Lantligt Och Avslappnat Bröllop På Strömma Farmlodge: Martina + Josef

Martina och Josef gifte sig en augustidag 2018 och anordnade ett mindre bröllop på Strömma Farmlodge i Tvååker, utanför Varberg. Med sig hade de bröllopsfotografen Elaine Lilje som med sitt vackert dova bildspråk har fångat detta avslappnade och hjärtliga bröllop. Med fokus på lantligt och en enkelhet kring detaljerna hittade brudparet sin röda tråd och nu ska bruden Martina få berättar mer om sin och Josefs härliga dag.

Strömma Farmlodge festlokal bröllop

Så träffades paret

Martina: Vi gick på samma gymnasium och var vänner i flera år innan det hela övergick till kärlek. Vi har pratat en del om giftemål under åren vi varit tillsammans. Josef tyckte inte att det var nödvändigt, vi älskade ju varandra och skulle vara ihop ändå. Men jag har aldrig kunnat släppa tanken på att få gifta mig med honom. När jag fick en underbar ring i födelsedagspresent från honom så började operation övertygning... :)

Vi ville ha ett lite mindre bröllop med våra familjer och närmsta vänner på ett ställe som passade oss. Vi har spenderat en del somrar i Varberg och då har vi besökt Strömma Farmlodge. Vi har alltid tyckt att det är ett sånt fint och härligt ställe. När jag såg att de även anordnade bröllop så fick jag ett infall och mailade dit. Sagt och gjort, lokalen bokades till en augustidag.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Martina: Vi ville ha ett enkelt men fint bröllop. Strömma ligger så vackert ute på landet så vi ville att bröllopet skulle passa in. Strömma ordnade med allt porslin och pynt med blommor. Vi valde att stämpla våra initialer på de små bruna papperspåsarna med ris och blomblad annars så fixade vi inte så mycket mer. Vi är inte så pyssliga av oss så det var skönt att Strömma skötte resten.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Vigseln

Martina: Vi hade tänkt att viga oss ute i trädgården men vädret satte stopp för det. Efter en osäker väderprognos så vågade vi inte chansa. Så istället var vi inne i en del av ladan där middagen sen skulle hållas. Vi fick både sol regn och åskoväder på vår dag. 

Vi gick in med våra barn till "Höga Gärdet". Ett av de starkare minnena är hur glada och fina alla våra vänner och familjer såg ut. Mär vi kommit fram till vigselplatsen och man lyfte blicken och tittade runt så såg man bara leende människor. Vi hade en borgerlig vigsel och vi hade bett vår nära vän Johan att skriva ihop något om oss. Vi ville inte läsa det innan utan vi fick höra hans fina ord om oss under vigseln.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Jag blev lite darrig när det var dags att sätta på ringarna, kändes så stort och fint. Efter segerkyssen som vår son kallade det gick vi ut till "Ain´t no mountain high enough" som man och hustru.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Klädseln

Martina: Jag kände rätt tidigt att jag inte ville ha en traditionell brudklänning. jag kände mig inte bekväm i butikerna och hittade inget jag gillade. Av en slump gick jag in i en "vanlig" affär och hittade där min klänning. Den var lätt och luftig, jag kunde både röra mig och dansa i den. 
Josef testade en del kostymer innan han hittade rätt. Han ville inte ha någon för uppklädd och valde till slut en mellanblå kostym. Till det så hade han blå hängslen och en mörkgrön fluga. Båda hade vi dansvänliga skor i brunt läder till. Jag tyckte det var fint att vi matchade i våra skor.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Brudbuketten

Martina: Jag tycker att min bukett är den finaste jag har sett. Vår toast madame gjorde den åt mig. Vi hade kollat på olika bilder och stilar på buketter och den överträffade alla mina förväntningar. Jag litade helt på henne, det enda måstet vid val av blommor var att den skulle innehålla eukalyptus för att matcha våra inbjudningskort. Sen ville jag ha den lite lagom vild och inte för tajt bunden. Hon gjorde även en liten bukett till vår dotter samt corsager till Josef och vår son. Min mormor hade i hemlighet letat fram sina fina spetsar som hon hade gjort band till buketterna av.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Bästa minnet från dagen

Martina: Bästa minnet för mig är nog när vi sitter i baksätet i fotografens bil på väg för att ta porträttbilderna. Vi dricker bubbel och det regnar riskorn från våra huvuden när vi rör oss. Från vigseln och sen hela kvällen så hade vi båda ett stort leende på våra läppar. Det gick helt enkelt inte att sluta le.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Om fotografen Eleine Lilje

Martina: Vi hade först inte tänkt att ha någon fotograf men nu i efterhand är vi så glada att vi valde det. Jag hade först hört av mig till en annan fotograf som jag blivit tipsad om men hon var uppbokad. Men hon rekommenderade Elaine. Kollade in hennes hemsida och gillade verkligen stilen som hon hade. Det är fantastik hur Elaine har lyckats fånga hela dagen i de fina bilderna. Vi ville inte ha så mycket uppställda bilder utan mer fångade ögonblick och det tycker jag att hon verkligen lyckades med. 

Vi var nog båda lite nervösa inför porträttbilderna men hon fick oss verkligen så avslappnade. Vi hoppade in i hennes lilla bil efter vigseln, där hon hade fixat en korg med bubbel och tilltugg. Sen körde vi iväg till Åkulla bokskogar och tog en massa vackra bilder.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
lantligt bröllop

Fotograf: Elaine Lilje 
Brudklänning: Selected Femme
Kostym: Massimo Dutti
Festlokal: Strömma Farmlodge, Tvååker