Rustikt Toscanabröllop: Lisa + Mehdi del 2

Förra veckan fick vi se ett stadshusbröllop i Stockholm där Lisa och Mehdi sa ja till varandra en dag i april. Se här: Borgerlig vigsel i Stockholms stadshus: Lisa + Mehdi del 1. Idag tar vi oss till Toscana där paret anordnade en större ceremoni för släkt och vänner. Bröllopet var rustikt, familjärt och fullt med känslosamma ögonblick. Vi lämnar över ordet till Lisa som berättar om hennes och Mehdis härliga dag i Toscana. 

bröllop i Toscana

Lisa berättar

Vi träffades på en trettioårsfest, där jag bara kände min kompis som tvingade med mig och Mehdi hade blivit bjuden bara några dagar tidigare. Vi reste till Toscana för att fira min trettioårsdag förra året och på en vingård med utsikt över San Gimignano delade vi en flaska vin och Mehdi friade. Jag hade ingen aning om att det skulle ske men han hade frågat min familj om lov några veckor tidigare så de vågade inte prata med mig med risk att försäga sig. Mehdi hade köpt en ring i Sverige men i Florens på Ponte Vecchio (Guldbron) hittade vi en som passade mig perfekt och det är ett fint minne att vi valde den just där.

Om valet av plats för bröllopet

Vi hade hjälp av Tema Toscana som är specialiserade på gruppresor, genom dem bokade vi en mysig liten vingård i tre nätter och bjöd in nära och kära. Vi var aldrig nere och kollade innan men när vi kom dagen innan så var allt så mycket finare än vad vi hoppats på. Vigseln valde vi att ha den sista dagen för att alla skulle hinna lära känna varandra innan och alla blev verkligen som en stor familj. Vi sade ja till varandra med utsikt över hela Siena, sedan förflyttade vi oss till trädgården där aperetivo stod uppdukad innan vi gick ned och satte oss till bords för klassisk Toscansk middag.
bröllop i Toscana

Brudklädseln

Jag drömde innan om en ganska rak klänning med ärmar i spets men när vi väl hade bestämt att vi skulle gifta oss i Italien så insåg jag att det skulle bli alldeles för varmt. Zetterberg couture hade precis öppnat i Stockholm så jag bokade en tid där direkt och när jag provade spetstoppen och tyllkjolen så fick jag precis rätt känsla, den var lekfull och vacker. Älskar att den är tvådelad och inte kritvit så jag kan använda delarna igen var för sig. Jag var på tre andra provningar för att vara säker men ingen klänning gav samma känsla.
LISA&MEHDI(276di324).JPG
Jag ville ha blommor i håret och ingen slöja, innan bröllopet hade vi bara testat frisyren en gång utan blommor och sminkningen gjorde vi på känsla på bröllopsdagen. Mina skor var ett par platta sandaler från Badgley Mischka så jag kunde gå obehindrat bland vinrankor och i olivlundar. Örhängen och armband hade jag hittat på Etsy där jag även beställde killarnas flugor, näsdukar och hängslen. Dessa kom dock bort i posten så med bara en vecka kvar fick vi beställa nya med expressfrakt.
LISA&MEHDI(298di324).JPG
bröllop i Toscana
bröllop i Toscana
LISA&MEHDI(303di324).JPG
bröllop i Toscana

Lisa berättar om valet av blommor

Jag ville ha en liggande girlang med eukalyptus, kvistrosor och stora ljusrosa rosor på bordet och samma blommor i min brudbukett och i Mehdis corsage, vi hade bara beställt lösa blommor så tanken var att göra allting själva men när vi kom till floristen på morgonen hade de glömt bort vår beställning och ingenting var klart. Som tur var klev vår kompis Sophia in och styrde upp allting, till och med en brudbukett som hon gav till oss i present. Min tärna hjälpte mig med hårdekoration och girlangen till bordet, i slutändan blev allting precis som jag hade tänkt mig, om inte ännu bättre.
LISA&MEHDI(304di324).JPG
LISA&MEHDI(308di324).JPG
LISA&MEHDI(312di324).JPG
LISA&MEHDI(63di210).JPG

Vigseln

Mehdi och hans två marskalkar gick in till introt till Star Wars som övergick i Für Elise när jag och min tärna gick in. Det var en ganska enkel vigsel som förrättades av en svensk kvinna som är guide i Florens. Vi hade innan bett vår tärna och best man att hålla ett tal eller dikt så vi fick höra en strof ur Kents utan dina andetag och ett superfint hyllningstal till oss båda. Som musik hade vi valt Ellie Golding – How long will I love you och John Legends – All of me, slutligen gick vi ut till Happy together med The Turtles. Det blev en väldigt intim och personlig ceremoni med många lyckotårar från alla inblandade.
LISA&MEHDI(176di376).JPG
LISA&MEHDI(181di376).JPG
LISA&MEHDI(107di210).JPG
bröllop i Toscana
bröllop i Toscana

Bästa minnena från dagen

Mitt bästa minne är alla överraskningar dagen bjöd på, trots vi hade planerat allting och bestämt mat med mera men vi hade inte provsmakat och vi visste inte riktigt alls som skulle hända så hela kvällen blev en enda lång överraskning med jättegod mat och superfina tal.
Mehdis bästa minne var när han såg mig första gången och alla fina tal våra gäster höll till oss.
bröllop i Toscana
bröllop i Toscana
bröllop i Toscana

Om fotografen

Jag hade letat upp flera fotografer i Italien på internet, jag fick fullt förtroende att välja då Mehdi inte tyckte det var så viktigt med fotograf. Redan när jag mailade med Alice fick jag rätt känsla och när hon föreslog att hon även kunde komma till Sverige och fota oss innan så valde vi henne. Hennes bildspråk tilltalade mig, mycket naturliga bilder och fina färger, extra plus att de var två som fotade och var med verkligen hela dagen.
bröllop i Toscana
LISA&MEHDI(92di108).JPG

Tips till andra som planerar bröllop

  • Boka ett bröllop utomlands, jag tyckte det var jätteskönt att vi inte kunde ta med oss så mycket grejer eller planera allt i minsta detalj, utan mycket fick ordna sig på plats.
  • Ha ett bröllop i flera dagar, det är så fint att se sin familj och vänner umgås och lära känna varandra på egen hand.
  • Ha lite marginaler och ett öppet sinne! Vårt bagage försvann på nedvägen, några gäster missade sitt anslutningsflyg och några andra kom tyvärr inte alls på grund av flygstrejk. Det var superlång kö till barberaren, floristen har glömt bort beställningen, killarnas accessoarer kom bort i posten och toastmastern frågade vi dagen innan men allt löser sig ändå!
bröllop i Toscana

Fotograf: Alice Tramontina
Brudklädsel: Zetterberg Couture
Kostym: Tiger of Sweden
Festlokal: Fattoria di Corsignano bokat genom Tema Toscana
Florist: Agriflor Fiori
Trycksaker: Zazzle. 
Namnskyltar i trä: Etsy
Catering: Fattoria di Corsignano