Avslappnat och boheminspirerat bröllop: Patrick + Therese

Veckans bröllopsberättelse är från Patrick och Therese som anordnade ett avslappnat bröllop i Majorna, Göteborg. Med sig hade brudparet de äkta makarna Hannes och Moa som fotograferar under namnet Almeräng fotografi. Det finns många fördelar med att ha med sig två fotografer på sitt bröllop. Att kunna fånga ögonblick ur olika vinklar, men även att kunna dela upp sig för att inte missa andra ögonblick bland gäster eller brudföljet. Vissa fotografer erbjuder även att en av dem filmar bröllopet och det är ju alldeles fantastiskt att få ta del av senare!

Nu lämnar jag över ordet till Therese som berättar om hennes och Patricks dag.

Therese berättar om klädsel och styling

Jag hittade min klänning nästan med en gång. Jag var ganska säker på vilken stil jag ville att den skulle ha. Vår bröllopsfesten skulle äga rum i en lada, och vi ville genomgående att det skulle vara ett avslappnat bröllop utan måsten och tvingande regler. Jag ville ha en klänning som gick att dansa och ha trevligt i utan att tänka så mycket på att rätta till den. Jag ville gärna ha spets men av den gamla sorten, och inte kritvit utan en mjukare bruten vit. Jag hade kikat på Zetterberg Couture i Göteborg tidigare i ett helt annat ärende och visste att de hade mycket just i den stil som jag gillar. Jag gick dit för att titta och fann klänningen med en gång. Enkel och lättburen, med en superfin spets och en vacker rygg som gav den något extra. Den fina spetsen fick den att kändes lite vintage.
Till klänningen bar jag ett par träsandaletter för att ta stilen åt ett mer lantligt håll. Eftersom klänningen gick högt i halsen och var dekorativ i sig, valde jag bara ett enkelt armband som smycke, utöver ringarna. Vår förlovningsring köpte vi hos Elin design och min vigselring tillverkade Emelie på Rype Design Jewelry Art utefter våra önskningar.
Buketten bands av Mariaplans florister. Det visade sig vara väldigt svårt att få tag på trädgårdsrosor som beställningsvara för vår florist. Men i trägårdarna här i Majorna såg vi att det fortfarande fanns en hel del rosor kvar i buskarna. Så dagen innan bröllopet gjorde vi en liten tur i grannskapet och plingade på hos några stycken för att fråga om vi fick plocka några rosor till min bukett. Alla blev glada av frågan och floristen bad ihop en härlig trädgårdsbukett med rosorna och bärkvistar i, lite vild, precis som vi önskat. 
Patricks kläder köptes på inhandlades på Ted och Theresa och på Vallgatan 12. Eftersom han inte själv känner sig särskilt fin i kostym uteslöt vi det och tittade på andra roliga alternativ som vi dessutom tyckte passade bättre i vår lada. Det blev kläder som han verkligen tyckte att det skulle bli kul att bära. Väst letade vi länge utan att hitta riktigt rätt, en mamma till en kompis fick istället det som syuppdrag tillslut, vilket blev jättebra.  
Hår och make up fick vi hjälp med på BonBon och blev jättenöjda. En ganska ”naturlig” make up och en ganska fri och inte så stram håruppsättning. 

Vigseln

Vigseln ägde rum i Örgryte gamla kyrka nionde juli 2016. Kyrkan är en utav Göteborgs populäraste så vi var därför väldigt glada när det fanns plats för oss på ett datum som passade. Kyrkan har under sommarens helger fyra vigslar per dag. Vi gillade denna kyrka dels för att den är en mysig gammal stenkyrka som ser trevlig ut såväl utanpå som inne. Storleken passade oss och våra dryga hundra gäster, som fyllde upp var enda bänkrad. Altaret ligger också ganska tätt inpå bänkraderna, så det blir en nära och trevlig känsla där inne. Dessutom är känslan av att vara i Göteborg så härligt påtaglig när man kommer ut på kyrktrappen och ser ut över Liseberg och delar av staden. Vigselförrättare, musiker och organist hade vi ordnat på egen hand. 
Strax innan vigseln rullade vi in på uppfarten till kyrkan, då ringer Patricks mobil. Det är vår vigselförrättare Tomas, han säger att vår organist tagit miste på datum och kommer inte att dyka upp och spela vår ingångsmars! Övriga musiker har dock redan funderat ut två alternativa lösningar, som vi får välja mellan. Trygga med att de som rutinerade musiker kommer lösa det galant, och taggade på att få komma igång enas vi snabbt om ett alternativ.  Inne i kyrkan möter Tomas upp oss med ett brett leende på läpparna och varma kramar. Han frågar om vi är redo? Det är vi. Spända och lite nervösa ställer vi oss bakom kyrkportarna. 
Det blev en fantastisk vigsel tack vare Tomas våra duktiga musiker och framför allt alla nära och kära som samlats där denna dag. En soft instrumental ingångsmars på piano och gitarr fick våra nerver att stilla sig, och medan vi gick gången fram tänkte vi båda på vad Tomas sagt åt oss, att gå långsamt, ta in allt och alla som möter en i den stunden och njuta, vilket vi gjorde.

Om bröllopsfotograferna

Vi valde att vända oss till Almeräng Fotografi vad gäller fotografering. Det var ett ganska enkelt val för oss av flera anledningar:
•        De är prisvärda.
•        De är engagerade.
•        Vi känner varandra lite sedan tidigare vilket gör att det kändes trevligt och extra roligt.
•        Vi tycker om deras portfolio och deras öppenhet för att pröva nya saker. 
När vi mötte dem för en första planering så kände vi att de förstod oss och att vi talar så att säga samma språk, vilket gjorde oss trygga. Själva fototillfället på bröllopsdagen blev en trevlig och minnesvärd stund i sig. Alla fotografierna togs i Majorna där vi bor och från början lärde känna varandra.

Fotografer: Almeräng fotografi
Brudklänning: Zetterberg Couture
Blommor: Mariaplans florister
Kostym: Ted och Theresa


Söker du en bröllopsfotograf till ditt bröllop? Ta en titt i arkivet med bröllopstjänster och se om du hittar någon som faller dig i smaken!