Skapa en lantlig känsla på bröllopet

Lantliga bröllop. Det finns en hel uppsjö av inspiration att ta del av! Men hur vet man vad som är det viktigaste att ha med, vad är det som sätter den där speciella touchen på ett lantligt bröllop? Idag delar vi med oss av några idéer som vi tycker ger bröllopet precis den rätta känslan!

Lador är en klassiker för mottagningar inom lantliga bröllop - de har ofta plats för många gäster utan att det blir trångt och det behövs inte mycket för att locka fram den där mysiga "planerad o-ordning"-känslan. Här hänger ljusslingor kors och tvärs mellan takbalkarna och omaka stolar vid borden är ett perfekt recept för en bra stämning! Se det här bröllopet, till exempel! 

Fotograf:  Emma Eriksson  

Fotograf: Emma Eriksson 

Söker du en festlokal i lantlig anda? Spana in dessa lokaler i vårt arkiv med bröllopstjänster:

Larssons Lada

Agneshills festlokal

Helmerslunds gård


Att göra dekorationer för hand är ett hett tips för att få ditt lantliga bröllop till nästa nivå. Små saker som skyltar, bordsdekorationer, girlanger och andra detaljer gör mycket. Ta hjälp av familj och vänner, och låt kreativiteten flöda! Här kan du hitta DIY-inspiration! 

Fotograf:  Mirjam Nordqvist

Fotograf: Mirjam Nordqvist

Inspireras av naturens grönska vid design av trycksakerna, plocka in blommor och blad till borden! Här finns ett exempel på hur det kan se ut. 

Fotograf:  Annelie Johnsson

Fotograf: Annelie Johnsson

Ibland kan det vara så att det är en bit mellan vigselplatsen och lokalen för mottagningen. Istället för att låta gästerna färdas i sina bilar eller gå, varför inte göra en härlig stund av färden och låta gästerna åka tillsammans? Här finns en kreativ och rolig idé värd att spana in! 

Fotograf:  Louise Johansson

Fotograf: Louise Johansson

När det gäller brudbuketten så finns det så mycket fint du kan plocka från naturen! Låt vete, korn eller annat sädesslag vara en del av buketten. 

Fotograf:  Louise Johansson  

Fotograf: Louise Johansson 

Sist, men inte minst, vill vi tipsa om ett riktigt mysigt och härligt bröllop i Stockholmstrakten. Dessutom får ta del av bra tips från brudparet, med saker att tänka på om ni är i startgroparna av att planera ert egna bröllop. Allt det finns här! 

Fotograf:  Anette Bruzan

Fotograf: Anette Bruzan

Spana även in kategorin Lantligt där du hittar mängder av bröllop och annan inspiration i lantlig anda.