Elopement i Stockholms stadshus: Åsa + Andreas

Jag gillar verkligen elopements! Jag tycker att det är himla fint att anordna ett mindre bröllop bara för sig själva och kanske unna sig det allra lyxigaste man kan föreställa sig. Det elopement ni ser idag är från Stockholm och är fotograferat av Malin Norlén. Längre ner berättar bruden Åsa om tankarna inför och under dagen.

Psst! För inte allt för länge sedan såg du även andra bilder från fotografen Malin Norlén, då i en inspirationsfotografering med gravid-tema. Kika gärna in på dessa vackra bilder här: Inspiration till den gravida bruden.

Åsa berättar

Vi träffades på jobbet redan 1999 men förlovade oss inte förrän 2008. Åren rasslade iväg i full fart och hundar, hus, och barn tillkom. Tankar på giftermål har funnits i många år men vi kunde aldrig komma fram till hur vi ville ha det. Det enda vi var helt säkra på var att vi ville ha en liten borgerlig vigsel.
Planerna och funderingarna har varit på flera olika platser i Sverige. Vi funderade på ett vinterbröllop i Kittelfjäll, en vigsel på en segelbåt ute till havs med en bekant som vigselförrättare eller på en klippa vid havet där vi bor. Tillslut landade vi i att vi ville åka iväg en helg tillsammans med ett par vänner/syskon. Vi valde mellan Stockholm och Köpenhamn och valet föll på Stockholm. En stad vi båda tycker om men som vi inte besöker så ofta. 
När vi väl bestämde oss gick det relativt fort. Vår plan var att hålla det litet och enkelt. Men när vi väl började planera ville vi ändå att det skulle vara perfekt och något extra.
WÅA002.jpg
Då det inte skulle vara något kyrkbröllop kändes den klassiska vita brudklänningen inte som något alternativ. Jag ville ha något enklare men ändå fint. Jag hade en bild i mina tankar men att hitta något liknande i Göteborg i februari var en omöjlighet. Jag började leta runt på nätet och där fann jag vad jag sökte. En fantastisk maxikjol med siden och tyll i svagt puder rosa och en topp med paljetter.
Självklart ville vi föreviga dagen så utan kontakter skickade vi en förfrågan till olika fotografer i Stockholm och valet föll på Malin Norlén, ett val vi är otroligt nöjda med. Hon fick oss att slappna av framför kameran trots mängder av turister runt stadshuset. Hon fångade verkligen rätt ögonblick och lyckades med fantastiska bilder. Av Malin fick vi även tips om Tilde, en helt underbar makeup artist och hårstylist som kom till vårt hotell på förmiddagen och sminkade samt gjorde håruppsättning.
Med upp till Stockholm över helgen hade vi bjudit med våra två systrar, de skulle även vara våra vittnen under vigseln. Efter fotografering och vigsel åkte vi till Nobis och skålade. Kvällen fortsatte sedan på Teatergrillen ett fantastisk trevlig restaurang med otroligt god mat.
Hela helgen blev helt perfekt med flera trevliga restaurangbesök, skratt och härliga minnen. Det blev precis så litet som vi ville ha det men ändå något speciellt då vi hade en makeupartist och en proffsig fotograf till vår hjälp.

Fotograf: Malin Norlén
Topp och kjol: Coast
Brudens skor: Peter Kaiser
Kostym: These Glory Days, inköpt på VOLT.
Slips och näsduk: Michaelis
Brudgummens skor: Bugatti
Makeup och hår: Beauty by Tilde (Mathilde)
Blommor: Valands blommor, Kungsbacka