda på fest. Vi tänkte mycket hur det skulle bli en härlig dag för vår familj och vänner. T.ex. kall öl på bussen till båten och en vitamin well på vägen tillbaks. Vidare hade vi mycket snittar, mat och dryck. Hålla humör, blodsocker och stämning uppe helt enkelt.

festlokal bröllop skärgården

Fotograf: Ateljé Lena
Brudklänning: Garamaj
Brudskor: Manolo Blahnik
Kostym: Rose & Born
Festlokal: Middag och Fest Dalarö Skans. Drink vår på båten Motala Express där vi serverade drink och tilltugg
Florist: Norr Mälarstrands Blommor
Trycksaker: Min underbara storasysters gudmor Christel Knappe målade av Dalarö Skans till oss i bröllopsgåva. Därefter lämnade vi in den till E-print på Hötorget för print.
Hårstylist: Neda
Makeup: Bystrombeauty (Linn Byström)
Catering: Dalarö Skans
Porslin: Unika Bord