Fashion and Beauty Day 2018

Igår slogs dörrarna upp för detta års Fashion and Beauty Day, ett event där mode och trender får stå i fokus för både konsumenter och kreatörer att njuta av. Det var en dag full av inspirerande seminarier, intervjuer och modevisningar. Ett kul event som rivstartade med en modevisning ihopsatt av magasinet STYLEBY. De visade upp de hetaste trenderna den här hösten och vintern. Bland annat fick vi se en hel del plagg som inte bara är snygga, utan som även ska vara väldigt användbara och fylla en funktion. Även pufferjackor syntes flitigt under dagens modevisningar och är ett säkert kort för den som vill känna sig lite stylish!

styleby+fashion+beauty+day

Vi fick också möjligheten att lyssna på en hel del härliga seminarier och paneler, lite extra intressant var det att höra Felicia Rutersvärd, Lina Magassa och Kristina Yngwe disskutera kring ämnet hållbart mode. Något som vi här på Sisters in Law håller nära hjärtat! Att modeindustrin är tvåa i världen på listan över vilka branscher som är mest miljöförstörande är ingen nyhet, och det är otroligt viktigt att det nu faktiskt finns de som jobbar emot detta - genom att skapa hållbart mode. Väldigt intressant att lyssna på, och en uppfiskande påminnelse att vi borde värna om de plagg vi äger, och hur viktigt det är att inte bara slänga bort det vi tröttnat på. Håller plagget för ett år till eller två? Lämna in det till välgörenhet eller second hand!

fashion+beauty+day

Det var fullt av härligt inspiration i montrarna som var uppsatta kring lokalen! Ett bra upplägg att mellan aktiviteter på scen kunna gå och kika på alla spännande företag som tagit sig dit!

fashion+beauty+day
fashion+beauty+day

Slutligen var det dags för Guldknappen, ett pris som årligen delas ut av Damernas Värld. Detta år fick By Malina ta hem priset. Grundaren av märket, Malin Andrén, jobbar med härliga mönster, paljetter och fransar på daglig basis och skapar på så vis tidlösa plagg med en snygg touch. Det är annorlunda och nytänkande, och för det är hon så värd sitt pris! Vi säger bara stort grattis!

fashion+beauty+day