Stämningsfullt nyårsbröllop: Kim + Säde

Det är något visst med vinterbröllop. Det blir stämningsfullt och ståtligt på ett speciellt sätt. Vi älskar att vi har säsonger i Sverige, att årstider kan sätta en viss känsla och på så vis kunna skapa ytterligare en nivå av stämning till bröllopet. 

Kim och Säde gifte sig på nyårsafton 2016/2017 och anordnade ett intimt och riktigt vackert bröllop. Bröllopsfotografen Peter Petrowskji fångade dagens ögonblick på ett avskalat och mäktigt sätt.

vinterbröllop
Peter Petrowskji
bröllop Peter Petrowskji
Bröllop styling
Bröllopsblogg

Förlovningen

Vi träffades för två år sen, under studietiden i Lund. Vi möttes på centralstationen en regnig söndag och kände båda två på en gång att vi hade träffats förut, att vi visste precis vem den andra var, det sa klick direkt.

Nyårsafton 2015 spenderade vi i Åmot, en liten by i Gästrikland där Sädes föräldrar har hus. Den morgonen var det flera minusgrader och allting var täckt i frost när vi tog vår dagliga runda längs med ån och upp mot kyrkan. Strax innan kyrkan finns en bro över ån som kallas för kärleksbron. Det var på mitten av den bron som Kim friade till Säde. Kim hade låtit en av sina bästa vänner som är silversmed göra förlovningsringarna. Ringarna ser ut som björkstammar för att det trädet blivit en symbol för oss. Den låga vintersolen gjorde att allting glittrade och i den tysta vintern viskade vi ja till varandra.

Vi bestämde oss ganska snabbt för att vi skulle gifta oss inom ett år, exakt på dagen.

Hårsmycke
Brudklänning

Klädsel och styling

Det viktigaste för oss var att vi valde något som vi tyckte om, och att kläderna inte skulle få bli en större grej än själva vigseln eller firandet. Det finns så mycket bra på nätet och vi hittade varsin klänning och skor tidigt. Kims klänning kom från Asos brudkollektion och Säde beställde sin från en engelsk webbshop. Vi valde olika klänningar men gemensamt var att båda hade spets upptill. Vi köpte likadana skor, från Din sko, som var helt täckta i glitter, det var en del av klädkoden att bära något glittrigt till, det tyckte vi passade ett nyår.

Hårsmyckena är handgjorda och beställdes av en säljare via Etsy. Våra vigselringar beställdes även därifrån. Det kändes extra fint att de inte var massproducerade utan handgjorda för oss – på så vis blev också dessa personer en del av vårt bröllop.

bröllop blogg
Bröllopsberättelse
Bröllop
Peter Petrowskji
Peter Petrowskji fotograf
Bröllopsfotograf
Vinterbröllop
Vigselring
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration blogg

Vigseln

Vi gifte oss på nyårsafton 2016 i Åmot. Kyrkan hade dekorerats med vita tulpaner och gran. Vi hade en väldigt intim vigsel där vår närmaste familj deltog. Vi har båda många syskon och tillsammans med sina respektive fylldes de två första raderna i kyrkan. Det var viktigt för oss att kunna vara närvarande för alla under vårt bröllop, att vi hade tid för vår familj. De hade också alla varit delaktiga i förberedelser och under dagen på olika sätt.

Det blev en väldigt känslosam vigsel. I början av vigseln tände Kim ett ljus för sin pappa som gick bort bara 4 månader innan bröllopet, det var ett fint sätt att välkomna honom, att uppmärksamma hans närvaro. Och senare under vigseln sjöng hennes syster.

Vi både grät och skrattade under vigseln, tillsammans med våra gäster. Alla känslor var välkomna och det kändes väldigt befriande att bara vara precis som man är. Vi snubblade till lite och tappade bort oss under vigseln men hjälpte varandra rätt. Lite som äktenskapet och livet är. Det blev så som vi önskat att vi skulle få ha det.

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Skriv listor! Och bestäm tidigt vad som är viktigt för er på er dag. Vi ställde oss frågorna ”Vilken vigsel vill vi ha?” ”Vilka vill vi ska vara med?” ”Vad får det kosta?” och utgick därifrån.

Det finns hundratals olika varianter av bröllop och det viktigaste är att man gör precis som man vill och känner för, litet eller stort, DIY eller beställt, i storstan eller ute på landet. Och ta det lugnt under bröllopsdagen, allt kan hända! Kims klänning gick sönder bara 30 min innan vigseln vilket resulterade i Quick-fix med sytråd och säkerhetsnålar - vi blev 15 min sena till vår egen vigsel! Men det löste sig, det gör det alltid. Vi blev ju gifta.

Om fotografen

Åmot är en liten by och ligger lite avsides. Vi förstod att det skulle bli svårt att hitta en fotograf i närheten eller att någon skulle ha möjlighet att vara i Åmot på självaste nyårsafton. Vi la ut en statusuppdatering på Facebook för att testa vår lycka, i takt med att tipsen kom in taggade någon Peter. Det visade sig förutom att han hade ett jättefint portfolio att han också bodde bara några minuter ifrån Åmot, och på den vägen är det. Det kändes fint att ha någon som kände till byn och omgivningarna. Peter är fantastiskt duktig och bilderna blev helt magiska. Det var aldrig ett svårt val för oss!