Avslappnat höstbröllop i smedja: Lisa + Daniel

Lisa och Daniel gifte sig den 7 oktober 2017 i en gammal smedja i Tollered. Deras bröllop var ett avslappnat sådan, fullt av höstmys och vackra höstfärger. Bröllopsfotografen Linn Carlson var med och har skildrat dagen ur sitt perspektiv, som vi nu får ta del av. 

7.jpg

Lisa berättar

Daniel och jag förlovade oss 2009 under en längre resa i Indonesien, på en liten paradisö som heter Gili Meno, men vi träffades faktiskt redan på gymnasiet och firar i år 20 år tillsammans. Så det kändes ju såklart extra fint att få fira jubileet med ett bröllop.
fotograf göteborg
Fotograf göteborg
Brudbukett.jpg
Att ha ett färgkodat bröllopstema var egentligen inte viktigt för oss utan vi letade efter kläder och detaljer som vi tyckte om och som vi kände var "vi". Jag hade en ganska klar bild över vad jag ville ha för klänning, enkel och i spets och jag behövde egentligen inte leta särskilt länge innan jag hittade min från Ivy & Oak. Den gav precis den lite höstiga avslappnade känslan som jag var ute efter men hade ändå vackra detaljer som tex en öppen rygg.
Mina skor är från Pedro Miralles, örhängena från Lily & Rose och armbandet från Pernille Corydon. Hår och smink gjorde min fina vän Hanna och jag är så glad och lycklig för att det var just hon som gjorde den eftersom hon känner mig väl och därmed verkligen gjorde det i min stil.
40.jpg
83.jpg
57.jpg
Daniel hade en kostym sedan tidigare i marinblått från Oscar Jacobson som han tycker mycket om och han valde att ha denna. När han sedan provade flugor så kände vi båda två att den svarta blev stiligast. De bruna skorna är från Tiger och även dessa hade Daniel sedan tidigare. Manschettknapparna är från Skultuna och klockan från Triwa var en present från mig som Daniel fick på bröllopsdagens morgon. 
61.jpg
Min brudbukett var en viktig del för mig och jag ville att den skulle vara livlig, yvig och i varma höstfärger och Fröken Blomma satte den verkligen till hundra procent! Jag kunde inte sluta titta på den! Även tärna och brudnäbbar hade buketter i samma stil. 
Blommor bröllop
Fotograf bröllop göteborg
bröllop blogg
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration
212.jpg

Om fotografen

Vi lade ganska mycket tid och omsorg på att välja fotograf och valde Linn eftersom hennes bilder förmedlade den djupa och närvarande känsla som vi var ute efter. Vi är så fantastiskt glada att vi gjorde detta val! Linn är så lugn och fick oss att känna oss trygga och avslappnade vilket också syns på de magiska bilderna. Ett väldigt vackert minne för livet!
fotograf göteborg
När vi genom åren tänkt på hur vi vill ha vårt bröllop så har vi ofta kommit tillbaka till att vi ville att våra gäster skulle få en upplevelse som inte bara varar en kväll. Vi ville också att vigselplats och festlokal skulle ligga nära varandra för att skapa en helhet. Att ge gästerna möjlighet att få stanna över natten på närliggande och supertrevliga Nääs Fabriker tyckte vi gav en fin inramning till vårt bröllop. Att det dessutom råkade infalla den helgen Nääs fabriker hade höstmarknad var ju en lyckoträff! Jag älskar hösten och valet av vigsel- och festlokal gjorde att vi bestämde oss för ett oktoberbröllop.
225.jpg
230.jpg

Tema och dekorationer

Vi ville verkligen ha ett personligt och avslappnat bröllop men med fina, genomtänkta och lite roliga detaljer. Gamla Fabriken där vi hade vår fest är väldigt dramatisk i sig och vi ville förstärka detta med massor av levande ljus, blommor och ljusslingor, i ett höstigt tema. Fantastiska Fröken Blomma hjälpte oss med blommorna till festlokalen och min mamma som är en duktig dekoratör gjorde bordsdekorationerna.
En viktig del för oss i vårt bröllop var att vi ville göra våra familjer delaktiga i planering och förberedelser. Alla förberedelser och detaljer ordnade vi själva så i två dagar innan bröllopet hjälpte våra familjer åt att pynta i vigsel- och festlokal, skriva ut festprogram, packa ris -och godispåsar och hänga upp skyltar. Dessa dagar var fantastiskt fina! 
237.jpg
239.jpg
235.jpg
bröllop göteborg

Vigseln

Vi vigde oss i en gammal smedja och mitt i den fanns en öppen eld som tillsammans med massor av levande ljus skapade precis den avslappnade, mysiga och intima vigsel som vi var ute. Känslan att få skrida in till en lugnare variant av "Sweet child o mine"med våra två döttrar, tärna och best man var helt obeskrivlig. Där satt alla våra nära och kära! Efter vigseln smet vi ut i ett litet förrum en stund innan vi åter gjorde entré i ett risregn till Coldplays "Paradise".
259.jpg
266.jpg
263.jpg
281.jpg
278.jpg
285.jpg

Bästa minnet


Det är så otroligt svårt att välja ut ett ögonblick av en helt fantastisk dag och kväll! Att få fira vår kärlek med alla våra nära och kära, att få blicka ut över alla när man står framför dem, en galen lyckokänsla! Men stunden precis innan vigseln när nerverna är på helspänn och sedan precis efter vigseln när Daniel och jag fick en stund för oss själva var väldigt speciella. 
366.jpg
370.jpg

Tips till andra som planerar sina bröllop

Om ni väljer att göra planering, dekorationer och detaljer själva vilket givetvis är tidskrävande men också väldigt roligt så ta hjälp av vänner och familj så att ni också får möjlighet att njuta även inför ert bröllop.
Tänk också på att det inte är alla detaljer utan ni och gästerna som gör dagen och kvällen. Så klackarna i taket och njut av varje sekund! 
375.jpg

Örhänge: Lily&Rose
Armband: Pernille Corydon
Lisas skor: Pedro Miralles
Hår & Smink: Min fina vän Hanna Weiderberg
Daniels kostym: Oscar Jacobson
Daniels skor: Tiger
Daniels manschettknappar: Skultuna
Daniels klocka: Triwa
Klipp & skägg: Sharper of Sweden

Leverantörer
Fotograf: Linn Carlson
Florist: Fröken Blomma
Vigselförrättare: Marita Snällman
Vigsellokal: Smedjan i Tollered
Hotell: Nääs Fabriker
Festlokal och catering: Sjölyckan i Tollered
Tårtor: Fröken Gerdas i Alingsås
Lisas klänning: Ivy&Oak