Skogsnära bröllop i Dalarna: Astrid + Isak

Click here for English love story

Astrid och Isak gifte sig den 18 augusti 2018 i Malung i Dalarna, samma plats där deras historia startade 2011. Temat kring dagen var naturnära och rustikt där de ville de få en mix av Dalarnas täta skogar blandat med Kirunas höga fjälltoppar för att representera båda deras hemtrakter. Med skog, sjöar och öppna fält var paret omringade av både naturen och sina nära och kära, denna vackert molniga augustidag. Snowflake Photo anlitades för dagen och hade även med sig Hasselströms som andrefotograf. Båda finns med i vårt arkiv med bröllopstjänster och har ett underbart bildspråk som vi ska få njuta av idag, tillsammans med en bröllopsberättelse från bruden Astrid.

bröllopsberättelse
brudgum bröllop
porträtt bröllop
bröllopsinspiration skogsbröllop

Så träffades paret

Astrid: Jag och Isak träffades 2011 när ja var 16 år och Isak 19 år. Isak är född och uppvuxen i Kiruna men flyttade som 17 åring 130 mil till Malung, där jag är uppväxt, för att studera på Snowboardgymnasiet. Vi hade på den tiden många gemensamma vänner men hade inte lyckats stöta på varandra förens en kväll i Maj när vi båda hamnade på samma fest. En månad senare åkte Isak tillbaka till Kiruna för att jobba hela sommaren, men vi höll kontakten och sedan dess har det varit vi, varje dag, i fram- och motgångar och genom alla de stadier man går igenom när man som tonåring växer upp och blir vuxen.

bröllopsberättelse
bröllopsberättelse

Val av klädsel

Astrid: Jag hade väldigt vårt att hitta en klänning som kändes 100 % JAG. Detta resulterade i att jag efter mycket letades tillslut köpte en kjol från Abby Waits som jag sedan sydde ihop med en topp som kommer från Asos, denna topp hittade jag tre veckor innan bröllopet. För mig som gillar att vara ute i god tid innebar det en hel del stress och smått panik MEN på detta sätt fick jag en klänning som uppfyllde alla mina önskemål!

bröllopsberättelse
Brudklädsel bröllop
brudklänning

Styling och accessoarer

Astrid: Min tremänning Sofia är en grym frisör och efter att ha visat några inspirations bilder gav jag henne fria händer och jag kunde inte vara mer nöjd med resultatet. Värt att nämna är att det blåste nästan storm under hela dagen och trots detta satt varenda hårstrå på plats hela dagen, kvällen och natten!

Brudklädsel bröllop
brudgum best man
first look bröllop
first look bröllop
first look bröllop
first look bröllop
Brudklänning bröllopsinspiration

Om Fotografen Christell Eberstein - Snowflake Photo

Astrid: Efter mycket letande efter en fotograf hittade jag Christell via Sisters in Law där hon fanns presenterad. Det vi föll för i Christells bildstil var hennes förmåga att fånga känslor och även hur hon på ett vackert sätt väver in naturen i sina porträtt. Vi har inte ångrat en sekund att vi anlitade Christell till våran stora dag då bilderna blev långt över förväntan!

bröllop i Dalarna
Skogsbröllop i Dalarna
Skogsbröllop i Dalarna
Skogsbröllop i Dalarna
brudbuketter
Kyrkbröllop i Dalarna

Vigseln

Astrid: Vigseln var så varm, kärleksfull och familjär. För oss var musiken viktig och något som vi ville skulle ta en stor del av vigseln. Då Isak är ett stort Bob Dylan fan sjöng min kompis Marika Make you feel my love, därefter sjöng hon Lalehs Goliat och mina tärnor körade i refrängen, något som Isak inte visste något om, det blev helt klart känslosamt.

Kyrkbröllop i Dalarna
Kyrkbröllop i Dalarna
Kyrkbröllop i Dalarna

Astrid: Jag överraskade också med en spelman som kom in och spelade “Äppelbo gånglåt” på fiol som utgångsmarsch, Isaks förvånade och lyckliga min är ett av mina starkaste minnen från den dagen!

vigselmusik
Vigselmusik
Kyrkbröllop i Dalarna
Kyrkbröllop i Dalarna
Kyrkbröllop i Dalarna
brudklänning bröllop
Nygifta bil från vigsel bröllop
Bröllop i Dalarna Bröllopsfotograf
bröllop i dalarna
Bordsplacering bröllop
dukning bröllop
bröllop
Bröllopsberättelse bröllopsblogg
Bröllop i Dalarna + bröllopsblogg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Om ni som oss vill ha ett bröllopshäfte med en beskrivning av alla gäster är mitt tips att verkligen börja i tid då detta tar så mycket mer tid än vad man tror. 

  • Och sen, jag vet att det låter klyschigt, men stressa inte över småsaker! Det ända ni kommer minnas från dagen är all kärlek och gemenskap ni får uppleva genom att ha alla era nära och kära samlade för att fira eran kärlek, försök se planeringen som en del av resan och njut av att göra detta tillsammans! :)

Bröllop i Dalarna + bröllopsblogg

Tack Astrid och Isak för att ni delade med er av ert vackra naturnära bröllop här på Sisters in Law!

Fotograf: Snowflake Photo
Andrefotograf: Hasselströms
Brudkjol: Abby Waits
Brudtopp: ASOS
Brudgummens klädsel: Cavaliere
Trycksaker: DIY