Industriellt Höstbröllop I Rustik Grynkvarn: Ida + Robin

Den tjugonde oktober 2018 firade Ida och Robin sin kärlek med ett sprakande höstbröllop. I en rustik, industrilokal vigdes de i sällskap av sina närmsta vänner och familj. Varken Ida eller Robin är sådana personer som trivs i klackskor eller frack, och satsade på ett bröllop som kändes avslappnat och bekvämt. Paret valde att ha med sig fotografen Emilia från Alma Stories under dagens gång, som tagit de härliga bilder vi snart ska få se.

Vi önskar Ida och Robin all lycka i framtiden, och tackar för att de delar med sig av sin dag! Det är dags att lämna över ordet till Ida som får ta oss igenom dagens bröllopsberättelse.

bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg

Så träffades paret

Ida: Vi blev tillsammans under sommaren 2005. Vi var då 16 och 17 år. Vi visste om varandra sedan högstadiet och den var av en ren slump som våra vägar korsades en dag under den sommaren som sedan blev starten för oss. Robin friade till mig på min födelsedag den 12/5 2018.

bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg

Val av klädsel

Ida: Jag visste att jag ville ha vita converse till min klänning så jag utgick från skorna när jag bestämde mig för klänningen. Jag är inte bekväm i skor med klack så därför var skorna en viktig del i mitt val. 

Robin ville också ha en avslappnad stil då han inte är bekväm i kostym/frack. Därför blev det ett naturligt val med kängor, skjorta och med snygga detaljer som fluga och hängslen.

bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg

Buketten

Hanna som gjorde min bukett fick fria händer. Jag hade sagt att jag ville ha med det som naturen hade att erbjuda just då. Och så blev det!

bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg

Vigseln

Vigseln i grynkvarnen var fantastisk. Känslan som blev inne i grynkvarnen var exakt det som vi ville åt. En gammal byggnad med sin charm. Lokalen i sig var så fin att den knappt behövde pyntas. Lite murgröna, levande ljus och röda höstäpplen var dekoren.

bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg

Tema & inpsiration

Vårat tema som vi gick efter skulle vara avslappnat, fabrikslokal-känsla och att alla gäster skulle känna sig bekväma. Sedan kom resten av bara farten. Vi letade efter lokaler som föll oss i smaken och sedan utgick vi ifrån stilen på dom.

bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg

Om Fotografen Emilia / Alma Stories

Vi blev tipsade om Emilia där jag sydde om min klänning, hos Esther Franke. Jag gick in på hennes Instagram och blev kär i känslan i hennes bilder. Ljuset, motiven och hur hon fångade känslan som var just i nuet.

bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg

Brudparets tips till andra som planerar bröllop

Stressa inte upp er i onödan. Allt löser sig och blir det inte som ni tänkt så blir det så himla bra ändå. Under dagen så är allt toppen och fantastiskt oavsett vad som uteblir från er planerade bild av dagen. Njut, dagen går så galet fort!

bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg
bröllopsberättelse+bröllopsblogg

Fotograf: Alma Stories
Florist: Hanna Herngren, Gråbo
Vigsellokal: Hillefors Grynkvarn
Festlokal: Ställverket i Stenkullen