Avslappnat bröllop i Tanzania: Linnea + Nestory

Den här bröllopsberättelsen tar oss till Tanzania där vi får ta del av Linnea och Nestorys dag. De gifte sig i juni 2018 och inspirerades mycket av det avslappnade och äkta i Tanzania, där hela atmosfären andas ett lugn, en glädje och en känsla av att allt löser sig. Bröllopsfotografen Stina Gränfors åkte med på resan och har förevigat Nestory och Linneas dag i de bilder ni nu ska få se. Vi lämnar över ordet till bruden Linnea som berättar om deras dag.

bröllopsberättelse.jpg

Så träffade Linnea och Nestory varandra

Linnea: Vi träffades 2010 i Tanzania på Nzega Day Secondary School där jag volontärarbetade och Nestory extraknäckte. Personkemin stämde från första stund och sedan dess har det varit en lång, tuff och fantastisk resa till altaret. De första åren bodde vi i helt skilda kontinenter, vilket bidrog till att kärleken växte och mognade. 

När vi förlovade oss så hade jag bott 1,5 år i Tanzania och Nestory lika länge i Sverige. I Tanzania gör man generellt ingen grej av förlovningar och det gjorde inte vi heller.

bröllopsberättelse2.jpg
bröllop Tanzania

Ett bröllop i Tanzania

Vi gifte oss i Nzega, en karaktäristisk stad i nordvästra Tanzania. Vi har så många minnen därifrån och det var där vi träffades första gången. Nestorys familj bor också där vilket gör platsen extra betydelsefull och självklar! Dagen innan bröllopsdagen ordnades en fest hemma hos Nestorys familj. Själva festlokalen för bröllopet bestämde vi bara någon dag innan bröllopet.

745-.jpg
bröllopsinspiration
748-.jpg

Val av klädsel för bröllopet

Linnea: Nestorys outfit blev komplett en månad innan bröllopet. Han är väldigt flexibel med det mesta och snygg i allt. Jag ville verkligen hitta en “Linnea-klänning” och till hjälp tog jag såklart av mina fantastiska systrar. De hittade hela min outfit på första provningen! Det var så skönt att klänningen var fixad långt innan – eftersom mycket inför bröllopet inte gick att planera då både Nestory och jag var i Sverige och dels eftersom det är stora kulturella skillnader vad gäller planering.

750-.jpg
brudklänning zetterberg couture

Vigseln

Jag har aldrig upplevt en häftigare känsla! Det var helt amazing och berörande att vandra fram till altaret och se alla nära och kära – både från Sverige och Tanzania. Det var tre olika körer, varav en stor barnkör, som sjöng från djupet av deras hjärtan! Vi hade tre präster. Nestorys klasskompis från läkarprogrammet predikade och det var verkligen roligt eftersom han följt vår resa sedan 2010. Nestorys morbror var den som vigde oss och han strålar godhet och lugn. Sedan fick alla som ville komma fram i kyrkan och gratta och krama oss. Vigseln varade i drygt två timmar, vilket delvis berodde på att allt översattes från swahili till svenska (tack Overa Sahlberg).

vigsel

Nestorys bästa minne från dagen

Då vi gick in i kyrkan. Det var så lugnt och så speciella känslor. 

bröllopsblogg

Brudbuketten

Linnea: Min kära mamma fixade allt med blommorna. I sista stund lyckades vi beställa blommor från Kenya eftersom vi insett att de tilltänkta vildväxande blommorna inte håller sig mer än ett par timmar. Vi trodde dock vi beställt något helt annat än de rosor och den brudslöja som levererades. Men det harmoniserade väldigt bra med outfit och dekor.

bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg

Linneas bästa minne från dagen

Ögonblicket då vi bytade ringar. Så vackert, så heligt, så emotionellt.

bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsfotograf
hitta din bröllopsfotograf

Om fotografen Stina Gränfors

Linnea: Stina Gränfors foto är verkligen fantastisk och det är väldigt roligt och avslappnat att fotas av henne. Vi är så lyckliga att Stina åkte hela vägen till Tanzania och förevigade bröllopsdagen och dagarna runt omkring på ett alldeles magiskt sätt. Vi skulle vilja utse henne till världens bästa fotograf!

bröllopsfotograf
bröllopsfotograf
bröllopsfotograf
bröllopsfotograf+bröllopsblogg
bröllopsinspiration
bröllopsinspiration

Till andra brudpar som planerar sina bröllop

  •  SLÄPP ALLT senast kvällen innan. Fokusera helt och fullt på din älskade partner på bröllopsdagen. Det är er dag och alla är där för er skull!! Släpp tankar som ”undrar om gästerna har roligt”.

  • Tips är också att fokusera främst på din partner under planerandet och låt kärleken till denna växa.

  • Nestory och jag planerade väldigt lite genom att sitta ned tillsammans. Jag roddade mest med de svenska gästerna vad gäller info och program i Tanzania och så fixade Nestory allt det praktiska på plats. Det finns inget som säger att det blir bättre ju mer man planerar. Egentligen behöver man inte planera så mycket. Vi rekommenderar starkt att släppa på detaljer.

  • Ni får gärna låna det tanzaniska mottot HAMNA SHIDA = inga problem, allt löser sig. Det mesta var oklart in i det sista och löste sig utmärkt när det väl gällde.

bröllopsinspiration

Fotograf: Stina Gränfors
Brudklänning: Zetterberg Couture
Kostym: Filippa K
Festlokal: Parokia ya Mt Bernadetha, Kanisa Katoliki, Kitongo
Catering: Forest Inn Hotel