Avslappnat och intimt bröllop: Xoncha + Serbest

Xoncha och Serbest gifte sig i Göteborg den 16 juni 2018 och planerade sitt bröllop på endast två månaders tid. De inspirerades mycket av den bohemiska stilen till sitt bröllop, men ville också att deras musikaliska intresse samt deras kurdiska bakgrund skulle reflekteras under dagen. Som en kombination av dessa delar, tog de med kurdiska instrument som så vackert blev en underbar detalj under fotograferingen med bröllopsfotografen Frkn Falkman.

Vi lämnar över ordet till Xoncha som här berättar om hennes och Serbest dag.

lowfrknfalkman_xonchaserbest_20180616_0012.jpg
lowfrknfalkman_xonchaserbest_20180616_0020.jpg

Xoncha berättar

Vi träffades första gången under en middag i Göteborg efter att jag tog kontakt med honom inför en gala som han anordnade, det klickade direkt. Ett par år senare valde vi att växla ringar under en mysig spa-helg i Stockholm.

lowfrknfalkman_xonchaserbest_20180616_0027.jpg
lowfrknfalkman_xonchaserbest_20180616_0032.jpg
frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0165.jpg

Vi vigdes i rådhuset i Göteborg eftersom vi båda gillar staden och Serbest dessutom är uppväxt där. Middagen hade ett orientalistiskt tema och hölls för våra familjer i Majorna. Själva vigselceremonin var endast ett par minuter i rådhuset med våra familjer närvarande och den var väldigt fin och vacker.

frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0170.jpg
frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0207.jpg

Vi är båda födda i Kurdistan men uppväxta i Sverige. Eftersom vi älskar musik och har flera kurdiska instrument hemma valde vi att ha med dessa under fotograferingen så att en viktig och vacker del av vår kurdiska sida också reflekteras i fotografierna.

lowfrknfalkman_xonchaserbest_20180616_0080.jpg
image1.jpeg
frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0066.jpg
frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0150.jpg

Om blommorna

Jag valde en brudbukett som bland annat bestod av vita och beigea pioner och rosor. För att få lite kontrast i buketten ville jag också ha vackra chokladblommor och gröna blad. En ganska enkel och lite vild bukett som passade vårt tema.

Brudbukett inspiration
frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0078.jpg

Det var lite utmanande att hitta en brudklänning i början och svårt att hitta en som passade mig och min stil och som jag kände var den rätta. Till slut fann vi en underbar klänning i en bröllopsbutik i Stockholm. Kostymen köptes direkt vid första provning.

kostym bröllop

Jag ville ha långt utsläppt, vågigt och bohemiskt hår med en enkel fläta, naturligt smink och få accessoarer såsom ringarna och ett par enkla örhängen. Serbest valde en mörkblå näsduk som matchade skorna och kostymen.

frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0084.jpg

Några av ögonblicken som vi minns extra väl är den underbara ängsfotograferingen, ögonblicket när vi precis hade kommit till rådhuset och våra familjer redan var på plats och familjemedlemmarnas vackra tal under middagen.

frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0093.jpg
frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0132.jpg

Om bröllopsfotografen Frkn Falkman

Amanda Falkman är en utomordentligt duktig fotograf som lyckades fånga våra personligheter på ett vackert, lekfullt och naturligt sätt. Hon är alldeles underbart lättsam att ha runt sig och vi kände oss helt bekväma med henne. Amanda har verkligen ett öga för detaljer och gav oss de bästa fotografier som vi hade kunnat önska oss och mer därtill. Vi valde henne efter att ha gjort en ordentlig research på brölllopsfotografer i Göteborg och kände direkt att hennes stil passade oss.

frknfalkman_xonchaserbest_20180616_0102.jpg

Fotograf: Frkn Falkman
Brudklänningl: Watters
Kostym: Sir
Festlokal: Chateau Beirut
Florist: Interflora Törnrosa
Hårstylist: Samira Ström
Makeup: Samira Ström