Bohemiskt och känslosamt sommarbröllop: Malin + Lars-Peter

Det här bröllopet är vackert på så många vis. Allt från de estetiska valen till de känslosamma stunderna. Brudparet Malin och Lars-Peter gifte sig på sommarens varmaste dag, den 20 juli 2018, och lät en bohemisk stil prägla deras bröllopsdag. De beskriver själva sitt bröllop som tårdrypande och vi kan bekräfta detta efter att ha fått ta del av deras berättelse och se de känslosamma bilder av Emily Dahl som ni nu ska få se.

lantligt och bohemiskt bröllop

Så träffades Malin och Lars-Peter

Malin: Vi träffades sommaren 2011 när Lars-Peter luffade runt som gatumusikant i Sverige. Jag hade fått ett inställt jobb och la ut på sociala medier att jag hade en fri kväll och var sugen på något spontant. Då vi gått i samma gymnasium fanns vi i varandras nätverk. Lars-Peter bjöd med mig på en fest och därefter började fantastiska månader av dejtande och distansrelation som bestod av romantiska handskrivna brev och en fast beslutsamhet om att ”vi INTE hade en relation”.

Förlovningen

Malin berättar att med Lars-Peter så är allting väldigt mycket “allt eller inget” och frieriet var i kategorin “ALLT!”.
Det är nog det mest fantastiska frieri vi har läst om och du kommer snart att förstå varför!

Malin: Vi har en helig tradition av att ordna en hemlig årsdejt för varandra vartannat år. Detta året var det Lars-Peters tur och jag hade som förhoppning att ett frieri skulle äga rum. Dagen bestod av lappar med uppdrag tagna från en ”guldlista” - en form av bucket-list fast med vardagliga upplevelser som vi skrev under distansrelationen. Redan där kändes det väldigt att fint han plockat fram vår gamla dammiga lista. 
På lapparna fanns allt från att stå nakna och måla i naturen, att dyka och snorkla, meditera i skogen, korvgrillning.

Till middag stod ”tyst restaurangbesök” på lappen och vi åt på a la crepe på söder. Även personalen var förvarnade om det tysta besöket och spelade med i att visa menyn genom att peka. Det var oerhört romantiskt att få kommunicera med bara blickar och kroppsspråk. Plötsligt under middagen dyker en av våra bästa vänner upp och spelar ”Close to you” på ukulele och får inte bara våra tårar att rinna utan berör även de andra restauranggästerna. 

Efter en fullspäckad dag åker jag vidare med ögonbindel och får instruktion att vänta i bilen tills jag hör en visselpipa. När jag kliver ur bilen tar det en stund innan jag hinner förstå att jag står utanför vårt älskade hus. Mängder av tända ljus leder mig in i huset och i vardagsrummet hänger klänningen från första dejten, därefter får jag vidare instruktioner att ta på mig den och komma till övervåningen. Där är allt omöblerat och framför mig finns en röd ridå och en film som börjar rulla. En ihopklippt version av Lars-Peters liv som leder upp till att han säger i filmen att Lars-Peter anno ”idag” vill säga några ord. Från draperiet dyker han upp med huvud och gitarr som sticker fram från draperiet. Efter att ha sjungit en sång om vårt liv som innehåller både romantik, vardag och massa humor så går han ner på knä, spritt språngande naken!

lantligt och bohemiskt bröllop
lantligt och bohemiskt bröllop
lantligt och bohemiskt bröllop
lantligt och bohemiskt bröllop
lantligt och bohemiskt bröllop
makeup bröllop

Malins val av brudklänning och accessoarer

Malin: Bröllopsklänningen klickade jag hem från H&M lite på skoj, typ 4 år innan bröllopet. Sa att ”Om vi gifter oss någon gång så har jag en klänning!” I slutändan valde jag att låta en sömmerska sy om den, som att öppna upp ryggen och sy en ny underklänning. Kristalltiaran var en oväntad detalj som köptes lite på vinst och förlust, men eftersom jag älskar stenar och kristaller sen barnsben så kändes den självklart så fort jag testade den ihop med bruduppsättningen.

spetsbrudklänning bröllop
bohemiskt bröllop
bohemiskt bröllop
bohemiskt bröllop

Lars-Peters kostym och accessoarer

Malin: Vi hade bestämt vinröd kostym vilket inte var helt lätt att hitta men tillslut lyckades vi ha turen att få tag i rätt färg och storlek på ASOS. Lars hade en ärvd mässings-brosch efter sin farmor med en fjäder instucken i, istället för coursage.

fluga bröllop kostym
fluga metzerverket
bohemiskt bröllop
bohemiskt bröllop cake toppers

Valet av plats för bröllopet

Malin: Vigseln hade vi i skogen precis vid vårt hus som omges av skog och klippor. Det kändes symboliskt fint att huset ligger precis i en rak linje från berget vi gjorde entré från, och vi promenerade ut från vigseln rakt in i ytterdörren till huset. För oss var det perfekt att ha vigseln där vi bor så vi enkelt har kunnat fixa i ordning och ladda platsen med massvis av kärlek innan det var dags. 

- Att hålla festen i Larssons lada var en självklarhet då vi jobbar med uthyrning av bröllop där. Vi älskar Larssons ladas rustika nedervåning där vi hade baren och att själva middagsvåningen är ljusare och minimalistisk så vi kunde ösa på med alla våra dekorationer och sätta vår känsla.

bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop

Bröllopstema

Malin: Omedvetet blev det tre tydliga teman under dagen: Dels ”drömfångar-tema” som vi hade vid vigseln, upphängda i festlokalen samt att varje gäst fick en liten drömfångare som gåva. När vi dekorerade i festlokalen upptäckte vi även att vår kärlek för cirkus-tema fanns ganska tydligt med vår röda ridå bakom honnörsbordet, popcornmaskin, ljusslingor, udda vintage porslin, mässing, vinröda servetter och svarta detaljer. Dessutom hade vi två stora vagnshjul vid honnörsbordet som blev som en cirkusvagn. Ett passande tema då Lars-Peter spelat i ett ”tivoli/cirkus” band. 

Det tredje temat blev på sätt och vis ett tema som vuxit fram på egen hand. Då jag förlorade min bror mitt i vår bröllopsplanering var det som att temat döden själv valde att visa sig på många omedvetna sätt. Saker som fick en annan innebörd efter min brors bortgång var sammanträffanden som att Lars-Peter friade med sin sång som hette ”Bortanför tills vi dör”, och att vigselsången ”Hope there’s someone” av Anthony & the Johnsons” med textrader som ”Hope there’s someone to hold me when I die”, ett låtval som ursprungligen var tidigare minnen i relationen, fick nu en ny betydelse.

bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt bröllop
first look bröllop
first look bröllop
bohemiskt bröllop
bohemiskt bröllop
bohemiskt bröllop
bohemiskt skogsbröllop
bohemiskt bröllop
bohemiskt bröllop
bohemisk brudklänning

Brudbuketten

Malin: Jag gjorde min bukett själv, kvällen innan bröllopet. Jag hade inte så tydliga riktlinjer men ville ha mycket mörkröda blommor och valde bland annat vinröda nejlikor, eukalyptus och röda rosor som jag egentligen inte alls gillar, men det kändes bara helt rätt. 
Min enda riktiga vision med blommorna var att ha långa band med där min älskade bror Mikaels namn fanns med. Jag förlorade honom 8 månader innan vårt bröllop och det kändes viktigt att ha något fysiskt med honom med mig under dagen. Morfar som finns nära mig fick också finnas med på ett av banden.

bohemisk brudklänning

Malins bästa minne från dagen

Precis innan vigseln satt vi uppe på berget och inväntade att prästen skulle plinga i en gammal klocka som startsignal (klockan är från min morfar som älskade fåglar) Då, sekunderna innan plingandet flyger en fågel förbi precis bakom våra ryggar och där infinner sig ett totalt lugn i mig, känslan av en slags närvaro och som en hälsning från andra sidan ”Det är dags nu och vi är med dig!”

bohemiskt bröllop
utomhusceremoni bröllop

Vigseln

Malin: Vi gjorde entré till vigseln från berget under körsång av Rövarsången. Vår passion för musik och naturen var viktigast för oss att få in under vigseln. Vi hade skrivit egna vigsellöften och det kändes starkt och personligt. Vi hade nog inte förväntat oss att vigseln i sig skulle vara så stark och rolig, vi kände oss nöjda med dagen redan där. Vi hade också turen att ha världens bästa präst som hade lagt ner mycket hjärta i våran vigsel.

utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bohemiskt bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bröllop
utomhusceremoni bohemiskt bröllop
mingel bröllop
bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop bröllopstårta
Malin&LarsPhotoEmilyDahl-341.jpg
bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop

Om fotografen Emily Dahl

Malin: Eftersom jag själv jobbar som bröllopsfotograf är det första frågan jag får, ”Vem fotade ert bröllop??!” 
Vi hade förmånen att ha grymma Emily Dahl på vårt bröllop. Hon jobbar inte egentligen med bröllop men vi hade sedan många år tillbaka pratat om att hon skulle fota vårt bröllop och det är vi evigt tacksamma för. Emilys stil är väldigt berättande och med ett vackert vintage-glimmer över bilderna.

Emily var med oss från tidig morgon till sen kväll. Äntligen kan jag med egen upplevd erfarenhet säga hur oerhört värt det är att få hela dagen dokumenterad av professionell fotograf. Det är sååå många minnen som vi tack vare bilderna kan återuppleva gång på gång. Dagen går så fort förbi och att ha bilder från dagen är som en dyrbar skatt som inga pengar i världen kan jämföras med.

Malin är som sagt själv bröllopsfotograf och är du nyfiken på hennes stil och om hon kanske är bröllopsfotografer för er,
så kan ni spana in hennes portfolio här på Sisters in Law, i arkivet med bröllopstjänster. Klicka dig vidare nedan.

bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop

Lars-Peters bästa minne från dagen

Min syster Lias tal som inleddes med blandade filmklipp från både min och Malins barndom. Allt var brilliant och roligt upplagt och även väldigt känslosamt, där fanns tex klipp med Malins bror som väckte mycket känslor. 
Sedan bad Lia alla att blunda och föreställa sina vackraste barndomsminnen som de sedan skulle skicka vidare in i vårt hus. Det kändes som att hela rummet vibrerade när alla blundade och det var sådan total närvaro, som om jag stannade till mitt i ett andetag och att tid och rum försvann. Den känslan genomsyrade hela dagen, men framförallt under det här ögonblicket.

bohemiskt sommarbröllop
bohemiskt sommarbröllop

Tips till andra som planerar bröllop

Den sista klassiska frågan som vi frågar alla brudpar som berättar om sin dag; “Vad vill ni tipsa andra om?”.
Som nygift är man i princip expert på bröllop och vet vad som funkade och inte funkade under sin dag.
Här kommer Malin och Lars-Peters tips och det är svar som vi sett från brudpar många gånger förut,
vilket är ett bevis på hur viktiga och bra dessa punkter är.

 • Gör ett tydligt tidsschema där ni skriver ner när/vem/vad/var/övrig info. Tänk igenom varje moment under dagen och fundera vad som krävs vid varje del. Detta hjälpte oss att hålla koll på allt i planeringen och att inte missa småsaker som ska göras och att delegera uppgifter under dagen. Detta gjorde också att vi kunde släppa all logistik på själva dagen. 

 • Våga be om hjälp! Om ni ska ha ett stort bröllop kommer ni behöva långt mycket mer hjälp än ni kan ana så se till att era närmsta vänner är väl införstådda med att ni önskar deras hjälp så de kan avvara några dagar innan bröllopet. Mycket kan inte fixas förrän i sista stund och då är all förstärkning guld värd!
  Det kan vara skitjobbigt att be om hjälp, om detta är något ni har svårt med, förvarna era vänner så fort ni börjar planera ert bröllop så känns det inte lika jobbigt som det kan göra att fråga nära inpå. 

 • Se till att ha två stycken toastaasvariga och välj dessa med STOR omsorg! Vi hade bästa tänkbara toast’s som både tog eget ansvar från start, de var peppiga, positiva och såg aldrig något problem. Att de båda är personer som vågar prata högt och att styra folk med tydlighet, tycker om att stå i centrum och gillar både spex, lekar och överraskningar gjorde dem till helt oslagbara nyckelpersoner på vår dag. Tack vare dem flöt dagen på extremt bra och gästerna visste var de skulle vara mm. 

 • Utse två personer som värdpar som tar hand om alla gästernas frågor innan samt välkomnar, guidar och informerar gästerna ända fram tills middagen börjar. Vi missade totalt detta och lade dessa uppgifter på våra ToatsM’s vilket innebar att de fick dra ett väldigt stort lass under HELA dagen och kvällen...

 • Kolla runt i ert kontaktnät och bland vänner om ni kan få hjälp med något. Försök se om ni kan byta tjänster, önska er i bröllopspresent eller få rabatt på något. Kanske finns det en florist, frisör eller någon som gärna bakar bröllopstårtan? Vår vänskapskrets är extremt talangfulla och som gjord att gifta sig i så vi hade turen att få många professionella tjänster och i största allmänhet extremt hög kvalitet på allt detta: sång vid vigseln, en kör vi lyckades dra ihop med frivilliga vänner till vigseln, make up/hårstylist, fotograf, grafisk designer, naglar, sömmerska, 7 st vackra och veganska tårtor, personliga tårtfigurer med mera. 

 • Kom ner i kostnad genom att göra mycket själv, låna tex ljusstakar mm från familj, vänner och släkt och var kreativ med dekorationer. Jag pysslade hela vintern med stora drömfångare gjord av rockringar.

 • Ha roligt under planeringen!! Vi gjorde många delar i god tid vilket gjorde att vi kunde ha väldigt roligt med all planering. Vi la tex mycket tid på bordsplacering och tänkte igenom varje gästs upplevelse, vi gjorde denna så tidigt som när vi skickat ut inbjudningar, vilket var skönt, för även om vi efter allas OSA fick göra några justeringar så sparade det ändå mycket tid och var roligt! 

 • Välj en dans som representerar er! 
  Vi inledde vår vals med att komma i stämning genom att lyssna/titta på Håkan Hellströms ”Jag utan dig”. Vi gjorde därefter en hejdundrans spexigt koordinerad ”brudvals" som var en mix av allt som har med oss att göra, favorit soundtrack, barndomsidoler, gymparörelser, funny walks, klassiskt vals med mera. Det var en stor överraskning för gästerna och också något som var väldigt roligt att öva in tillsammans!

 • Välj en klänning du känner dig bekväm i och även skor du kan gå i! Jag var väldigt rörlig i min klänning och kände mig supermycket som mig själv och på dagen struntade jag i att ha mina högklackade skor som planerat och körde istället på ett par sköna platta sandaler vilket jag då var väldigt glad för!

 • Dela upp ansvarsområden med din partner! Detta gör att ni kan få full frihet i de ämnen som du själv brinner mest för och slipper ta beslut på de delar du själv kanske tycker är tråkigare. Planeringen blir tydligare och flyter på enklare.

bohemiskt sommarbröllop

Fotograf: Emily Dahl 
Brudklänning: H&M och egen design med hjälp av Whitecoco.
Kostym: ASOS
Festlokal: Larssons lada , Lilla Nora Enhörna
Vintageporslin: Rental Stories
Trycksaker: Hanna Berglund på Lucki Studio 
Hårstylist: Karin Johansson, en gammal kollega och nära vän till mig som jag i många år hade bestämt skulle få fixa mig till mitt bröllop.
Makeup: Karin Johansson
Catering: Alla Tiders Matlagare i Nykvarn. Maten var himmelskt god och vår helt igenom vegetariska meny fick varenda inbitna köttätare på fall! Vi hade även personal från dem som såg till att vi fick bästa tänkbara service.


Du följer väl oss i sociala medier?