Avslappnat aprilbröllop: Alexander + Fredrik

Alexander och Fredrik gifte sig den 2 april 2016 på Ärtholmsgården i Malmö. Med sig hade de bröllopsfotografen Anna Maria Liljestrand som förevigade deras dag som ni nu ska få ta del av i denna bröllopsberättelse. 

Mer bröllop samt inspiration från Anna Maria kan du även hitta här: Lantligt septemberbröllop: Christoffer + Matilda och Dramatisk och stämningsfull bröllopsinspiration med smycken från Eyeseei

Nu lämnar jag över ordet till Fredrik som berättar om han och Alexanders härliga dag!

bröllop malmö

Fredrik berättar

Vi träffades i Halmstad 2007. Jag gjorde lumpen där, och blev medbjuden på en fest av en gemensam vän. Festen var hemma hos Alexander. Jag gillade honom, och vi pratade hela kvällen. Jag frågade om vi skulle ses dagen efter. Alex sa att han skulle ha en salsa-lektion då, men att jag var välkommen att vara med. Det skulle inte vara så jobbigt. Så mitt i vintern åkte jag till stället där han höll klassen, i jeans och polotröja, och var med på ett asjobbigt pass som egentligen krävde träningskläder. And the rest, as they say, is history.
När det kommer till klädsel gjorde vi det enkelt för oss. Vi tog kostymer i mörkt blått från Dressmann, då Alexander jobbar där. Det var det enda vi valde som var samma för båda. Vi ville undvika att det såg ut som att vi var tvillingar, haha! Min (Fredriks) slips kommer från John Henric.
fredrik_alex_sisters041.jpg

Vi ville ha ett enkelt bröllop. Ingen bordsplacering (förutom honnörsbordet), buffé. Därför valde vi också enkel dekoration. Vi önskade oss ljusa pasteller, och ljus. Fredriks Mamma och Syster knåpade och experimenterade och skapade tillslut all bordsdekoration, som blev fantastiska. 

Om vigseln

Vigseln var kort och fin. Borgerlig då ingen av oss bekänner tro mot någon kyrka. Det gjordes utomhus, och vi hade vädergudarna med oss. Vi var nog väldigt nervösa båda två. Men samtidigt kändes det väldigt intimt och privat, trots att där var 80 gäster närvarande. Vi stod under ett partytält (utifall att det skulle regna) dekorerat med murgröna och ljus. Vi hade Best People, istället för best man, då vi båda har två bästa vänner var som råkar vara en man och en kvinna. För oss var det självklart att båda skulle vara med. Tjejerna hade fina buketter som matchade killarnas, och våra, enklar rosor i kavajslaget.

Om fotografen Anna Maria Liljestrand

Anna Maria är en god vän till Fredriks Syster. Vi har följt henne länge och sett och älskat hennes stil och öga. När Fredriks syster då ville ge oss fotograferingen i bröllopspresent, och om vi kunde tänka oss Anna Maria, var svaret genast ja. Vi VISSTE att hon skulle kunna fånga det, lite annorlunda, som vi önskade oss. Och så bra det blev!

Fotograf: Anna Maria Liljestrand
Kläder: Dressmann & John Henric
Styling: (Fredriks skägg) The Barber
Catering: Ärtholmsgården
Trycksaker: Formfabriken AB, Annika Ekelund