Elegant Sommarbröllop På Grekiska Ön Kreta: Vicky + Anthony

Vicky har rötter på Kreta, då hennes föräldrar är födda i staden Chania, så för henne var det en stor önskan att få gifta sig med sin Anthony i just den staden. När bröllop kom på tal föreslog hon denna idé, varpå Anthony älskade den. Och så var det bestämt - det väntade ett destinationsbröllop för det amerikanska paret. Idag får vi följa med på deras stora dag och bröllopsfotografen Andreas Markakis berättar att det var en hel del som skulle förberedas inför bröllopet då paret valt att ha ett stort bröllop med nästan tvåhundra gäster. Tillslut blev det en väldigt fin tillställning, med mycket kärlek och glädje som präglade dagen.

Grekiska bröllop är, i grund och botten, lika de bröllop vi brukar se här i Skandinavien, men finns det såklart små skillnader kulturerna emellan. Vi tycker verkligen om att få den här insynen till andra länders traditioner och hoppas att ni tycker om det lika mycket som vi gör.

bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop
bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop

En grekisk ortodox tradition inom bröllop är kronorna som har sin del i vigselprogrammet. De kallas Stefana och kan vara gjorda av blommor, pärlor eller till och med olika slags metaller. Under vigselceremonin placeras de på brudparets huvuden som en symbol för när två personer lovar att vara tillsammans.

bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop

När det kommer till vackra kyrkbyggnader så är Grekland ett av världens länder som kan sin grej. Kyrkorna är både många och vackra. Även om det råkar vara en väldigt liten by på en väldigt liten yta, så kan man vara säker på att det finns ett litet kapell där. Se, så vackert det här lilla kapellet är!

bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop
bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop
bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop
Bröllop i Grekland
bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop
bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop
Bröllop i Grekland
bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop

Vi måste så klart också passa på att nämna hur förtjusta vi är i Vickys brudklänning från Tadashi Shoji. Helt underbar!

Bohemisk brudklänning

Vad är väl ett grekiskt bröllop utan en söt liten åsna att pryda bröllopsporträtten?

bröllopsblogg+inspiration+destinationsbröllop
Bröllop i Grekland

Fotograf: Andreas Markakis
Bröllopskoordinator: Crete For Love
Trycksaker: Agie Tomara
Brudklänning: Tadashi Shoji
Brudskor: Rachel Zoe
Smycken: Melet Mercantile
Brudgummens skor: Gucci
Plats: Ktima Reveli, Chania
Florist: Manfler Zempili
Catering: Siganos executive food events
Bar: Dash & Drops
Lokalljus: Konstantinos Roditakis
Bröllopstårta: Moderno