Lantligt bröllop i Skåne med italiensk anda: Cornelia + Joel

Cornelia och Joel träffades via Facebook då Joel skickade en vänförfrågan till Cornelia. De började skriva till varandra, men det tog ett helt år innan de träffades på sin första dejt i Malmö. De klickade direkt och lunchdejten blev en sex timmars lång dejt. I år var det dags för paret att säga ja till varandra, när det anordnade ett lantligt bröllop i italiensk anda i Skåne den 30 juni. Med sig hade de bröllopsfotografen Linda-Pauline som fångar glädjen och den stora kärlek som dagen bjöd på.

180630corneliajoel0003.jpg

Cornelia berättar om förlovningen

Cornelia: Joel och jag var på semester i Italien, dit vi åkt med bil från Sverige och stannade på olika vackra ställen. Ett av stoppen var alldeles utanför Verona där vi bodde på en mysig vingård mitt ute på landet. Till kvällen hade vi handlat med oss en massa plockmat och vin som vi åt på hotellrummet. Plötsligt säger Joel att han har någonting till mig, och det första jag tänkte på var en väska som han sa att han skulle köpa till mig i present. Men han tog upp en liten ask och jag förstod direkt! Jag började storböla medan han sa en massa fint som jag typ glömt bort (haha) medan han frågade om jag ville gifta mig med honom.

brudklänning + bröllop

Cornelias brudklänning är från AbbyWaits och består utav en härligt fluffig tyll med släp, samt en vacker blomsterspets på överdelen. Väldigt drömmig och helt rätt i tiden tycker vi på Sisters in Law!

Cornelia: Jag köpte faktiskt en klänning från Zalando ett år innan bröllopet som jag tänkte ha tills en designer kontaktade mig och ville att jag skulle bära en av hennes klänningar. Helt obeskrivligt lycklig åkte jag till Kalmar till Abbywaits och fick välja vilken klänning jag ville. Jag valde en ur hennes kommande kollektioner, och hon döpte faktiskt klänningen till mitt namn - Cornelia! Jag fixade allt från smink till hår på mig själv då jag faktiskt aldrig skulle våga eller vilja att någon annan gjorde det. Jag ville ändå ha det väldigt enkelt!

Joel ville ha en ljus kostym och han letade länge och noga efter matchande slips, skor och hängslen. Jag hade faktiskt ingen aning om hur han skulle se ut, utan han höll det hemligt för mig. Jättekul!

bröllopsfotograf+pasteller+bröllop.jpg
bröllopsfotograf+pasteller+bröllop.jpg
blomsterkrans+bröllop

Det finns nog inte något som säger sommarbröllop så mycket som en grönskande blomsterkrans på huvudet, eller vad säger du? Blommorna på Cornelias och Joels bröllop gick i toner av grönt, blått och persika. Kreationerna skapades av Anna Gouteva i Malmö.

Cornelia: Bästa Anna Gouteva skapade alla våra blommor och hon gjorde det bättre än vi någonsin skulle kunna drömma om. Wow!

bohemisk brudbukett
brud+bröllop+brudbukett
brudpar+fotograf+bröllop
bröllop+fotograf
bröllopsfotograf+brudpar+skåne

Cornelia och Joel sökte efter en vacker, lantlig miljö att gifta sig i. Efter att ha sett Holmanäs Gård blev valet lätt för brudparet.

bröllop+ceremoni+borglig

Grönt, blått och persika som var fokusfärgerna i brudbuketten var även färger som så vackert återspeglades i dukning och i trycksaker.

bröllop+dukning
festlokal+bröllop+skåne
bordsplacering+bröllop
blommor+bröllop

Cornelia: Vi vigdes på samma ställe som festen ägde rum. Med fälten i bakgrunden och med live-musik. Vi ville ha en ganska snabb och enkel vigsel.

bröllop+borgerligt
bröllop+borgerligt+lantligt
bröllop+lantligt
180630corneliajoel0816.jpg

Med tanke på brudparets förkärlek till Italien, bestod maten av en härlig blandning av bland annat italienska influencer.

bröllop+mat
180630corneliajoel1012.jpg
bröllop
bröllop mat
bröllop mat catering
brudpar+pasteller+lantligt+bröllop

Linda-Pauline Perhsdotter Arousell fotograferade Cornelia och Joels bröllop och har fångat vackra
detaljer och varma ögonblick denna varma sommardag. Cornelia berättar om Linda nedan.

Cornelia: Det är svårt att beskriva henne med ett par ord hur FANTASTISK hon är! Vilken talang och vilket stort hjärta. Utan henne och hennes assistent vet jag inte hur bröllopsdagen blivit, haha! Hon har verkligen öga för vackra detaljer och spontana glädjefyllda och känslofyllda bilder. Hon fångade vår dag precis så som den var!

brudpar+pasteller+lantligt+bröllop
brudklänning+spets+bröllop+bohemisk+lantligt

Tips från brudparet

Prioritera. Fundera på vad som är viktigast för er på er bröllopsdag! Är det maten? Festen? Vigseln?

Slappna av på er stora dag! Det värsta måste vara att känna ångest eller stress under sin bröllopsdag.

brudpar+pasteller+lantligt+bröllop+golden+hour

Tack Cornelia och Joel för att ni delar med er av er dag här på Sisters in Law!

Fotograf: Linda-Pauline
Brudklänning: Abbywaits
Kostym: J. Lindeberg
Festlokal: Holmanäs Gård
Florist: Anna Gouteva
Catering: Till Festen