Rustikt bröllop med vinröda toner: Mikaela + Simon

Det här bröllopsberättelsen är från Mikaela och Simon som gifte sig en solig augustidag 2018 i Östersund. De beskriver själva sitt bröllop som avslappnat, rustikt och personligt och om inte det är typiskt “Sisters in Law” så vet vi inte vad! Ett bröllop som detta, i skogsmiljö med en djup färgpalett kräver en fotograf som med sitt bildspråk kan fånga både den avslappnade och rustika känslan som brudparet själva identifierade sin dag som. De valde den Umeåbaserade bröllopsfotografen Matilda Audas Björkholm som fotograferar under namnet Matildas tillvaro och hon har förevigat brudparets dag på ett förstaklassigt vis med sina underbart dova toner.

MikaelaochSimon(bröllopsfotografUmeå)-15.jpg

Så träffades Mikaela och Simon

Mikaela: Vi träffades för 4 år sedan på en utekväll via gemensamma vänner. Vi klickade direkt men då jag nyss hade lämnat en lång relation var jag inte redo för en ny. Istället blev vi väldigt bra vänner. Det var först 6 månader senare (långt efter alla andra) som jag insåg att han inte bara var min bästa vän utan att jag var också väldigt kär. Eftersom Simon fattat detta långt innan mig gick det väldigt fort när vi väl blev tillsamman och vi förlovade oss redan efter 8 månader och efter ca 2 år föddes vår son Bob. Förlovningen bestämdes gemensamt och vi tog på oss ringarna på en resa till Mallorca. Det va inget storslaget men väldigt mysigt. Tog på oss ringarna på balkongen och gick ut och drack sangria och åt tapas.

bröllop blomsterkrans
bröllopsblogg

Om klädseln

Mikaela: Innan vi började planera bröllopet tror jag att vi båda hade tänkt lägga rätt mycket på kläder, men då kostnaderna lätt springer iväg så kände vi att vi vill vara fina men till en rimlig summa. Jag hade rätt svårt att hitta något som kändes bra, slutade med att jag beställde en klänning på Asos som jag lämnade in till en sömmerska och sydde en ny överdel till. Simon beställde två olika kostymer, också från Asos, valet föll på en vinröd och vi lämnade in den till sömmerska också för lite koregeringar.

brudklänning bröllop(bröllopsfotografUmeå)-27.jpg

Mikaela: Jag trivs bäst med mitt hår utsläppt och egentligen enda gången jag har håret uppsatt är om det är skitigt eller jag ska städa. Ville därför inte ha någon uppsättning utan valde att ha mitt hår naturligt med lite extra löshår (man kan väl aldrig få för mycket hår?).

Valde att inte ha något bukett utan att ha blommorna i håret istället. Jag gillar huvudbonader annars också och jag ville ha en stor krans som gick igen i Simons kostym. Är supernöjd med hur den blev! Den va dock rätt tung så tillslut fick den ligga på bordet och va fin istället.

brudklänning bröllopsblogg
bröllopsinspiration

Att Mikaela valde bort brudbuketten och satsade på en maffig blomsterkrans istället, tycker vi på Sisters in Law är ett
underbart exempel på hur man kan tänka nytt när det kommer till bröllop. Känn aldrig några måsten.

bröllopsfotografering

Om fotografen Matilda Audas Björkholm

Mikaela: Jag började leta fotograf på nätet och fastnade för Matilda och att hon skrev att hon gillar att fånga ögonblicken. Jag började följa henne på Instagram och ganska snart la hon ut en bild när hon skrev att hon skulle auktionera ut en bröllopsfotografering på musikhjälpen. Vi resonerade så att om vi ändå tänkt anlita henne så blir ju allt under den egentliga värdet en "vinst" för oss + att det går till något bra. Och vi vann auktionen! 

Matilda va fantastik! Vi kan nog båda bli obekväma när vi blir fotade men detta kändes så avslappnat. Vi stod och pratade, kramades, pussades, skrattade på olika platser och hon dokumenterade. Vi är också väldigt glada att vi valde att ha med Matilda hela dagen och kvällen. Så roligt att ha kvar minnen!

Matilda är en av de många fantastiska fotograferna som finns i vårt arkiv med bröllopstjänster här på Sisters in Law.
Spana in hennes sidan nedan för att se fler bilder från henne.

MikaelaochSimon(bröllopsfotografUmeå)-58.jpg
brudpar bröllopsfotografi
bröllopsblogg bröllopsfotograf Umeå
MikaelaochSimon(bröllopsfotografUmeå)-50.jpg

Festlokalen

Mikaela: Vi hade vigseln och festen på Jamtli historieland i en gammal loge och vi gillar den stilen så temat blev lite rustikt, lantligt. Vi hade sett denna lokal på bilder från ett annat bröllop och vi båda två gillade att den ligger väldigt centralt i Östersund. Jag har upplevt förut när jag varit på bröllop utanför stan att festen ibland avtar tidigare för att folk förbeställt taxi eller väljer att åka med någon när det kommer en skjuts så att man tar sig hem. Vi ville gärna ha en fest som pågick inpå småtimmarna och tilltalades därför att att folk kunde gå eller cykla hem. Och precis så blev det!

festlokal östersund jamtli bröllop

Mikaela: Älskar också när dukningen inte är så strikt utan ville blanda olika vaser och ljusstakar med massor med grönt och så valde vi att ha solrosor vilket blev mycket bra. Alla namnskyltar, festprogram och skyltar skrev Simons syster för hand. Min pappa gjorde en barskylt och hans fru ett stort grönt hjärta som vi hade bakom oss. Min mamma och Simons mamma fixade bågen med björkar och solrosor till vigseln. Hade också köpt rätt mycket både vimplar, rislyktor och ljusslingor som tog sin lilla tid att sätta upp i lokalen men vi är väldigt nöjda med resultatet!

festlokal östersund jamtli bröllop
inbjudningskort bröllop
bröllop borgerlig ceremoni östersund

Vigseln

Mikaela: Vi ville ha en borgerlig vigsel och hittade ingen fin lokal så vi valde att chansa på en utomhusvigsel. I Jämtland är vädret lite smått opålitligt och fick nog några extra grå hårstrån av att kolla väderprognosen veckan innan. Vi kunde dock inte haft mer tur och vi är så glada nu att vi valde att vara ute. Det blev väldigt fint och intimt.

östersund jamtli bröllop
östersund jamtli bröllop
östersund jamtli bröllop
östersund jamtli bröllop
MikaelaochSimon(bröllopsfotografUmeå)-91.jpg
östersund jamtli bröllop
östersund jamtli bröllop
östersund jamtli bröllop
östersund jamtli bröllop

Bästa minnet från dagen

Mikaela: Själva vigseln är ju oslagbar! Men också alla fina, härliga och underbara tal och all musik våra vänner stod för, när vår vän Tove sjöng och spelade fire, water, burn med bloodhound gang under middagen och alla skrek-sjöng med, underbart!

östersund jamtli bröllop
östersund jamtli bröllop

Brudparets tips till andra som planerar bröllop

  • Tänk på vad ni verkligen vill ha ut av dagen och hur ni är som personer. Är lätt att man hamnar i "måsten" som hör bröllop till men de enda som bestämmer vad och hur ni vill ha det är ni. 

  • Boka en bra fotograf och gärna hela dagen om ni har råd. Så roligt att få återuppleva dagen om och om igen.

  • Delegera uppgifter och ansvarsområden till folk ni verkligen litar på. Vi hade så stort förtroende för vår toastmaster, vår fotograf, de som gjorde maten och vigselförättaren vilket gjorde det väldigt lätt att slappna av och njuta.

bröllopsberättelse Sisters in Law

Tack Mikaela och Simon för att ni delade med er av er dag här på Sisters in Law och på så sätt inspirerar blivande brudpar inför sin dag!


Fotograf: Matilda Audas Björkholm 
Brudklänning: Asos + Ateljé Grönlund
Kostym: Asos
Festlokal: Brunflologen, Jamtli i Östersund
Florist: Linneans blommor
Trycksaker: Simons syster Inez
Hårstylist: Wash frisörer
Makeup: Maja Wahlen, skönhetscenter
Catering: Jazzköket