Modernt bröllop med stilrena detaljer: Sofia + Christoffer

Förra veckan fick vi ta del av ett bröllop bara veckor efter att brudparet sa ja till varandra. Vi är så glada för att redan få njuta av alla härliga sommarbröllop från 2018 och idag kommer ytterligare ett. Denna veckan är det Sofia och Christoffer som berättar om när de gifte sig en varm dag i början av juni, på landet mellan Skövde och Mariestad. Bakom kameran stod Linn Carlson som har fångat dagen och alla dess färger så fint.

Vill du också dela med dig av ditt bröllop? Skriv till info@sistersinlaw.se.

brudklänning+blogg

Sofia berättar

Vi träffades på en nattklubb i Skövde första gången. Vi hade i och för sig gått på samma gymnasier så vi hade stött på varandra tidigare.
Christoffer frågade mig ganska oromantiskt innan vi skulle åka på resa till Colombia om vi inte skulle ta och förlova oss där. Så det bestämde vi oss för att göra. Vi köpte ringar här hemma i Sverige och förlovade oss sedan på en strand i Karibien 2010. Sex och ett halvt år senare på juldagen kommer vår dotter med ett asve-the-date kort i handen och lämnar över till mig med Christoffer tätt bakom. På kortet stod det datum, kyrka, präst och så klart "vill du gifta dig med mig?". Det blev gråtkalas och ett och ett halvt år senare sa vi ja inför våra nära och kära.

brudklänning+blogg+bröllop
brudskor
Bröllop+brudtärnor
Bröllop+brudklänning+klassisk

temat på bröllopet

Vårt tema för dagen var modernt och stilrent. Vi gillar rena och raka linjer. Färgtemat för dagen var grå, silver, vit, gammelrosa, mörk blå/grå samt cerise som accentfärg. Färgtemat hittades igen i allt det tryckta (från save-the-date kort till festprogram) dukning, vår klädsel, mina naglar, min väska, blombuketter samt brudföljets klädsel.

brudbukett+vigselring+bröllop

bröllopsInspiration

Inför dagen inspirerades vi av vårt egna hem. Vi gillar att inreda vårt hem med just rena och raka linjer. I en kall vit/grå färgskala samt glasdetaljer och rostfritt med några accentfärger. Vi försökte hela tiden tänkta på vad vi själva tycker om och hur vi skulle få den här dagen till att bli just våran och att få alla gäster att känna det också. Till exempel i val av mat, klädsel, lokal och pynt. Inspiration har vi även fått från alla de fantastiska bröllop som våra vänner har bjudit in till under de senaste åren. Pinterest har självklart också varit en stor inspiration.

fluga+bröllop

Det första Christoffer bestämde sig för med sin klädsel var att han ville ha svarta lackskor. Till detta var han på jakt efter en grå kostym, det var inte helt lätt att hitta den rätta nyansen som han var ute efter. Men tillslut hittade han en Oscar Jacobson som satt perfekt. Han var länge osäker på om han ville ha slips eker fluga, även vilken färg detta skulle gå i. Det blev en silvergrå fluga med vit rak bröstnäsduk.

bröllop+brudgum+fluga
bröllop
bröllop+skumpa+champagne

Jag visste tidigt att jag inte ville ha en spetsklänning. Vi var på bröllopsmässan i Göteborg i början av 2017, då förstod jag att det kommer bli svårt att hitta något annat än spets. Jag fick dock kontakt med Ivory & Grace som även syr upp klänningar, jag tog deras visitkort och det var tillslut dem som sydde upp min klänning. Jag blev så nöjd!

Brudklänning+ivory and grace

Eftersom min klänning var öppen i fram och mina skor skulle synas ville jag ha ett par som stack ut lite. Min sömmerska sa "nu behöver du ett par riktiga håll-käften-skor". Så det blev ett par silvriga glitterbomber.

Brudklänning+ivory and grace
Brudklänning+ivory and grace
first look+bröllop
first look+bröllop
first look+bröllop

Bästa minnet från dagen

"The first look" var helt fantastiskt. Det var innan vigseln på ett fält inte långt ifrån kyrkan. Linn hade hittat ett så fint ställe. Jag grät och vi svettades i solgasset. Detta var första gången Christoffer såg min brudklänning. Efter detta kom vår dotter gående till oss genom det höga gräset. Det var första gången jag träffade henne sedan jag lämnade hemmet på morgonen.

Ett annat fantastiskt ögonblick var när vi gick hand i hand in genom kyrkan och mötte blickar från våra nära och kära.
Under middagen var det ett välfyllt schema med så många fina tal och spex. Då rann tårarna många gånger. Vi är så tacksamma för alla fantastiska människor som vi har runt omkring oss.

first look+bröllop
bröllopsfotograf+skövde+göteborg
bröllopsfotograf+skövde+göteborg

Jag hade ett tunt armband i silver från Syster P med tillhörande örhängen, väldigt nätta och enkla. Så fina! Jag hade en väska i gammelrost och silver.  Christoffer hade silvriga manschettknappar från Skultuna, skultunakronan. Tärnorna hade varsin fascinator i håret från Debenhams.

bröllopsfotograf+skövde+göteborg

Brudnäbbarna, som var vår dotter på tre år och min systerdotter på åtta år, hade silvriga sneakers med glittersula samt rosa detaljer från Zara. Jag bytte om till likadana skor senare på kvällen efter att vi hade dansat vals.

bröllopsfotograf+skövde+göteborg
brudklänning+ivory and grace

Om blommorna

Blommorna gick i vår färgskala och jag ville ha en cerise protea i min och tärnornas buketter för att lyfta fram accentfärgen. Jag ville att buketterna skulle vara lite yviga men absolut inte för mycket. Av mina tärnor fick jag en låda exakt ett år innan bröllopet som jag skulle öppna på bröllopsdagen. Där låg bland annat en torkad ros från min mammas brudbukett som sattes fast i min brudbukett och symboliserade något "gammalt". Brudnäbbarna hade varsin miniatyr av min bukett förutom protea. Christoffer, hans två bestman och brudnäbb hade varsin corsage som matchade buketterna. Jag blev så nöjd med alla blommor!

brudklänning+ivory and grace
brudklänning+ivory and grace
bröllopsfotograf+skövde+göteborg

Vigseln

Vi valde Odensåker kyrka eftersom vår familjepräst på båda våra familjers sida har haft den som en av sina kyrkor, samt att Christoffer och vår dotter är döpta där. Jag är även uppväxt inte så långt därifrån. Festlokalen blev en nyrenoverad bygdegård som tidigare var en gammal skola i tegel. Efter renoveringen är det nu en toppmodern festlokal.

s+c273.jpg

Vigseln började kl 14.00. Som ingångsmusik spelades "Love shine a light" på orgel. Först gick brudnäbbarna in lätt följt av tärnor och bestman. När brudföljet var framme vid altaret tågade jag och Christoffer in hand i hand. Eftersom det var 30 grader varmt ute var det väldigt skönt för alla att komma in i kyrkan där det var något svalare.

bröllop+kyrka

Första solosången sjöng Christoffers ena bestman Nisse, "Men bara om min älskade väntar". Den andra solosången sjöng min barndomskompis Erica, "Paraply". Som utgångsmusik sjöng Erica "Amazing" till piano.

bröllop+kyrka
bröllop+kyrka
bröllop+kyrka

Utanför kyrkan sköts det konfettikanoner, blåstes såpbubblor och kastades ris. Därefter åkte hela brudföljet i min morbrors cadillac för att fota lite till och därefter till festlokalen.

s+c453.jpg
bröllopsplanering

Om fotografen Linn Carlson

Vår fantastiska fotograf är Christoffers kusin Linn Carlson. Varför vi valde henne är för att hon tar fantastiska bilder och har förevigat många ögonblick för oss tidigare i livet. Det var en självklarhet att ha henne bakom kameran och vi är så glada för det.

bröllopsfotograf
bröllopsblogg
s+c541.jpg
s+c516.jpg
s+c525.jpg

Tips till andra

  • Vi valde att inte ha någon bröllopstårta. Vi bjöd på en trerättersmiddag och chokladpraliner istället för tårta.

  • Hyr in ett liveband om det finns möjlighet. Arkivet spelade på vårt bröllop.

  • Tänk på att detaljerna gör helheten och håll er till ett tema, fint när man ser en röd tråd genom hela bröllopet.

  • Köp städ av lokalen.

  • Och framförallt njut av all planering, den här tiden är underbar och kommer inte igen! Vi hade några dejter där vi öppnade en flaska rött, planerade och bubblade om tankar inför den stora dagen.

bröllopsberättelse

Fotograf: Linn Carlson
Brudklännig: Ivory & Grace - uppsydd efter mig
Kostym: Oscar Jacobson
Festlokal: Borgunga bygdegård - Allas hus
Florist: Blomsterhallen Skövde
Trycksaker: JustNu - tryckeri
Hårstylist: Sandra på Headlites
Makeup: Anna via Headlites
Catering: Mattias mat