Lantligt bröllop i Småland med skogsvigsel: Ida +Magnus

Det börjar redan att trilla in bröllopsberättelser från sommarens bröllop hittills och det är så fantastiskt att få ta del av dem! Ida och Magnus gifte sig den 9 juni i år och idag får vi inspireras av deras dag genom fotografier från Johanna Levin. De inspirerades själva mycket av naturen och av sin familj och ville att dagen skulle präglas av en familjär och kärleksfull känsla.

Vi hoppas att ni får en fin start på veckan med dessa somriga och vackra bilder!

lantligt bröllop

Ida berättar 

Vi träffades genom min bästa vän för ca 9 år sedan och förlovade oss på midsommarafton 2017. Dagen innan hade vi hämtar vår hundvalp Majk. På midsommaraftons morgon blev jag väckt av Magnus och Majk, rund Majks hals hängde det en ringask med den finast ringen i.
lantligt bröllop

Ida om valet av klädsel

Det som jag la ner mest tankar på angående klädsel var min klänning. Efter mycket provande hittade jag till slut en härlig mermaid-modell med hjärtformad tubtopp och med ett litet släp. Men den var på gränsen till för tight precis ovanför knäna. I samma veva började jag träna inför för Berlin halvmaraton vilket gjorde att mina benmuskler ökade i storlek. Min klänning som tidigare varit tight blev nu extremt tight precis ovanför knäna vilket gjorde det svårt att både gå och sitta ner!

Så två månader innan bröllopet beslöt jag mig för att ta upp jakten igen. Att dansa på min bröllopsdag var nämligen ett måste för mig. Efter en helgs leta de i diverse butiker så kom jag över en bluschfärgad tylldröm med spets upptill. En helt annan modell och jag kunde röra mig fritt. 
Jag är så glad att jag gav mig ut på jakt igen för min klänning var verkligen pricket över i:t på vårt bröllop, och jag fullkomligt älskar den!
lantligt bröllop
Slöja var ett måste för mig, för har man möjlighet att bära slöja så ska man! Det är sååå fint!
brudtärnor+bröllop+brudtärneklänningar
09062018_Steensland-180.jpg
bröllopsinspiration+bröllopsplanering
09062018_Steensland-167.jpg
Vigseln ägde rum i Hjulfhult, Småland. Magnus mamma är uppvuxen i byn och idag har hans föräldrar en sommarstuga där jämte sjön. Vi känner båda ett lugn när vi kommer till platsen så att vi skulle ha vigseln där kändes självklart.
bröllopsplanering+skogsbröllop
skogsbröllop
Vigseln ägde rum i skogen precis bredvid sjön. Vi hade pyntat en båge med tyg och bänkar till gästerna, men det var också allt. Naturen är ju så fin så här års! När gästerna anlände fick de var sin ingefärashot och en skål med popcorn, samt dricka eftersom det var otroligt varmt. 
Brudföljet bestod av 4 tärnor, tre marskalkar (varav en var Majk) och Magnus två systersöner som agerade brudnäbbar. 
Vigseln blev precis som vi önskade. Somrig, lättsam och romantisk. Att Majk sprang runt med uppdraget ”döda alla pinnar” gjorde det hela ännu mer familjärt.
skogsbröllop+bröllopsinspiration
skogsbröllop+bröllopsinspiration
skogsbröllop+bröllopsinspiration

Om brudbuketten

Jag ville att min bukett skulle spegla naturen och spretigheten som livet bjuder på. Helst skulle det se ut som jag stannat och plockat ängsblommor på vägen till vigseln, samtidigt som den skulle vara otroligt vacker. Jag tycker verkligen att min och tärnornas buketter representerade allt det. Beslutet att ha långa sidenband hängande från buketten gjorde sig som en exakta accessoar, något jag är väldigt nöjd med!
09062018_Steensland-712.jpg
09062018_Steensland-696.jpg
skogsbröllop+bröllopsinspiration

Om fotografen

Johanna tar otroliga bilder, hon lyckas få med så mycket detaljer i varje bild att man inte tror det är möjligt! Alla så får möjlighet att ha henne som sin fotograf kan skratta sig lyckliga!
09062018_Steensland-567.jpg
bröllopsfest+lekar
bröllopslekar
skogsbröllop+bröllopsinspiration

Tips till andra som planerar bröllop

Glöm inte bort att ha kul, njut av nervöspirret och åka på spa dagen efter bröllopet. På så sätt tar inte allt slut på en gång.
skogsbröllop+bröllopsinspiration

Fotograf: Johanna Levin 
Brudklänning: Bröllopsbruket i Göteborg
Kostym: Uppsytt i Vietnamn
Festlokal: En lada i Äspås, småland
Hårstylist: Josefine Järbur
Makeup: Emma Johnsson
Catering: Haga värdshus, Hillerstorp